Si frumos si destept!

Se facea ca stateam la discutii lungi de la birou la birou. Eu cu cana-mi de cafea si trei tigari raspandite peste tot si corespondentul isi tragea sufletul dintr-un pahar de plum brandy, productie proprie. Discutam despre muzichie cand am inceput sa divagam spre ”diverse”. Printre diversele aparute la orizont s-a strecurat si cuvantul ”modest”.

Da, da mi se cam adresa. Cu sens rasturnat, bineinteles.

Si-am stat de-am copt-o ceva ma atent. Treaba asta cu modestia dauneaza. Pe bune. Definitia populara pentru ”modestie” este: bleg. Un dansul cu capul plecat, cu genunchii moi, scurt si molcom in vorbire. Individul de care fac vorbire nu prea se impune, este limitat si relativ usor de manipulat. Ei bine, asa nu!

Nu cred in cuvantul ”modest”. Cred ca se trage dintr-o conventie populara si trebuia sa inlocuiasca, cumva, cuvantul ”smerenie”, pentru ecumenici, si ”decent” pentru restul. Zic si eu.

Eu nu sunt modest. Eu sunt frumos si destept!

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] fac rost de numere de telefon ale unor persoane pertinente (eu de exemplu, caci am vazut pe entertrainer ca poti sa fii si frumos si destept daca asa vrei tu), dar intr-un fel sau altul reusesc. Si […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *