Somitate pe Facebook!

Da dom’le, somitate! Nu mai, nu eu. Altii.

Facebook rulez! Clar? Clar!

Treaba e ca Facebook asta naste monstri cum n-ati mai vazut. Monstrii astia se nasc din cauza unor fenomene deja consacrate si virale. Dintre ele as vrea sa mentionez “duck face-ul”, “pitipoanca (din oglinda)”, “diva” si “i’m hot“. Cred ca ati inteles in ce directie ma indrept.

Bun, eu ma lovesc tot mai des de fenomenul: “numaratori de laicuri“. Existe niste dansii si niste dansele care stau mai dom’le pe Facebook si contorizeaza like-urile lu’ unu si lu’ altu’. De ce? Numai Dumnezeu stie.

Treaba este ca aceste contoare bipede monitorizeaza si-n somn. Unii dintre ei sunt victimele cercului de prieteni. Pentru ca unde-i un numarator de like-uri nu-i putere si cred ca va-ti prins unde duce treaba asta. Nu?

De ce fac vorbire despre acest fenomen? Pentru ca, dintr-o vorba-n alta tot ajunge cineva sa-mi spuna ca nu intelege ce fac eu pe net si cu ce ma ocup in on-line pentru ca o colega de la etaj, din caminul nu stiu care, are mai multe like-uri ca mine. Pai sa nu-ti vina sa-i torni o licoare-n cap? Iti cam vine dar te opresti, respiri adanc si redirectionezi discutia spre snitele, chiftele, ceafa de porc si alte carnuri.

Treaba e ca Facebook asta functioneaza pe un sistem care faciliteaza facilul. Da, repet, faciliteaza facilul! Dinamica Facebook rastoarna valori, storneaza realitati si influenteaza, uneori ireversibil, optica individului. Implicit, tot amalgamul asta naste “somitati” si, implicit, formatori de opinie. O parte din ei reusesc, cu succes chiar, sa fructifice acest awareness. Reusesc sa directioneze si chiar sa redirectioneze atentia oamenilor asupra unor elemente care pot fi ceva mai usor cuantificate si, implicit, remunerate. Bravos!

Altii, o ard aiurea cum s-ar zice. Se conecteaza la virtual, inzestreaza fictiunea cu valori din lumea reala, isi redefinesc realitatea si cam atat. Traiesc “succesuri” si “esece” fictive care, din nefericire, ii afecteaza in lumea reala. Traiesc pasiuni arzatoare, dezamagiri catastrofale si bucurii nemarginite din cauza unor actiuni onlainistice puerile. Pe termen lung, treaba nu-i chiar oabla.

 

Dăcât zic!

Comments

comments

8 Comments

 1. Reply
  verdedeparis May 22, 2012

  Ai uitat categoria ‘farisei’: cei care au 3654 de prieteni in lista si nu cunosc nici 20 dintre ei. Cand ii intrebi de ce tin atatia oameni acolo, raspunsul e: ‘Aaa.. tot am dat accept si nu am mai sortat’. Nu vad de ce e rusinos sa spui adevarul si anume ca ii tii pe toti acolo fiindca esti maniac si vrei sa le vezi pozele tuturor 🙂 La fel cum nu vad de ce ne ascundem dupa deget cand se fac greseli gramaticale (mai ales alea nasoale rau, care arata lacune uriase de prin cls. a 3-a): daca ti-ai facut cont, inseamna ca te deschizi la atacuri de genul asta. Problema mea e alta: nu mai e o rusine sa scrii incorect.. lumea trece peste si inchide ochii si asta este o crima a limbii.Si as pune un robotel de proof reading care sa iti dea ban pe diverse perioade de timp cand scrii gresit, in orice limba ar fi.

  • Reply
   Gabriel Gorgan May 22, 2012

   Bine punctat Verdedeparis 🙂

   • Reply
    Sever David January 4, 2013

    “si cred ca va-ti prins”

 2. Reply
  berdeiu simona May 26, 2012

  place 🙂 subtil,umor bine plasat, sarcastic cat trebe’…ma gandesc sa te tot citesc.

 3. Reply
  Gabriel Gorgan May 26, 2012

  Sar’mana Simona 😛

 4. Reply
  Rumczeisz January 5, 2013

  Fetile n-are oglinde si fac pozile sa se vada pe feisbuc. Tari di tat! Trbeuie in curand sa ne intoarcem la origini si sa redescoperim site-uri AMATEUR-PORN, altfel ne pierdem total identitatea onlainistica, si nu o sa mai intelegem ever, de ce e seksi sa faci DUKFACE fara un penis langa gura! si ar mai merge si o manea, sa ne treaca febra occidentala… va imbratzishez!

 5. Reply

  […] face ca pe facebook te-mprietenesti, accidental au ba, cu tot felu’ de dive. Somitati. Unele-s de un ridicol grotesc, altele-s pur si simplu neinspirate dar nimic nu ma amuza mai tare […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *