Responsabilitatea sociala sau de ce vine Gog la Arad

De doua saptamani fac AradCluj intr-o veselie. Ore-n sir pe tren/ masina pentru ca o mana de oameni de la o firma din Arad si-a asumat ceva mai mult din ceea ce se numeste generic ”responsabilitate sociala”. Nova Casa design, firma de care va vorbesc si-a propus sa ajute la imbunatatirea vietii copiilor dintr-un centru de copii din Arad.

Proiectul se numeste ”Nova Casa”. Da, stiu ca suna cumva  ciudat dar hai sa ne-ntelegem, e vorba de un un act caritabil care va imbunatatii spatiul locuibil care, pana una alta, pentru multi copii inseamna ”casa”. Imbunatatirea duce spre nou iar latinescul pentru nou este, ati ghicit bine, ”nova”. Da, stiu si ca asa se numeste firma care initiaza acest proiect dar cum firma se ocupa de amenajari interioare si daca tot se pricep la asta de ce sa nu-si exercite creativitatea intr-un mod mai filantrop asa.

Pentru acest proiect s-a facut echipa cu doua asociatii aradene, ”Educatio” si ”WWMP”. Cea din urma este asociatia care m-a delegat pe mine pentru a face parte din echipa, zic.

Treaba e ca se vrea un proiect inedit in care sa fie implicati cat mai multi oameni pentru a reusi sa strangem cat mai multe fonduri asa ca ne-am gandit sa organizam un spectacol aparte iar pentru asta l-am invitat la Arad pe Cristian Gog, castigatorul concursului spectacol ”Romanii au talent”. Contestat de unii, iubit de altii si promovat, la modul implicit, de insusi Badea Mircea, Cristian Gog este unul dintre cei mai altruisti oameni din asa numitul ”show biz” romanesc.

Nu m-oi apuca acum sa-i fac reclama, in mod cert nu reclama ii lipseste acestui om. Informatia care lipseste din brand-ul lui este in mod cert altruismul. Despre Gog se spun multe insa latura lui altruista lipseste din peisajul media.

Ca sa nu o mai lungesc mult cu povestile-mi mentionez ca acest proiect este, poate, singurul pentru care s-a facut cercetare si documentare. Cercetarea ne-a mobilizat pana la Varadia de Mures unde este un centru pentru copii cu dizabilitati.

Despre centrul de la Varadia, despre minusurile pe care le va compensa acest proiect si multe altele intr-o scriitura viitoare, zic.

Va las cu cateva poze de la fata locului cu gandul ca in 24 Iunie ne vedem la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad la spectacolul caritabil din cadrul proiectului “Nova Casa“.

*Aurel Craiu,seful centrului de la Varadia de Mures(stanga) si Calin Bibe, Info Tv (dreapta)

*echipa de documentare (Dani si Casandra) alaturi de seful centrului

 *spatiul de uscat haine realizat din initiativa colectivului centrului

*spatiul de joaca din curtea centrului

Comments

comments

10 Comments

 1. Reply
  Patricia Tulcan June 11, 2012

  Va salut, domnule delegat!

 2. Reply
  Anca June 11, 2012

  Ca tot se poarta heitareala, dincolo de faptul ca inteleg perfect si sustin cauza, de ce nu a donat Gog din aia 120.000 de euro, 5000-10.000? Scapai de drumuri multe si cu siguranta erau mai mult bani adunat decat aia ce reusesti sa ii aduni pe la un eveniment. Zic.

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 11, 2012

   Exista raspunsuri si la intrebarile tale Anca dar zic sa nu intram in retorica asta. Ne bucuram de sprijinul lui Gog pentru acest proiect si cred ca premiul de la “Romanii au talent” ii apartine integral si nu ar trebui sa faca subiectul discutiei noastre 🙂

 3. Reply
  Bianca June 11, 2012

  Si noi am ajutat copii de la Varadia de Mures printr-un proiect, anul trecut, insa nu am reusit sa facem un astfel de efort pentru ei. Chiar au nevoie de tot ajutorul si sper ca acest eveniment sa fie un succes. Va sustinem intru totul 🙂

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 11, 2012

   Mersi Bianca si ma bucur ca au mai fost initiative de acest gen pentru copii de la Varadia de Mures. Speram sa avem succes cu acest eveniment si sa reusim sa acoperim necesitatile care nu au fost acoperite de altii si, implicit, de stat.
   Mersi, again, de sustinere 🙂

 4. Reply

  […] cadrul proiectului caritabil ”Nova Casa”, cel de care am mai zis si eu cate una- alta p’aci. Evenimentul in sine a iesit foarte bine. Prezentata simplu, modest si chiar elegant de catre […]

 5. Reply
  Miruna July 13, 2012

  “…acest proiect este, poate, singurul pentru care s-a facut cercetare si documentare…” Serios? Niciun proiect ori nicio campanie nu incepe fara documentare sau cercetare caci astfel descoperi problema si setezi obiectivele finale, dar poate asa merg lucrurile la WWMP. Iar responsabilitatea sociala nu inseamna un act de caritate, poate ai vrea sa te documentezi mai bine:). In Romania lipseste cu desavarsire educatia privind campaniile de responsabilitate sociala, care sunt integrate in strategia generala a oricarei intreprinderi, dar deseori confundate la noi cu sponsorizari ori acte de caritate. In fine, discutia poate continua la nesfarsit. Felicitari Nova Casa pentru initiativa, dar articolul lasa de dorit.

  • Reply
   Gabriel Gorgan July 13, 2012

   Miruna, asa-i cum zici tu!

   Cat despre felicitarile pentru “Nova Casa”, asteapta sa vezi urmatoarele articole vis-a-vis de adevarata finalitate a campaniei lor.

  • Reply
   Vlad Iuga July 13, 2012

   Miruna, sunt si alte organizatii (fie ele pentru profit sau fara) care ‘isi fac teme’ si apoi se pun la drum sa parcurga etapele anevoioase ale derularii unui proiect (fie el de responsabilitate sociala sau pur si simplu de informare publica). Nu cred ca ceea ce ai semnalat tu reprezinta un motiv pretabil a fi semnalat in modul in care ai facut-o, iar finalul (putin ilar as putea spune avand in vedere informatiile care circula prin AR) lasa serioase semne de intrebare privind cunoasterea proiectului si cine anume a avut ce responsabilitati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *