Rosia Montana – Maia Morgenstern to the rescue!

Si cum topaiam eu asa, doi la stanga doi la dreapta, a venit un nou val de “vai viata mea” vis-a-vis de Rosia Montana de m-a scos din sarite mai nene. E drept ca stiu de clipu’ asta de cand s-a lansat. Niste “dansii” s-au asigurat de viralitatea-i. Acum, va marturisesc ca nu-mi propun a fi partas la mizeria asta de scandal. Am spus-o si o mai spun: proiectul RMGC se va intampla! Contractul e facut, dosarul e aproape finit, ii lipseste o, sa-i spunem, anexa. Decat avizul de mediu, lipseste. A se intelege ca din punct de vedere al normelor europene proiectul este beton! Daca s-ar documenta lumea mai bine ar intelege ca treaba cu avizul de mediu se taragana din pur principiu si, vezi Doamne, preocupare pentru mediu.

Si uite-o mai frate pe tanti Morgenstern in plin statement artistic, pe sistemu’: “cand vin la microfon s-a terminat cu smecheria” (pour les connaisseurs). Un decor magic, o masa, un scaun s-un cadru portret de-ti sfasie inima. Stereotip maxim de-un penibil grotesc!

De ce?

Pentru ca tanti Morgenstern isi joaca rolu’ vietii mai prieteni, se joaca pe ea cea sfasiata de povara muntilor neamului. Si cand spun “sfasiata”, exagerez decat deloc. Pentru ca Frau Morgenstern isi smulge cerceii din urechi precum lautarii camasa, se goleste de aur precum Robin cel din paduri si se caieste precum Petru cel unu’ din doisprezece.

Bai nene, pe bune? Da, aparent, ie pe bune treaba! O bratara, o pereche de cercei s-un lantisor cu pandantiv bre. Adica tot ma, tot! Da numa’ daca pui niste muzichie buna pe fundal ca altfel nu-ti curg lacrimile pe obrajiori.

Sincer si fara sa mi se ia in nume de rau, Doamne feri sa pice contractu’ asta cu Gabriel cel cu resursele c-om avea de plata o valoare, in cash baby, mai mare decat toata rezerva nationala. Decat despagubire. Pai, cine Dumnezeu si-a imaginat ca baietii cu actiunile au investit acolo asa, de fantezie. Nu prieteni, se lasa cu despagubiri daca treaba pica.

Oricum, eu tot zic ca-i vai de mama lui materialul asta si nu am sa inteleg niciodata de ce-si tarasc unii oameni reputatia prin astfel de mizerii.

Frau Morgenstern, mai bine ramaneati cu textu’de la cafea. Treaba cu “placerea gustului”, “gustul bogat” si “simte bogatia gustului” va prindea mult mai bine, zau asa.

 

Comments

comments

15 Comments

 1. Reply
  Florin Ruşanu June 19, 2012

  Heităre, nu-ţi iubeşti ţara mă’, dacă o laşi tu pe mâna duşmanilor, să ne ia auru’!

 2. Reply
  jasmina June 19, 2012

  Ai tu dreptate ce zici aici. De 2 zile ma invart printre bloguri si citesc pareri si trebuie sa recunosc ca a ta a fost cea mai argumentata de pana acum. Da, am scris si eu despre asta, nu atat despre Rosia Montana (pentru ca nu am fost niciodata nici de acord, nici impotriva proiectului si nici nu m-am interesat in detaliu despre ce presupune el) cat despre caracterul clipului in sine, ca mesaj si impact “publicitar”. Oi fi eu o domnisorica usor de impresionat,si se prea poate sa ma fi inspaimantat putin spotul, dar trebuie sa recunosti ca in masa de oameni necunoscatori clipul asta are impact. Si la urma urmei asta conteaza, masa de oameni care se lasa imresionati; prea putin conteaza ca tu, eu si alti ‘spe oameni pot sa vada in spatele spotului.

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 19, 2012

   Nici nu cred ca-ti trebuie multe informatii ca sa vezi in spatele lui, zic 😉

 3. Reply
  Rahela June 19, 2012

  mai arta oricum face tot timpul ca impactul sa fie “fatal”(am ales cuvantul pentru cazul asta) ,daca nu era alb-negru si pata de culoare doar pentru a scoate in evidenta “durerea”, si vorba ta muzica aia sfasaitoare ce in completare cu vantul ala vuitor iti face paru sa ti se ridice in cap, atunci reflexul din creier, ‘al mai rapid reflex, nu-ti dadea de gandit ca urmeaza ceva horror, pentru ca simpla aparitie a Maiei pur si simplu te duce cu gandul la o pauza de cafea.

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 20, 2012

   Treaba e ca numai ”bogatia gustului” nu-ti ramane in gura dupa vizionarea acestui material 😛

 4. Reply
  vdp June 20, 2012

  Haha 🙂 Hai ca reclama e draguta. Se bucura de aceleasi caracteristici pe care le au in general filmul si teatrul romanesc: drama. Multa, cat curpinde. Strigate, tipete sau discursuri sfasietoare, exagerate, tanguioase. Astia suntem, atata putem fiindca noi intelegem prin arta exorcizare de demoni. La romani, totul e alb sau negru pictat cu sangeriu.
  Mie sincer imi e scarba, e bine? Imi e scarba ca actrita asta s-a pretat la asa ceva si totusi o inteleg, pe undeva. Adica, si-a construit cariera pe vocea aia cadaverica si inspaimantator de profunda si pe ‘patriotism’. Era cumva de asteptat sa ajunga in schema la un moment dat sau altul.
  Urmeaza Nadia sau Hagi care isi arunca medaliile de aur pe praful de la Rosia Montana si stalcesc un discurs scris de altii si simtit de nimeni. Iar masele de prosti vor da share dupa share pana la refuz, cu inimile miscate de teroarea Rosiei Montane.
  Hai, sictir, ca sunteti material pentru Caragiale.

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 20, 2012

   Pana si Caragiale e cam depasit de situatie 😉

  • Reply
   Shamal July 18, 2012

   rmgc are o mare treaba cu felul in care arata acum Rosia Montana. arata asa din cauza rmgc. ar fi ierntesant un album cu rosia montana inainte de a descaleca rmgc in localitate. ca sa putem toti observa liber binefacerile aduse de companie.

   • Reply
    Gabriel Gorgan July 18, 2012

    Mai, aici mi-e teama ca nu ai dreptate dar daca-mi arati si mie cateva poze pre RMGC, ca sa-mi fac o idee, as putea sa te combat ori ba

 5. Reply

  […] by Mihnea Iuga on 21 Jun, 2012 in Cu bătaie lungă | 0 comments Această analiză a pornit de la articolul lui Gabriel Gorgan legat de clipul recent al celor care nu vor proiectul minier în Roșia Montană. Orice […]

 6. Reply
  Vlad Iuga June 22, 2012

  Hmm, pozitia ta este un pic radicala pe care ai exprimat-o in articol. You proudly admit that you’re PRO RMGC and their plan regarding Rosia Montana? 🙂

 7. Reply
  Gabriel Gorgan June 23, 2012

  Vlad, partea cu – “Sincer si fara sa mi se ia in nume de rau, Doamne feri sa pice contractu’ asta cu Gabriel cel cu resursele c-om avea de plata o valoare, in cash baby, mai mare decat toata rezerva nationala. Decat despagubire. Pai, cine Dumnezeu si-a imaginat ca baietii cu actiunile au investit acolo asa, de fantezie. Nu prieteni, se lasa cu despagubiri daca treaba pica.” – este singura parte in care ma raportez in mod direct la RMGC si fac abatere de la opinia mea fata de materialul cu Frau Morgenstern.
  Nu, nu sunt PRO RMGC dar avertizez, in cunostinta de cauza, ca lucrurile sunt asa de complexe si au fost aranjate in asa fel incata indiferent de situatie noi, plebea, sa platim pretu’ maxim.
  Repet, treaba e aranjata, negocierea este cam singura optiunea prin care mai putem rectifica cate una alta.

 8. Reply

  […] la ultimul articol, cel legat de Maia Morgenstern si mezirabila-i prestatie, mi s-a atras atentia asupra faptului ca […]

 9. Reply

  […] Despre Rosia Montana mi-am mai dat cu parerea aici si […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *