Curaj in marketing si branding

Am citit azi un articol foarte misto scris de Dragos Alexa pe blogu-i propriu. Cuvantul ”curaj” din titlul articolului mi-a atras atentia. Ei bine, curaj + marketing si branding, astea mi-au atras atentia.

Dragos puncteaza noua lucruri care tin de marketing si branding, lucruri care ar trebui cel putin incercate. Un detaliu care mi-a placut foarte mult este ca ti se sugereaza si o perioada minima de un an pentru a testa aceste lucruri.

Ma lovesc, tot mai des, in discutii cu posibili parteneri sau amploaiatori care doresc rezultate peste noapte. Bine, nu chiar peste noapte dar in maxim doua saptamani daca se poate. Bine, hai o luna- doua.

Cei mai multi dintre acestia sunt sub influenta miturilor urbane.

Credeti-ma pe cuvant, miturile urbane despre solutiile de marketing si branding care circula liber pe strazi fac ravagii. Amuzant este ca acestea au pornit si sunt mentinute acolo tot de niste ”specialisti”. Niste unii care apeleaza la orice mecanism sau artificiu pentru a oferii posibililor clienti asa numitele rezultate imediate. Un fel de spam-isti ai serviciilor de marketing si branding autentic. Majoritatea acestor spam-isti se ascund sub magicul termen de ”freelancer” si activeaza intens in mediul on-line. Majoritatea sunt chiar agresivi in on-line si pot parea artisti neintelesi, profesionsti cu o experienta atat de vasta incat nu mai apleaca urechea la toate nimicurile sau pur si simplu hateri, ca tot ii la moda termenu’.

Tot ce vreau sa zic e ca-ti trebuie nitel curaj si un pic de studiu de piata pentru a-ti lua inima-n dinti si a te lasa pe mana unei companii de marketing si branding. O campanie buna, gandita pe termen lung are costuri relativ decente, ba chiar mici in comparatie cu rezulatele pe care ti le poate oferi pe termen mediu si, foarte important, lung. Un brand se construieste in timp, respectand o strategie bine etapizata, atent moderata pe alocuri dar constanta.

Cele noua lucruri recomandate de Dragos vi le recomand si eu cu nota ca nu cred ca-ti trebuie curaj ca sa le faci. Riscurile pe care le implica acestea sunt aproape inexistente. Cumva, as zice ca o mare parte din lucrurile mentionate de Dragos sunt pasi necesari pentru un branding/ marketing sanatos.

Vorba aia: esti sanatos doar pentru ca te simti bine sau pentru ca asa crezi?

inspiratiune: dragosalexa.ro

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] scris zilele trecute un articol  la impulsul unui alt articol. Complicat, stiu dar aici e treaba cu pricina. Daca o sa va uitati o sa vedeti ca-i ceva cu branding si marketing […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *