Depresia de vara poate fi un efect al marketing-ului sezonier

Vara apartine brand-urilor. Punct!

Ei bine, si iarna dar dupa cum bine stim cu totii, iarna nu-i ca vara!
Vara e cu mare, cu soare si cu produse. De la slipu’ de baie pana la bautura, masa si cazare, tot ce tine de vara este, mai mult sau mai putin, un produs al marketing-ului sezonier.

Am ajuns la concluzia asta in timp ce postam o poza pe Facebook cu o sticla de Neumarkt. Un soi de caterinca nocturna pe Facebook. In ceafa mi se da peste nas si mi se spune: “pai cum dom’le, chiar asa? Pui Neumarkt pe Facebook?” Nimic de condamnat. Brand-ul Neumarkt a fost┬á atat de bine facut incat, parca-ti imaginezi cum arata consumatoru’ acestei bauturi. Un tip cu inceput de burtica, sfarsit de chelie, epuizat de dat cu parerea la meci care iesie in curte sa se puna la barfe cu vecinu’. Vecinu’, ceva mai slabut, cu mustacioara si plin de spirit.

Ei, exact asa-i si vara. Vara-i buna daca arata ca-n reclame. Cu bere cu lamaie, cu statu’ pe teresa, cu mersu-n concediu la mare si multe alte stereotipuri. Diferenta intre o vara buna si una rea e brand-ul, fara nici un “dar” si “poate”!

O vara buna inseamna un anumit brand de bere sau “cico“(suc), o anumita terasa si, implicit, o anumita mare. Cand spun “o anumita mare”, ma refer la o anumita plaja, un anumit regim de cazare si un anumit set de produse care merg la pachet. Si gagice mai, multe gagice! Ca intr-o reclama buna!

Pozele de pe Facebook pot confirma!

Pe cealalta baricada stau produsele de nisa. Produsele dedicate unei alte categori de public. Produsele care vin sa echilibreze cumva situatia.

Dar, stai! Oare, produsele de nisa nu apar si in rama peisajului din reclamele bune? Ba da! Pai? Pai, astea nu apar si in poze.

M-am pierdut de unu’ singur. Ba nu, nu m-am pierdut. Omogenitatea asta haotica, priceperea nepriceputa si marketing-ul agresiv fac ravagii.

Mno, fiecare cu reclama lui.

Punct!

Comments

comments

2 Comments

  1. Reply
    Anca July 10, 2012

    Noh, ce vrei si tu daca toata lumea are aceeasi parere despre “viata buna”? Doar nu mai exista nimic inainte si dupa brand. Sau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *