Moartea si saracia framanta Romania!

Stoarcem capete seci si ne miram ca nu iese zama buna? Aparent, da!

Bai, cat ne mai place sa stim ca se scalda cate unii in saracie si boala mai nene, mai. Rar mi-a fost dat sa vad atata mediocritate cum vad in ultimul timp pe canalele media.

Acum mai bine de o luna m-a pus dracu’ sa ma uit la “Happy Hour“. O mizerie de emisiune moderata aproape morbid de Ma(p)ruta. Fiind cam de varsta-mi, pot spune ca i-am urmarit evolutia inca de cand facea emisiuni pentru TVR si nu pot spune ca era la fel de penibil cu ani in urma.

Emisiunea pe care am prins-o eu o avea ca protagonista pe Mioara Roman. Nu intru-n detalii insa pe la jumatatea mizerabilei emisiune, Mioara Roman zice o treaba absolut geniala: NU SUNT SARAC! PUR SI SIMPLU NU AM BANI!.

Tin sa specific ca ma intereseaza foarte putin, spre deloc, povestea Mioarei Roman. M-a prins insa afirmatie ei.

Acum, ma uit pe net la cum s-au gandit niste fantasmagorici sa vorbeasca despre moartea lui Tamango.

Titlu: “A murit Tamango! Familia celebrului lautar nici macar nu are bani sa-l îngroape!”.

Asa ceva? Pe bune?

Admit ca nu l-am cunoscut personal pe acest Tamango dar l-au cunoscut altii. Prietenii apropiati mi-au vobit cu mare resptec de acest tigan iar eu le dau crezare. Da dom’le, acest tigan. Un tigan liber si plin de sine in sensul cel bun al cuvintului. Libertatea lui, aparent, nu ne-a placut. Ne place a crede ca anumite libertati aduc nu doar faima. Ne place a crede ca faima aduce dupa sine bani, averi si nemarginita bunastare. Nimic mai fals!
Aceasta asociere este una maladiva iar faptul ca ea a ajuns sa fie una implicita chiar, o asociere facuta prin excelenta prostiei si mijlocita de nemernicia unor canale media ma pune in garda.

Dom’le, implinirea cu faima nu au nimic in comun. Faima asociata implicit cu averea este un stereotip generat artificial. Banul este o resursa nu un simbol al maretiei. Nu mai asociati banii si averea cu bogatia! Bogatia are valente care, pe zi ce trece, se pierd sub umbra mizerabilelor fenomene media.

Odihneste-te in pace Tamango!

foto: tudorvintiloiu.com

Comments

comments

5 Comments

 1. Reply
  Mihnea Iuga July 10, 2012

  După ce am citit acest articol, mi-ar plăcea să văd un mic GHID despre Stereotipurile de evitat în presă. Nu glumesc! 🙂

 2. Reply
  Vlad Iuga July 11, 2012

  You do that guide 🙂

  Nice post btw

 3. Reply

  […] sa nu mai plictisim lumea cu teoria conspiratiei, desi am promis ca am s-o fac, si sa le dam la oameni […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *