When you control the mail you control information

Nu a un secret pentru nimeni ca sunt mega fan Seinfeld. Am cautat mult sa gasesc un serial mai bun. Am primit zeci, sute de sfaturi si nimic. Fiind un serial relativ vechi, din sfera clasicelor cumva, influenta Seinfeld se vede in mai toate serialele care au aparut dupa anii ’90.

As putea palavragii zile in sir despre Seinfeld si nimicurile din acest serial, lucruri care ma fascineaza insa fascinatia mea este legat de stilul de viata al anilor respectivi. Faptul ca pana prin seria a VII-a, serialul vine parca dintr-o alta lume, daca e sa privim lipsa internetului, lipsa telefoniei mobile, a diferitelor plasme, widget-uri, gadget-uri, pe scurt lipsa tehnologiei de care suntem inconjurati azi, ma fascineaza.

“Ma fascineaza” suna cumva aiurea, e drept. Nu ma fascineaza in sensul ala pompos al cuvantului, ma fascineaza in sensul ca ma face sa remarc unele chestii. Privesc cu mare atentie cum trecerea anilor a translatat anumite particularitati in lumea digitalului.

Discutam cu un prieten zilele trecute despre importanta securitatii on-line. Punctul forte al discutiei a fost securizarea adreselor de e-mail. Cumva, informatiile circula atat de repede si atat de usor mai nou incat securitatea lor este un subiect delicat pe alocuri si relativ depasit din alte puncte de vedere. Sunt multe bule de aer in acest subiect si multe aspecte tehnice pe care foarte putini le controleaza sau gestioneaza corespunzator.

Bun, unde-i legatura intre treaba cu securizarea adreselor de e-mail, protejarea informatiilor digitale si Seinfled?

Pai, foarte simplu. Uite cum se punea problema prin ’90, pe vremea postei analog:

Exact ca si acum!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *