Adopt Bistrita pentru steagu’ lu’ Chinezu’. Sa mergem la Londra, zic

Si s-a pus Chinezusa stranga articole de sustine pentru echipa care reprezinta Romania la London Olympics 2012. Treaba buna, mi-am zis.

Am urmarit de departe fenomenu’. Am citit cateva articole si o unele mi-au placut, culmea.

Astazi se afiseaza Chinezu’ cu steagu pe care-l va flutura prin tribune. S-au strans ceva bloage dar, totusi, cateva orase au ramas nereprezentate asa ca le-a oferit omu’ spre adoptie.

Am adoptat Bistrita Nasaud.

De ce? Pai, ca-mi e drag un viitor mare artist roman, un avangardist tanar care mi-a fost coleg de clasa, ba chiar de banca o perioada si se trage din Bistrita. Nu-i aduc numele-n poveste pentru ca nu despre el facem vorbire.

Treaba e ca tre’ sa transmit si eu ceva echipei Romaniei si asta da provocare.

Nu m-am priceput la sport niciodata. N-am avut nici o afinitate pentru sport dar pot sa inteleg fenomenu’.

Echipa Romanie este absolut fenomenala. Oameni de-o daruire si-o pasiune cum rar mai gasesti in alte domenii. Oameni care au dus sportul la rang de arta. Oameni care sculpteaza aerul prin eleganta gesturilor lor.

Eu plec umil capul in semn de respect si apreciere.

Nu am contribuit cu nimic la efortul lor iar daca ei au ales ca rezultatele lor sa fie dedicate Romaniei, primesc onorat acest gest si -mi pastrez tacere.

Va multumesc!

P.S.: Acesta este steagul cu care se duce Chinezu’ la Londra

 

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] Va povesteam la un moment dat ca una dintre ispravile maestrului a fost sa duca cat mai multi bloggeri cu el la Londra, cu ocazia olimpiadelor. Ei bine, nu i-a dus personal pe nici unu’ dar a adunat 41 + 1 bloage pentru drapelul Romaniei 2.0, o nazdravanie tare simpatica. Numaru’ bloagelor corespunde cu numaru’ de judete ale tarii. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *