Campanii si concursuri pentru bloggeri. Bull shit!

Click aici pentru o maslina!

Cel putin asa-mi par mie toate mizeriile astea din online. Sincer sa fiu, chestia asta cu link-urile e cel putin mizera.  Buricu’ degetelor se bate-n miezu’ tastelor de dragu’ scriituri nu de dragu’ link-ului, zic. Treaba cu blogu’ devenit “Blog” mai mult decat o simpla platforma virtuala pentru ganduri de tot felu’, anunturi mai mult sau mai putin importante sau frustrari care mai de care ma scoate din pepeni.

Blogerii de tip “A- listeri” au cam luat-o la vale. Si-au tras toale de anteprenori cu bune intentii (cam ca mormonii, pentru o mai buna perceptie vizuala), sustinatori de cauze nobile (altrismu’ asta) si promotori de nou veniti (pe sistemu’: pentru ca eu sunt mare si tu esti mic, te-ajut un pic). Si s-au urcat pe-un taburete (vai mama lui si ala) de unde predica prorocirile lu’ “Blog“, acest fiu razvratit al parintelui sfant, internetul.

A mi se ierta blasfemia dar internetul are nivelul lui de sanctitate in viata noastra, a fiecaruia, asa ca haideti sa lasam falsa pudoare si smerenia onlainistica la o parte.

Nu-i loc de piosenie pe net!

Nu, vorbesc serios. Chiar nu-i loc de acte de mare moralitate si piosenie pe net. A, ca se intampla si lucruri de bine pe net? Pai, nu zice nimeni ca nu-i asa dar sa nu confundam decenta si buna purtare a unor utilizatori de internet cu acte de mare valoare morala. Oricum, nu sunt eu ala care sa tina lectii de etica onlainista, eu decat zic.

Bun, revenind la olile noastre.

Despre anumite nemernicii din lumea bloggerilor am mai scris si voi mai scrie dar ma lovesc zilnic, din ora-n ora chiar, de nenumaratele campanii si concursuri pentru bloggeri. O mare parte din el au ca finalitate promovarea blogului castigator de catre organizatorul concursului. Organizatorul fiind, in jenere, mare maistru in fabrica 2.0.

Treaba asta, din punctul meu de vedere, este o mare cheta de link-uri, comment-arii si-o cerseala onlainistica. Dar feluriti casca- gura si sfarma-  pietre care-si fac veacu’ la celalalt capat al cablului se bucura de firimiturile astea ca de mana cereasca. Mai mult, toata treaba asta nu face decat sa stimuleze orice posesor de lada cu bumb de on/ off care-si toarna gandurile pe-un A4 digital sa-si puna-n p’ept, ca semn de mare isprava, o legitimatie de bloagher. Cumva, li se insufla un statut fictiv despre care oricum se vorbeste prea mult si prea des.

Statutul de blogger este extrem de neclar, saturat ca substanta, supradimensionat ca forma si 100% fictiv!

Si nu exagerez cu nimic. Asta este adevarul. Dar pentru a nu supara vreun mare blogger am sa invelesc formula de mai sus cu “parerea mea”.

Acu’ ca mi-am dezvelit pieptu’, puteti da cu pietre.

Sa nu ne-ntelegem gresit:

Nu vreau sa generalizez.

Nu spun ca toti bloagerii mari fac asta.

Nu spun ca jonglarea cu link-uri nu poate fi benefica.

Nu spun ca nu-i bine sa fi blogger (ce-o mai fi si aia).

Nu spun ca nu-i bine sa participi la campanii organizate de bloggeri.

Nu spun nimic din ce ti-ai imagina ca vreau sa spun.

Spun exact ce scrie mai sus. Atat! (ca restu-i Can-Can, nu? )

In concluzie:

Cred ca suprasolicitam un domeniu inca nou, inca la inceput de drum si cred ca riscam sa alimentam o mare bula onlainistica. Cam ca-n viata reala. Cam ca-n piata imobiliara. Cam ca-n economie.

Hai sa temperam totusi valu’ asta pana nu ne trezim intinsi pe mese, scaune si alte cele intr-un ocean rece si furtunos.

Cam ca-n Titanic 😉

 P.S.: Ma numesc Gabriel Gorgan si am un blog.

Comments

comments

8 Comments

 1. Reply
  Florin Ruşanu August 18, 2012

  Ce-i mă, nu-ţi mai place laba-n cerc? Mai ştiu unu’ care se delimitează de ceilalţi blogări care scriu mizerii, scriind chestia asta între două articole intutulate ‘omul este o fiinţă vie’ şi ‘ploaia cade de sus în jos’. 😛

 2. Reply
  Gabriel Gorgan August 18, 2012

  Rusanule, dilpomat ez olueiz.
  App, care-i bloagheru’ ala?
  Da sa-mi scald si eu privirea 😀

 3. Reply
  Florin Ruşanu August 18, 2012

  E senior bre, îl găseşti tu, n-re nevoie de reclamă de la mine! 😛

 4. Reply
  Mihnea Iuga August 19, 2012

  Cât adevăr grăiește scriitura ta virtuală. Mai ales la concluzionări. Și totuși cum am putea tempera ”valul”? Cât timp va fi la modă și ”everybody’s doing it”, personal cred că va continua umflarea gogoșii. Chete se fac în continuare de la ”fondul clasei” în școli, la ”pune-un ban” pentru ziua colegei de la lucru. Iar blogăreala pe care ai expus-o mai sus va crește ca și în cazurile chetelor pentru că tuturor li se pare că este ordinea NORMALĂ. Cel mai probabil ar fi ca să scadă numărul judecătorilor onlainistici, dar cu rulajul energic de noi generații pe aceeași ordine ”normală”, nu știu dacă vom trăi s-o vedem și pe-asta.

 5. Reply
  Concursuri online August 20, 2012

  asta se cauta asta se vinde. ca le place unora sau nu.

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 20, 2012

   Nu cred ca asta se cauta pentru ca nu asta se cumpara 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *