Marturisirea SOCANTA si VIDEOCHAT-ista XXX

Doamne cat iubesc internetu’ si Facebook-ul!

Pe sistemu’ “ma trezesc dimineata, beau o ceasca de cafea” si-mi scald ochii in fanteziile presei libere. Caci nu exista prea mai libera ca a noastra, a roman’ lor. Cand spun libertate in “presa libera“, nu fac referire la nici una din calitatile reale si necesare libertatii presei ci fac referire la fenomenala discrepanta dintre mass- media si volatilele on-line care trec drept acte publicistice.

Nu dom’le, n-avem presa. Am avut, cred. Am avut niste gazetari (o mana de ei) care au umbrit declinul mass-mediei printr-o serie de “succesuri” personale. O mare parte din cele mai reputate insititutii/ trusturi de presa sunt, chiar pana in zilele noastre asezate (nedrept as mai adauga) pe soclurile unor gazetari defuncti. Au mai ramas niste gazetari, o mana de ei, dar nu fac fata noilor forme media. Nu au cum, sincer. Mai toate neconcordantele cu care luptau ei pana prin ’90 avea factori cunoscuti. Acum, brusc s-au trezit intr-o lume haotica, o lume care tranziteaza vertiginos spre un univers digital complet necunoscut. Ii poti blama ca nu fac fata tranzitiei? Nu! Spun “Nu!” pentru ca nici noi, astia mai de-o schioapa, nu facem fata tranzitiei dar noi ne-am asezat cu voinicie pe spinarea lui “go with the flow” crezand c-am rezolvat ceva. Mda, suntem de mare vis.

Dar sa nu mai plictisim lumea cu teoria conspiratiei, desi am promis ca am s-o fac, si sa le dam la oameni distractiune.

Niste entertainment cu “R” de la “EntertRainer”.

La primu’ click distanta am dat azi peste mahnirea lui Plesu.

Un articol crop-uit dintr-un alt articol al unui alt site care se ocupa de publicat exclusivitati exclusive.

Si cum langa sprancenele-i intelectuale mergea asezata o sirena priceputa la mezeluri (asa scrie-n titlu’, fara interpretari!) am zis sa bounce away! Si-am dat peste un articol absolut majestuos.

Eh, probabil ma bine dispun eu din prea putine dimineata.

Minunat! Daca ma simteam inspirat si-mi gaseam cuvinte mai de cu zori nu va supunea imaginilor de mai sus dar ceva-mi spune ca-i mai bine sa-i arati omului stihiile cu care te confrunti de dimineata. Sa te creada pe parol, nu d-alta.

Mno, hai c-am pus-o si eu de-o revista presei 😉

Intamplator.

Apropo, voi cititi presa dimineata?

Comments

comments

10 Comments

 1. Reply
  OchiiVerzi August 9, 2012

  :))) :)))))) … fenomenal. Presa nu mai exista de mult, ai dreptate. Situatia la nivel de mass-media este jalnica 😀 … iar Madam`”Electrik Brunette” [ce nick … vai mama :))))] s-a gandit ca ar fi mai bine sa schimbe ce vindea la magazin pe ceva real 😀 ha! :))))))) da… :))

 2. Reply
  OchiiVerzi August 9, 2012

  :))) :)))))) … fenomenal. Presa nu mai exista de mult, ai dreptate. Situatia la nivel de mass-media este jalnica 😀 … iar Madam`”Electrik Brunette” [ce nick … vai mama :))))] s-a gandit ca ar fi mai bine sa schimbe ce vindea la magazin pe ceva real 😀 ha! :))))))) da… :))

  Eu dimineata citesc blogurile voastre 😀 … is un mod mai bun de a-mi incepe dimineata.

 3. Reply
  Mihnea Iuga August 9, 2012

  Citesc presa dimineața. Numai că nu din categoria celor pe care -aparent- le citești tu 🙂

 4. Reply
  Ciprian Pardau August 9, 2012

  Dimineata se citesc blogurile, nu presa!

 5. Reply
  OchiiVerzi August 9, 2012

  Cum incercam sa zic si dimineata (nu vrea comentariul asta sa mearga, o fi un semn?) presa nu mai exista de mult, mass-mesia este jalnica iar Madam`”Electrik`Brunette” se pare ca s-a hotarat sa schimbe ce vindea pe ceva real 😀 … o fi mai profitabil. Adica este :))) … nu “o fi”.
  Dimineata eu de obicei citesc blogurile. Am destul timp de-a lungul zilei sa aflu fel si fel de porcarii 😀

 6. Reply
  Dana April 20, 2014

  Deh.. presa se duce pe apa sambetei si se promoveaza stirile de cacao 🙂

 7. Reply
  Andreea April 20, 2014

  presa nu mai exista de mult, iar cine se afla in asa zisul domeniu, evident va vinde, indiferent ce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *