Meat The Jolly Boys

Eu vara nu am somn! In concluzie nu prea dorm. Mai mult, nici in timpul zilei nu-mi prieste somnu’ asa ca internautizez pana peste poate.

Acum cateva zile am dat peste o trupa de baieti veseli, The Jolly Boys. Buei, cat de misto suna oamenii astai bai nene, incredibil.

Dupa ce am ascultat cateva cover-uri pe youtube, pentru ca doar cover-uri am gasit, am dat si peste un scurt material de prezentare al trupei. Trupa? Nu, gresesc! The Jolly Boys nu e o trupa. Nu in sensul conventional al cuvantului, cel putin.
Nu corespund nici unui tipar cu care suntem obisnuiti de M TV. Corespunde standardelor M TV. Aia-i altceva.

Intr-un final, The Jolly Boys sunt tot un produs media de succes, dar unul in a caror valori cred.

Batraneii astia m-au cucerit ireversibil iar mento music, varianta lor de mento cel putin, rules! Ah, mento este un stil muzica original din Jamaica. In alte tari caraibiene stilul este intalnit sub alte denumiri, precum Calypso sau Soca.

Nu cred c-am facut, vezi Doamne, nu stiu ce descoperire dar sunt pur si simplu foarte incantat ca am dat peste ei si m-am gandit sa vi recomand si voua.

Ca sa nu ma apuc acum sa fac o recenzie stupida in care sa ii prezint pe oamenii astia am zis ca va atasez niste melodii si un scurt material de prezentare ca sa va faceti voi o parere. De drgau’ trupei am facut un colaju’ (dreapta) unde ii puteti vedea pe membrii formatiei. Nici nu stiu cum sa-i descriu, sincer. Parca au o suta de ani si in acelasi timp parca n-au imbatranit o clipa.

Majoritatea canta de prin ’50, ani despre care eu nu stiu mai nimic, ca sa fiu sincer. Stilul lor muzical nu are omolog in universul muzical contemporan, sau in asa numita industrie muzicala moderna, dar se muleaza perfect pe timpanul oricui. La o prima auditie parca-ti suna familiar ritmul dar asta-i doar din cauza faptului ca melodiile pe care le interpreteaza fac parte dintr-un repertoriu cunoscut noua.

Apleaca-ti urechea la ce au oamenii astia de spus. Atat muzical cat si uman. The Jolly Boys sunt unici iar povestea lor inspira.

*click pe colaj pt marire

 The Jolly Boys, about

The Jolly Boys music

The original Jolly Boys

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *