Persoana competenta sa ma judece pe mine

Ah, inspiratiune!

Remarca lumea pe facebook ca-n ultimul timp sunt destul de matinal. Fals, sunt nocturn! Sau?

Ma trezesc pe la 5 noaptea. Daca am noroc de-o tranta ma ridic din pat pe la 7 si sar direct la frigider. Micul dejun nu se sare!

Daca-i musai storc de-o cafea si fumez o tigara. De obicei e musai.

Candva mi-am propus sa ma las de fumat. Au ras mai toti. Si-au avut dreptate.

Nu m-am lasat de fumat dar nu le mai sudez. Le fumez mai pasional, e drept. Ma bucur de fum mai mult decat de gestul mecanic.

Am inceput sa citesc tot mai multe bloguri. Descopar zeci de noi bloguri zilnic. Foarte multe bloguri proaste. Foarte multe articole lipsite de forma, sens sau veridicitate dar care (culmea!) isi gasesc relevanta printre alte astfel de bloguri. Invartindu-ma  printre ei ma trezesc ca-ntr-un cerc vicios. Sunt multi si se consolideaza. Nu stiu ce pozitie sa iau fata de aceste bloguri dar cert e ca nu sunt de neglijat sau ignorat desi bloggerii de pe primele pagini ale blogosferei, asa numitii A- listeri, o cam fac.

Despre urbea blogging si locatarii ei am mai scris prin mai si nu cred ca e cazul sa reiau.

Mai trag un ochi prin presa. Acolo-i tam- tam. Acolo cuvintele se numesc caractere si se vand la gramaj, fix. Nu-i stress, omu’ de la tejghea are intelepciune S.E.O. Cu atat se mai alimenteaza presa online. Astia au inteles ca daca la tiparnita slujeau rasfoitoru’, pe net il slujesc pe Google. Cititoru’ e victima colaterala.

Confundam, din nou, cifre cu oameni. Unicii nu ie cititori!  Dar si despre unici am mai discutat.

Nemuritoarele subiecte ale on-line-ului.

Mai scroll-esc pe news feed-u’ de facebook si dau peste tot felul de articole. Visurat, devenit brand pe persoana fizica (Sebastian Bargau), imi explica despre cocalari, melteni si inapoiati. Nominalizeaza pe cate unu’, din categoria “de 20 (si ceva) de ani aceiasi”,  si conclude ca daca stim sa platim cu cardu’ suntem gigea. Bun s-asa, zic. Ca card (asa am vrut!) am si eu. De debit, da-da.

Multa frustrare dom-le. Multa, multa, multa! Si ne place sa ne radem. Da dom’le, sa “ne radem”!

Treaba e ca judecata de valoare-i ca dejtu’ aratator. Il ai, il folosesti. Nu e nevoie de prea multi stimuli cerebrali pentru a deveni erect. Drept e ca foarte multi il cam tin in cur (a mi se pardona), dar n-am eu traba.

Gandul care ma macina (a nu se dramatiza cuvantul) pe mine este: care-i persoana competenta sa ma judece pe mine. Aia care sa-si indrepte aratatoru’ erect spre mine si sa zica: “Ala-i!”.

Oare cum arat ea si in functie de ce ma va judeca?

Si, oare, ce stia ea despre mine?

Si, oare, ma va judeca la individuala sau la oala(compus)?

Si, oare, imi va admira ceafa de la zeci de metrii distanta cand o va face sau mi-o va tranti drept in frunte?

Si, oare, are studii superioare? Daca da, superioare cui?

Si, oare, crede-n Bunul Dumnezeu?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Dar, totusi, cine-i persoana competenta sa ma judece pe mine?

Comments

comments

4 Comments

 1. Reply

  […] pe net si mi-a placut destul de mult. Un discurs cursiv, bine argumentat si foarte apropiat de o preblema la care reflectam acu’ nici 12 ore. Vorbitor este Dan Ariely, profesor de psihologie […]

 2. Reply

  […] anumite nemernicii din lumea bloggerilor am mai scris si voi mai scrie dar ma lovesc zilnic, din ora-n ora chiar, de nenumaratele campanii si concursuri […]

 3. Reply

  […] Curvele 2.0 să vând rapid lu’ Goagăle, pe cuvinte cheie. Tătă lumea bagă etichete, scrie cu bold (ca mine), cu italic, bagă linkuri interne, categorii blabla. Să mă găsească goagle băh, să ştie că şi io iegzâst pă net. Ah, cine, cititorii? Păi dacă nu le convine, să nu mai intre, da’ n-ar trebui să se supere pe mine că scriu o tonă de căcat să fiu primu-n top! Asta e, ei e victime colaterale. […]

 4. Reply

  […] pe care îl aplică de fiecare dată când dorește să judece ceva sau pe cineva. O spunea bine Gorgan într-o postare recentă despre bloggeri. Dar când descoperi că am fost influențați încă din […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *