Personalitati aradene – alergatorul de pe bulevard (FOTO)

Am trait in Arad peste 98% din viata-mi. Cunosc toate cartierele, toate stradutele ascunse si mai toate scurtaturile. Ba chiar si mai toate vedetele locale. Aia de merg la Info TV si, mai nou, la West TV. Toate vedetele cu juma’ de norma. Dar nu cu ele am treaba.

Azi, pentru prima data, mi-a fost rusine de mine (cum s-ar zice) cand am realizat ca una dintre cele mai mari personalitati aradene imi este, in fapt, un necunoscut. Si nu doar mie.

L-am intalnit din nou pe strada, azi. Era asezat pe jos, in plin bulevard si-mbratisa soarele. Il stiu de mic. Fugea zilnic pe bulevard si din zece-n zece metri scoatea cate-un tipat de-si intorceau toti privirile inspre el. Toti zambeau cand il vedeau/ il auzea.

Cred ca are peste 80 de ani. Ba sunt sigur ca are peste 80 de ani pentru ca-mi spunea azi un prieten ca si el a copilarit (vorba vine) cu personajul asta. Prietenul care-mi spunea asta are acum 45 de ani.

Bun, eu nu stiu cine este acest alergator. Nu-i cunosc numele dar figura lui mi-a ramas imprimata pe retina. Zambesc de fiecare data cand trec pe langa el pe strada si simpla-i/ scurta-i aparitie imi lumineaza ziua. Si nu numai mie, in mod cert.

Daca esti din Timisoara sau de prin vest cel putin, sigur ai auzit cel putin o data despre maratinostul/ alergatorul aradean. Ala ce alearga de nebun (vorba vine) pe bulevard. Ala in chiloti all season de tipa cand fuge. Da- da, ala!

Omul e fenomenal si ii doresc viata lunga. Si sanatate. Si ce-o mai avand nevoie. Si sper, totusi, la un moment dat sa-mi fac curaj si sa-l opresc la o vorba. O vorba buna si-o sticla de apa plata ca-ci nu cred ca se lasa imbiat cu un cola sau o cafea lunga cu lapte.

Ei bine, din punctul meu de vedere, nenea asta este una dintre personalitatile aradene care ar trebui pretuite mai mult. Zic.

Comments

comments

12 Comments

 1. Reply
  Eve August 28, 2012

  Foarte dragut articolul 😀 Si mie mi-e simpatic nenea, desi ma sperie uneori cand trece pe langa mine tipand. E admirabil faptul ca se tine inca in forma. Ar trebui ca, intr-o zi, sa mergem si noi cu el, sa-i vedem ruta si de ce nu, sa ne invioram putin dupa caldura molesitoare de pana acum. Ce ziceti, aradeni?

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 28, 2012

   Uuuu, ce idee buna! Cum facem sa punem asa ceva pe picioare?

   • Reply
    Lestat August 29, 2012

    Good ideea!

   • Reply
    Eve August 31, 2012

    Trebuia sa-l intrebi, in piata :))

    • Reply
     Gabriel Gorgan August 31, 2012

     Cand ma intorc in Arad promit sa discut cu el pentru o mobilizare 🙂

 2. Reply
  OchiiVerzi August 29, 2012

  :))) imi si inchipui, un grup de aradeni fugind in spatele lui Musiu` si urmarind fiecare miscare a acestuia :))) … eventual sa fie asa ca-n filmele alb-negru 😀 … el fuge, fugiti si voi, el tipa .. tipati si voi, el se aseaza jos … va asezati si voi 😀 … si cineva sa filmeze de sus :))))))) … ar fi prea tare :)) 😡

 3. Reply

  […] bine, tot in articolul ala imi turnam cenusa-n cap pe motiv ca nu stiu mai nimic despre acest om. Un om care mi-a marcat […]

 4. Reply
  Naga August 31, 2012

  zece-n zece metri*

 5. Reply
  Claudia November 29, 2012

  Idei geniale intr-adevar, dar hai sa si ne tinem de ele:) Gabriel?

  • Reply
   Gabriel Gorgan November 29, 2012

   Cand vin in Arad ne apucam de ele! Banuiesc ca ma pot baza si pe tine frau Moga, nu? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *