Sa ne luam de Mircea Badea

Pe net sa intampla multe. Da’ multe, multe. O parte-mi scapa, o parte-mi raman intiparite pe retina si le urmaresc cu interes.

Dintre chestiile cele mai amuzante pe care le urmaresc pe platformele de socializare pot sa mentionez razboiul politico- media sau politico- mass media. Internautii de seama a neamului au sclipirile lor de geniu dar per general sunt destul de rudimentari si lipsiti de imaginatie. Fiind si ei o mana de oameni, noi restu’ n-avem decat sa-i urmarim pe astia. Cumva, in Romania avem un handicap general in mai toate domeniile. Ne lipsesc formatorii veridici de opiniei. Aia pe care-i crezi pe cuvant si ii contesti doar dupa ce te documentezi meticulor pentru a evita caderea in dizgratie in urma unei contestari eronate.

In media on-line avem plasatorii de informatie, comentatorii, speculatorii, propagatorii si restu’. Prin “restu” se intelege utilizatorul standard de social- media (facebook/ twitter/ pinterest/ blog). O sa intru in detalii intr-un articol viitor.

Azi doresc sa vorbesc despre doua poze aruncate-n on-line de niste unii, “nu spui ţine… persoană însemnată”, cu scopu’ de a… ?

Bun, a nu se intelege ca nu am dedus intentia de a starni hahaieli ieftine de la hahaitori. Intentia de a face pozele o tinta pentru dejtu’ aratator, pentru comentarii vulgare, ifetine si care sa ridiculizeze pe cel ajuns, printr-un proces simplu de eliminare, prim formator de opinie al neamului, Mircea Badea. Puteti contesta opinia-mi dar mi-ar placea sa-mi dati un contra exemplu care sa se ridice la standardele lui Badea sau sa corespunda standardelor care-l plaseaza pe acesta pe prima pozitie in universul mass-media si nu numai.

Bun, treaba e ca dupa o soptamana de cand aceste imagini au ajuns in on-line nu am vazut nici o reactie dintre cele scontate ba chiar dimpotriva. Asta cu nota ca gradu’ de viralitate al pozelor este relativ scazut.

Cred ca fenomenul “sa ne luam de Mircea Badea” incepe sa-si piarda farmecu’ si trebuia cumva sa se opreasca la “afara ploua”. Dar deh, mai tre sa faca si onlainistii bani de-o macaroana.

 

Comments

comments

14 Comments

 1. Reply
  Florin Ruşanu August 4, 2012

  C’mon, io nici n-am hăhăit, că e prea puţin important personaju’ în sine azi, d-apăi prin frageda pruncie…

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 4, 2012

   Rusanule, “prea puţin important” n-as zice ca ii 😛

   • Reply
    Mihnea Iuga August 4, 2012

    Avuez la spusele lui Gabi despre importanță. Vrem, nu vrem, asta se calculează pe baza a câți oameni te urmăresc și ce influență au cuvintele tale pentru acei oameni.

   • Reply
    Florin Ruşanu August 5, 2012

    Meh, se zvoneşte că Vodafone a renunţat la reclama pe canalele Intact pentru că 56% din rating sunt persoane de peste 55 de ani, deci în afara targetului reţelei de telefonie. În plus, Badea nu bate în nici o seară măcar ratingu’ lu’ Gâdea.

    • Reply
     Gabriel Gorgan August 5, 2012

     Adevarat Rusanule si zvonurile au o samanta de veridic dar asta-i un subiect greu pentru ca nu avem date concrete si sa continuam discutia ar insemna sa ne invartim in cerc ca cainii (asa am vrut!)

 2. Reply
  OchiiVerzi August 4, 2012

  Ioi! Eu nu ma dau in vant dupa Mircea Badea, nu tin cu el, nu tin nici cu altii dar pozele astea … nu mi se par asa “scandaloase” – majoritatea persoanelor de sex masculin au asa ceva in camera si din cate vad in poza era tinerel musiu` (cam asta e ce mi-a atras mie atentia). E adevarat, ce-i al lui, e al lui si nu se poate contesta si in general “gurile rele” sau cei cu prea mult timp liber, sunt cei care cauta un motiv pentru “a arunca cu noroi” … mai pe scurt, neinteresant! :))))

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 4, 2012

   Aia care stau pe net mult sunt cei a caror dinamica corespunde, mai mult sau mai putin, vorbei cum ca “au mult timp liber”. Nota distinca consta in faptul ca timpul lor liber se poate remunera din cauza celor care-i urmaresc in timpul serviciului 😉

 3. Reply
  romanian ryder August 4, 2012

  are păcate lui multe pupin-dos-istu lui voiculescu- dar hai dă-o sânge chiar așa de buni prieteni avea încât să îi găsească pozele din tinerețe cu piți din Salut.
  Intră în categoria – ne luptăm dar ne respectăm?

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 5, 2012

   Zici tu o treaba.
   Eh, las’ ca avem Facebook acum si pe viitor nu va trebui nimeni sa-si bata capu’ sa gaseasca “poze compromitatoare” cu tine ca deh, te compromiti singur si time line-ul te tine minte 😉

 4. Reply
  Octa August 5, 2012

  Cine-i Badea asta?

 5. Reply
  verdedeparis August 6, 2012

  Nu vad relevanta. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc au fost penibile in tinerete (inclusiv eu) si au facut diverse erori, de multe feluri. Asta nu defineste cine esti la maturitate. Mai trist mi se pare ca e printre putinii care priveste cu dezgust media zilelor noastre care prezinta asemenea personaje complet inutile pamantului. Complet inutile.
  Trist este ca oamenii care ‘judeca’ poza asta (sau altele sau situatia sau ce o fi) stau in general slab la capitolul valori morale. Ori, intr-o lume in care ‘cool’ sunt formatiile de drogati, plimbari pe sub podul cersetorilor si pr-ite cu capul plin de hartie igienica (folosita), nu pot avea pretentii de ‘ireprosabil’. Totusi, ma surprinde ca asta e tot ce au gasit impotriva lui 🙂

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 6, 2012

   Are si Badea pacatele lui dar in Romnania lui 2012 conteaza imaginea, aproape exclusiv. Nu ma intelege gresit, nu imaginea in sensul veridic al cuvantului ci perceptia barfibila (daca-mi permiti acest termen) ori ba.
   Oricum, mai sunt multe de spus aici dar nu ma grabesc si nici nu ma hazardez, inca 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *