Snoop. From Dog to Lion (+ Official Documentary Trailer)

Daca tot e duminica si in culturile crestine duminica are stigmatul unei conventii intre om si divinitate, sa aplecam urechea la cele spirituale, zic. Treaba e ca n-am reusit sa-mi focusez atentia asupra unui subiect crestin. Mi-am gasit unu’ mai eclectic asa. Unu’ mai colorat, daca-mi permiteti. Unu’ mai actual. Un subiect care face inconjuru’ lumii de vreo doua saptamani incoace dar care si-a pastrat aura intacta.

Snoop Dog, cainele de cartier, pimpu’ sef si facatoru’ de ritmuri datatoare de libertati sufletesti si trupesti si-a gasit calea. Spiritu’ rastafarian, un fel de duhu’ sfant al insulelor caraibiene, i-a vorbit cainelui sef. S-a cait pimpu’. Gata! Gata cu pulpele voluptoase si tremurande, gata cu pistolu’ din brau (parca ar fi Iancu), gata cu facutu’ legilor prin cartiere si gata cu blasfemiile. Spiritu’ rastafari vrea sa vorbeasca lumii prin Snoop iar el a ales sa paseasca pe calea smereniei rastafariene.

Spectacolul mediatic e minunat. Procesul de transformare este mai degraba unul de marketing/ (re)branging decat unul de purificare spirituala autentica dar, hei!, cine sunt eu sa-l judec pe caine? Oricum, volumu’ reactiilor media este relativ decente, frenezia nu face valurile la care (cred ca) se asteptau impresarii/ managerii/ speculatorii dar toata schema are un nivel ridicat de veridicitate.

Populatiunea crede! Toata nebuni a fost primita cu mult entuziasm de publicul generalist.

Schimbarile spirituale radicale se incadreaza perfect in peisajul schimbarilor globale radicale. Climatul social modial al ultimilor ani a cunoscut o serie de schimbari in univerul culturilor spirituale si tot mai multe persoane publice au ales calea mantuirii. Indiferent de scopul acestor schimbari sau de amploarea mediatica cauzata de acestea, schimbarile succesive influenteaza, mai mult sau mai putin, constiinta colectiva.

Drept e ca se cauta un Mesia. Unu’ mai up to date cum s-ar zice. Unu’ mai din zilele noastre asa. Dar pana la venirea-i, ne multumim si cu niste profeti.

Dar hei, schimbarea vinde! Sau va vinde. Sa iasa albumu’.

In concluzie: Ja Bless, Snoop Lion!

*Click play la materialul video realizat de Vice. Tare- tare treaba.

P.S.: Personal cred ca omu-i pe calea cea buna. Zic 😉

Comments

comments

8 Comments

 1. Reply
  OchiiVerzi August 12, 2012

  prima data cand s-a deschis pagina si mi-a sarit in ochi poza, in gand m-a strafulgerat “OMG! WTF?!” :))) … revenind la Snoopie 😀 … poate omul chiar simte nevoia de “rascumparare”, sa zic asa, a pacatelor. Poate prin ceea ce face se simte mai bine cu el insusi … acum, daca s-a decis sa ia calea virtutii, asta nu inseamna ca trebuie sa moara de foame sau sa-si cumpere in leasing o Dacia Logi :)))) … purificarea sufleteasca nu are legatura cu purificarea materiala si atat timp cat fanii il iubesc si banii ies … voila!

 2. Reply
  Gabriel Gorgan August 12, 2012

  “Purificarea sufleteasca nu are legatura cu purificarea materiala”?
  Pai, pe sistemu’ “ori suntem golani ori nu mai suntem”, ori ne purificam ori nu las’o’n pacate de treaba.
  Intelegi tu? 😉

  • Reply
   OchiiVerzi August 12, 2012

   Adica vrei tu sa-mi spui ca Snoop Dog ar renunta la avere doar de dragul de a se purifica? Sincer … nu prea cred. Si da, asa este, mergem pe principiul “ori suntem golani ori nu mai suntem” … bine acum, ca suna comic e altceva, dar principiul asta e 😀 … ba mai mult de atat, cand o sa se zica la tv ca Snoop Dog traieste intr-o manastire, unde miercuri si vineri tine post negru, eu vin aici la tine pe blog si-mi cer scuze pentru cele spuse :))))) 😀

   • Reply
    Gabriel Gorgan August 12, 2012

    Aaa, intr-o manastire? Never!
    Intr-o casuta jamaicana, fumand iarba, stand lotus pe presu’ de la intrare.
    Cat despre averea-i, nush.
    Ii dau eu un cont unde o poate dona :)))))

 3. Reply
  MuTuLiCa August 12, 2012

  Comica poza, buna melodia 🙂 ZI faina

 4. Reply
  Mihnea Iuga August 12, 2012

  Wow! Nici nu știam că a murit Nate Dogg 🙁
  Ai dreptate Gabi. Și dacă aș putea adăuga: rebranding-ul de succes nu se face dacă nu există un ”sâmbure de adevăr”, dacă nu este autentic,credibil în transformare.

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 12, 2012

   Adevarat.
   Apropo: la tine ma asteptam sa intervi la articolu’ cu Andries 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *