A murit John Coffey

Am aflat azi noapte despre moartea unui actor care mi-a marcat tineretea. Poate parea ca exagerez dar daca ati vazut “The Green Mile” poate ma intelegeti.

Michael Clarke Duncan nu a fost un actor notoriu, un sex symbol  sau vreun fenomen Hollywood insa a avut sclipire de geniu in rolul lui John Coffey din filmul “The Green Mile”, o adaptare dupa cartea cu acelasi nume scrisa de Stephen King. Sclipire care ramas intiparita in minte oricui a vazut filmul si pentru care a fost nominalizat la Oscar pentru “Best Supporting Actor”.

Un munte de om cu suflet de copil. Un munte pe care l-am vazut ulterior si in roluri mai serioase sau chiar agresive pentru ca, nu-i asa, un om mare trebuie sa fie, prin excelenta, trecut si prin roluri de “bad guy”. Cumva, ne imaginam ca muntii astia ar trebui sa fie rai, agresivi si mai impozanti decat ii face statura insa la M. C. Duncan il tradeaza privirea. Exista o inocenta specifica in privirea lui, inocenta pe care o puteti identifica usor in aproape toate filmele in care apare.

Sunt trist si ma opresc aici. Daca mai scriu trei randuri o sa iasa o mini cronica articolul asta si nu asta-mi era intentia.

Odihneste-te in pace John Coffey!

P.S.: Pentru cei care au vazut “The Green Mile”, John Coffey moare a doua oara, prima lui moarte fiind condamnarea-i ecranizata pe care o atasez mai jos.


Comments

comments

One Comment

  1. Reply
    vienela September 4, 2012

    Nu am stiut niciodata numele acestui actor, dar am vazut cateva filme cu el si mi-a lasat o foarte buna impresie. Pacat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *