Advertisingu’ lu’ peste prajit!

Pai in Cluj se face reclama, nu gluma. Posta-mi de lemn abea ca mai tine teancu’ de “reviste glossy”, fluturasi printati prin beciuri si retete de pizza. Mai mult, cum lipsesc o jumica din apartament, ma trezesc ca vreo doua- trei pungute cu hiper/ mega/ uber oferte. Dar vai ce se mai bat astia pe cate-o clanta 😛

Ei bine, cum n-am soba-n camera si nici cuptor ca la bunica, umplu’ saptamanal cate-o punga cu toate nazdravaniile marcheterilor inapti. De ce spun asta? Pai, ma mai pune dracu’ de rasfoiect cate-o astfel de creatie si ma tot mir cine  gandeste ca asa se prezinta un produs? Bun, stiu ca la o prima aruncatura de ochi, formatul multor revistute de posta pare sa semene cu ce se fabrica prin strainatate dar va zic sigur(!) ca nu-i asa.

Reclama care m-a scos pe mine din sarite azi, este o reclama la foaie de usa. Da- da, foaie de usa. Atentie!Ei bine, eu m-am indragostit de zig- zag-ul ala de biblioteca, ala din dreapta pozei. Da- da, ala din prin plan. Ala de n-are nici o legatura cu produsul care se doreste vandut. Mai mult, in imagine de pe drepta m-am pornit pe mega sezatoarea aia alba. Nu mare mi-a fost mirarea cand am vazut ca-i reclama la mocheta. Mocheta! Mama ei de mocheta!

Si ma veti intreba “unde-i eroarea”? Ei bine, in revistele de peste granita, o astfel de imagine ar avea cate un pret pentru fiecare obiect/ produs din poza. Mai dau si ei chix, drept e, insa per general nu cred ca-si prezentau aia mocheta cu o sezatoare in prim plan, sau o folie de usa cu o biblioteca, mai chinchi asa, in prim plan. Seamana, dar nu-i ca-n Nekermann!

Advertiseingu’ si marketingu’ lu’ peste prajit!

Comments

comments

3 Comments

 1. Reply
  Vlad September 22, 2012

  Sa inteleg ca noul catalog aparut cu ocazia celebrarii a 10 ani de existenta pe piata romaneasca a respectivei companii nu te incanta?

  • Reply
   Gabriel Gorgan September 22, 2012

   Vlad, stie! 😉
   Nu, nu ma-ncanta. Repet: seamana, dar nu-i ca-n Nekermann!

 2. Reply
  Vlad Iuga September 25, 2012

  Ca sa vezi, radarul de marketing facts & figures functioneaza, chiar daca a mai imbatranit ha? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *