Exista o conceptie gresita care pluteste in jurul acestui subiect – Iorgovan Bogdan (INTERVIU)

Pentru mine va ramane tot timpul baiatul cu teasta decupata si-o piscina pe post de materie cenusie. Drept e ca suna putin aiurea descrierea asta dar chiar asa e. Daca va uitati la imaginea din stanga ma veti intelege perfect.

Ei bine, azi vorbim cu Iorgovan Bogdan, un tanar fotograf aradean de care am dat, cum usor ati putea deduce, pe facebook. Intamplarea face ca nici acum nu am vazut vreun watermark cu numele acestui baiat, dar imi este relativ usor sa-i deduc opera dupa anumite caracteristici. In principiu, si la Bogdan Iorgovan, precum la Maria Cristiana, aveam de-a face cu o cromatica caracteristica, cu nota ca Bogdan are poze ”mai curate”, ”mai ingrijite”. Spun asta in sensul ca Bogdan foloseste, adesea, un fundal monocrom, monoton si mat. O atentie aparte o da luminilor si umbrelor, detalii care in fotografiile lui devin adevarate ”riduri de expresie”, daca-mi permiteti.

Si pentru ca tot mi-am permis sa vorbesc despre el, zic sa vedem ce are el de spus despre fotografie 🙂

Gabriel Gorgan: (la fel ca si pe Maria Cristian) Te provoc sa te descri in 160 de caractere.
Iorgovan Bogdan: Nevoia de a atinge perfectiunea ma transforma in dusmanul meu cel mai de temut iar obsesia pe care o manifest pt detalii ma ambitioneaza sa devin bun in tot ce imi propun.

Gabriel Gorgan: Cat % photoshop, cat % fotografie?
Iorgovan Bogdan: Depinde de imagini. Exista o conceptie gresita care pluteste in jurul acestui subiect. Multi “fotografi” sau “artisti consacrati” nu stiu sa foloseasca photoshopul si considera ca acest instrument al diavolului te indeamna sa “trisezi”. Adevarul este cu totul altul… photoshop este un instrument fenomenal care poate fi utilizat bine sau prost! Nu conteaza cat % e photoshop ci cum a fost folosit programul. Deci procentajul cat % fotografie, cat % photoshop este irelevant.

Gorgan Gabriel: Mesaj sau imagine?
Iorgovan Bogdan: Imaginea este mesaj! In mod normal, mesajul sta la baza imaginii si este responsabil de toate elementele vizuale. Din alt punct de vedere, imaginea poate sa-ti transmita mesajul pe parcurs sau la finalul sedintei foto.

Gabriel Gorgan: De ce colaj?
Iorgovan Bogdan: Pentru ca m-am regasit in curentele artistice pop art si suprarealsim. In alte situatii, recurg la colaje deoarece realitatea si cadrele pe care le am la dispozitie nu sunt mereu satisfacatoare.

Gorgan Gabriel: De ce publicitate?
Iorgovan Bogdan: Imaginile de prost gust din jurul meu, m-au determinat sa demonstrez ca se poate si altfel. Am vrut sa arat ca uneori pasiunea de a realiza ceva de calitate e mai presus decat scopurile materiale.

Gabriel Gorgan: Ai watermark? Daca da, mi-l arati si mie?
Iorgovan Bogdan: Nu am watermark. Ce este watermark? 🙂 ))

Gabriel Gorgan: Pe cand o nou expozitie personala?
Iorgovan Bogdan: Voi organiza o expozitie in momentul in care voi fi sigur ca lumea nu va veni doar pentru sprite si pateuri smile🙂

La final va las cu o selectie de poze si colaje care-i poarta semnatura cu nota ca  despre Iorgovan Bogdan mai puteti citi pe blogu-i personal, unde puteti gasi poze mult mai bune decat cele selectate de mine 😉

Aici blogul.

 

*rama pozelor, aia cu logo-ul ENTERTRAINER.TV la baza, este un protocol al blogului, cu acelasi nume, si nu trebuie confundata cu un watermark. Decât zic 😉

Comments

comments

4 Comments

 1. Reply
  vienela September 6, 2012

  Sunt foarte expresive imaginile, chiar imi plac.
  Dar fatuca asta, ultima, e la fel de slaba ca si mine. :))

  • Reply
   Gabriel Gorgan September 6, 2012

   Are poze mult mai frumoase dar alea sunt la el pe blog 😉

 2. Reply
  verdedeparis September 12, 2012

  Cunosc marfa, cum se spune 🙂 Am remarcat de mult timp pozele acestea, mie imi plac foarte mult pentru ca sunt lucrate in detaliu si eu fiind perfectionista, rar gasesc ceva ce nu cred ca mai are nevoie de slefuit. Dar poza cu balerina aceea superba pe tocuri ma innebuneste, e atat de frumoasa incat as pune-o pe peretele casei.

  • Reply
   Gabriel Gorgan September 15, 2012

   Ma bucur ca-ti plac.
   Si daca tot zici ca-ti plac ”zanele”, next week pregatesc interviuri cu niste fashion photographers.
   Stay tuned, cum se zice prin ardeal 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *