Harap Alb incepe sa continue!

Si v-am spus zilele trecute c-am fost la Bucuresti. Mare branza, veti spune!

Pai, nu-i mare branza dar in cele cateva ore petrecute prin metropola am incercat sa ma-ntalnesc cu cat mai multi oameni faini si interesanti. Dintre cei care stiam ca-si au resedinta prin Bucuresti si mi-as fi dorit tare sa-i cunosc personal, ii mentionez pe cei ce stau in umbra lui “Harap Alb Continua”. Un proiect original, originar, autentic si in plina expansiune. Despre proiectul cu Harap Alb am mai scris prin Septembrie si tot atunci am reusit sa fac si un interviu cu Mihai Ionascu, initiatorul lui.

Ei bine, am avut noroc si gasca m-a primit in vizita. Nimic mai frumos!

Si am plecat de la Webstock, calare pe-un Logan galben tarcat. Am trecut de campia fiarelor suflatoare de CO2, pe sub umbra templului poporului si am ratacit pe poteci intortochiate. Intr-un final, am ajuns la creator. Am fost intampinat de o dulce domnita care m-a condus in sala de oaspeti. Acolo, se-ntindea o masa lunga care pornea dintr-un fotoliu mare si generos, si se termina intr-o fereastra digitala cu generoasa diagonala.

Domnita anunta creatorul de prezenta-mi iar acesta porunceste din coltul umbros al biroului sau, sa poftesc un loc. Curand are sa apara.

Domnita se intoarce pentru a afla daca am pofta la vreo licoare. Una fara cofeina, i-am spus. Si cat ai clipi, licoarea mi-a fost servita.

Ridic ochii din ceasca iar in tocul usii, creatorul mi se arata. In mana dreapta avea un pocal cu o licoare speciala. Una care sa-l tina in veghe. Zambeste primitor si privirea i se-nsenineaza brusc. Isi aseaza in stanga-i un camarad. Acesta din urma era si el unul dintre creatorii lui Harap Alb. Are o pana iscusita pe care o manuieste cu multa daruire, mi se sopteste.

Pe masa luceste o fumoasa lucratura. Nici prin gand nu mi-a trecut ca urma sa-mi scald privirile in coperta care va inrama primul numar al istorisirilor care se pregatea sa ia viata. Si uite asa am inceput o calatorie spre originile unui frumoase povestiri de care se va face vorbire mult timp de-acum incolo!

Bun, si-acum c-am trecut peste inspiratiunea-mi de moment, va pot spune ca de cand am trecut pe la birourile lu’ Harap Alb, am devenit si mai mare fan. Am inteles mult mai mult acest proiect si respect inzecit ambitia lui Mihai Ionascu si a echipei sale. Intelepciunea cu care trateaza acest proiect este impresionanta. Daruirea si rabdarea cu care priveste spre viitorul acestuia sunt de invidiat si de foarte apreciat.

Revista “Harap Alb Continua” nu doar ca se anunta, ci in mod cert va fi un succes! Calitatea revistei, ca si continut dar si ca print, este de ne contestat. Sunt putine reviste de benzi desenate care se bucura de asa un ambalaj.

Drept e ca de doua zile coperta a aparut pe facebook dar eu sunt inca mandru de faptul ca un colt din coperta lui Harap Alb a fost publicat, in premiera(!), pe facebooku-mi. Am si eu mandria mea!  😀

In incheiere, Harap Alb incepe sa cuntinue! Stay tuned si urmaritii pe pagina de facebook “Harap Alb Cotninua”! Merita!

*mai jos dovada vizitei 😉

Comments

comments

7 Comments

 1. Reply
  vienela October 3, 2012

  Pana si baiatul meu, ca s-a facut mare, cred ca ar fi incantat de aceste benzi desenate. Personajele seamana destul de bine cu cele din jocurile lui de strategie. :))

 2. Reply
  Mihnea Iuga October 4, 2012

  Foarte interesant ce spui. Din povestirea-ți, par (mai) profesioniști (decât păreau la prima vedere/primul interviu). Aștept primul număr!

 3. Reply

  […] presupune proiectul care combină basmele autohtone cu comics-urile importate din Occident,  poate vizita sa la sediul echipei din spatele Harap Alb Continuă este mai […]

 4. Reply
  OchiiVerzi October 9, 2012

  Wow :))) ma mir ca nu te-au cooptat in aceasta aventura, la cum povestesti se pare ca esti demn de astfel de peripetii :))) … mi-a placut, mult!

 5. Reply

  […] East European Comic Con via Harap Alb Continua […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *