In fiecare zi, de la zero!

Tot mai des aud discutii despre problemele si frustrarile romanilor. Despre provocarile zilnice. Despre neajunsurile zilnice. Despre job-urile stresante si solicitante. Despre tot felul de ganduri care nu-si au sensul si false probleme reluate la infinit.

Reluarile astea ma obosesc si ma fac tot mai opac. Tot mai tare ma departez de feluritele discutii si diferitele cercuri de prieteni, cunostinte sau amici.

Intrebat (mult prea des!) despre parerea mea vis-a-vis de aceasta situatie, am simtit nevoia sa ma repet si pe blogu-mi. Dragilor, parerea-mi umila este ca in fiecare zi o luam de la zero. In fiecare zi reluam, reluam si reluam (peste masura!) aceleasi lucruri.

Ne trezim cu aceleasi stari. Ne mobilizam cu acelasi elan. Ne sapam in aceleasi birouri. Ne bem aceasi cafea. Discutam aceleasi discutii si transmitem aceleasi frustrari. Barfim aceleasi barfe. Relaum aceleasi ganduri marete. Ne hranim cu aceasi fiertura de ierburi aromate, carbohidrati si pulpe dezosate. Si ne mintim constant ca tragem timpul in piept.

In fiecare zi, de la zero!

Atat.

Comments

comments

15 Comments

 1. Reply
  Florin Ruşanu October 3, 2012

  Aşa, şi? Mâine o să descoperi că în fiecare zi răsare soarele?

 2. Reply
  vienela October 4, 2012

  Este inevitabil sa se intample asa. Ce poti schimba, cand tragi mereu la jug, tot mai obosit si mai fara sperante? De unde sa mai iei putin timp, in care sa te hranesti cu iluzia ca va fi mai bine, de unde putere sa faci schimbari radicale, care sa te scoata din rutina?

 3. Reply
  roxana October 4, 2012

  Pai da asa e, dar asa e viata, depinde de fiecare daca vrea sa schimbe ceva sau sa ramana asa, cum era aia “fericirea e dincolo de zona ta de confort” sau ceva de genu, plus oamenii asa s-au obisnuit sa se planga tot timpu indiferent ca au ce le trebuie sau nu…parerea-mi umila buna sau rea.

 4. Reply
  Gabriel Gorgan October 4, 2012

  Parerea-ti umila, e buna 😉

 5. Reply

  […] anumită măsură înţeleg rătăcirea asta de piţiponc a lu’ Gorgan. C-am avut şi io vârsta lui şi am ars-o filozofico-negativist, […]

 6. Reply
  verdedeparis October 4, 2012

  Cam asta se intampla intr-o societate bazata pe sistemul monetar. Dar, am doua vesti foarte bune: prima este ca oricum intr-un an, doi, lucrurile se vor schimba drastic prin lume (razboaie, catastrofe naturale, poate chiar un extraterestru sau doi, who knows? :P) deci probabil veti fi putin scosi din monotonie, iar a doua veste buna e ca daca iti gasesti timpul sa gandesti in profunzime, jumatate din problemele ‘inventate’ de societate pentru tine, dispar.

 7. Reply
  verdedeparis October 4, 2012

  Ja, ja, sa nu ziceti ca nu v-am avertizat :)))

 8. Reply
  OchiiVerzi October 9, 2012

  Nu-i asa? Apare treptat acel chin necrutator al unui “loop” de nestapanit 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *