Cine zice ala ii!

Cand eram eu mic, amu-s cateva decenii(asta-i cam trasa de par, stiu), exista o vorba printre noi. Vorba asta era un fel de incantatie disculpatoare care trebuia zbierata din ficati dupa ce-ti indreptai atent degetu’ aratator spre victima si spunea ca cine zice ala ii, tu ai zis si tu ramai!

Mi-a trecut asta prin cap acu’ 5 minute dupa ce-am cititi, again(!),  un articol despre presa romana si declinu-i. Inca un articol despre impostura, nemernicie si falsa pudoare. Inca un articol despre titlurile SEO, articolele FULL SEO si despre cum acestea denatureaza adevarul, machiaza informatia si stirbesc din prestigiu’ presaurului care (vezi Doamne) este un exponent al eticii si deontologiei profesionale specifice ramurei.

Nu voiesc a face vorbire de bloggeri si nici de presari in particular. Subiectul e vast iar articolele de gen rasar ca iarba dupa ploaie. Si pe net ploaie mai nene, ploaie. Si solu’ ii fertil mai draga. Si nici dracu’ nu le sta-n calea acestor fire de iarba online-istica.

Particularitatea articolului despre care va vorbesc, particularitate de care ma lovesc la mai toate articolele de gen, este ca era, cum alftfel(!), decat zuper optimizat d.p.d.v SEO. Era uns cu toate alifiile iar continutu’ real era grav, da’ grav ignorabil.  Nici o informatie utila. Nici un sambure de nou sau vreo frunza de quelque chose. Articolu’, ca si multe altele de gen, era scris din motive pur SEO-istice si de dragu’ aratatului cu degetu’.

Asa ceva? Da dom’le, asa ceva!

Apoi, mai dragilor, se face ca n-am nevoie nici de-o mana pentru a enumera bloggerii de talie nationala relevanti. Si a dracu’ ca acestora se afiliaza tot mai multe mere putrede. Si profu’ meu de mate (mare om!) zicea ca “maru’ putred strica gramada de mere bune”. Si bine zicea!

 

 

Comments

comments

8 Comments

 1. Reply
  Florin Ruşanu November 16, 2012

  Ai zis bine pân’ la ultimu’ paragraf, de unde n-am înţeles nici un cîcat…

 2. Reply
  Gabriel Gorgan November 16, 2012

  Am incercat ceva mai filosofic. Da poate nu mi-a iesit 😉

 3. Reply
  Delilah November 17, 2012

  Ei, mănâncă și ei o pâine….dacă e noapte și eu stau ca veverița pe net 😀
  Nu avem noi multe,era culmea să avem bloggeri de talie națională și relevanți

 4. Reply
  verdedeparis November 28, 2012

  Mie imi place ce a spus Delilah si simt nevoia sa copiez doar pentru ca e asa de inteligenta remarca: “Nu avem noi multe,era culmea să avem bloggeri de talie națională și relevanți”. A zis-o!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *