Asterix, rebel pirate of the road (FOTO)

M-am trezit pe la zece, pentru ca m-am culcat tarziu. Mi-am aranjat barba si am plecat spre hotel. Acolo, la parter, Asterix statea la barfe cu baiatul de la receptie. Deja-si povestise peripetiile si facuse poze cu mai tot staff-ul hotelului dar si cu o buna parte din cei cazati acolo. Pentru el dimineata trecuse si deja ma astepta.

Ei bine, pe Asterix l-am cunoscut ieri. Cum l-am cunoscut? Pai, vechii si dragi-mi prieteni din Arad inca ma suna cand apar tot felul de situatii nebune. Ciudatenii de moment. Cumva, neconventionalu’ (daca-i pot spune asa) se leaga ireversibil de mine, pe sistemu’ “daca-i treaba ciudata sunati-l pe Gorgan, stie el ce sa faca”. Si, culmea(!), tare bine ma descurc in situatii de genu’, jur!

Bun. Prietenu’ Bibe de la Info TV ma suna sa-mi povesteasca de noul lui prieten, Asterix. Da(!), telefonic suna putin ciudat la o prima lectura (vorba vine). Si-mi povesteste cat de lipsiti de inspiratiune (grav!) sunt cei din primarie, asta in lipsa patronului local(primaru’ adica), evident(!), si cat de bine i-ar prinde un pic de ajutor cu omu’ zis Asterix. Intamplarea face ca acum sunt in Arad, la un cafe club/ cafe office, inconjurat de chestii solubile (cafele, ciocolati, ceaiuri). Locatia este Cafe Club OG de pe Gheorghe Lazar, sediul central al celor de la “Cum faci bani din cafea“, gasca din care fac si eu parte. L-am primit pe om aici, l-am omenit cu produsele casei si l-am hranit cu ciorba mamei (God bless mom!).

Mai pe seara ne-am pus la povesti impreuna cu ceilalti parteneri ai OG-ului. Si ne-am intins la vorbe si povesti cum numai Asterix stie. Si stie omu’ sa povesteasca, credeti-ma! Si are ce povesti mai nene, are!

E pe drumuri de peste patru ani, a strabatut sapte tari (Olanda, Belgia, Franta, Italia pana-n Sicilia, Grecia, Bulgaria si acum Romania) si a carat cu el un bagaj de aproape patru zeci de kilograme mai bine de opt mii de km. Prin vant, ploaie si arsita. Zile si nopti, nopti si zile.

Povestea omului e foarte alambicata. In primele momente am crezut ca-i un fel de globetrotter d-ala. Unu d-ala de face lumea la picior de amoru’ artei. Aparent lucrurile nu stau chiar asa. Asterix, pe numele sau real Michael Bensch, nu este un globetrotter. Asterix a iesit din cub. Pur si simplu si just like that! Adica a renuntat la sistem. Un spirit liber care s-a desprins de sforile societatii si a decis sa locuiasca-n lume.Si sa scrie o carte.

Omul are o singura regula: “Respect who you are, what you have and respect one another.

Si l-am cazat pe om la un hotel din Arad. L-am lasat putin in intimitatea lui si l-am scos la o bere.

 

 *TO BE CONTINUED*

Comments

comments

6 Comments

 1. Reply
  tranca cristina December 27, 2012

  Astept mai multe detalii !! 🙂 Sunt foarte fericita sa aud in continuare vesti bube ! Salutari de la Sibiu si mult noroc in continuare !

  • Reply
   manu bodea January 2, 2013

   ESTE IN ARAD CHIAR AZI AM VORBIT CU EL,VINERI VA FI LA MINE LA MAJORAT:)

 2. Reply
  Vlad Iuga January 2, 2013

  How is he doing? 🙂 what new year’s eve party did he attend?

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 4, 2013

   Sincer, nu stiu dar o sa ma intalnesc cu el curand and i’ll tell you, Vlad 🙂

 3. Reply
  manu bodea January 2, 2013

  youre the best,man ur a symbol for all man kind,manu from arad romania flex club,ill never forgot you!

 4. Reply

  […] daca tot l-am prins pe Asterix inca-n Arad, l-am chemat la o barfa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *