Instagramology, prima conferinta despre Instagram din Romania?

Instagramology, prima conferinta despre Instagram din Romania? In mod cert nu!

Asa cum le-am spus si organizatorilor, este (probabil!) prima cu hashtag. Si cum hashtag-ul e un fel de semn de carte-n online, se poate consemna o prima conferinta despre Instagram din spatiul carpato-danubiano-pontic.

Ei bine, eu nu folosesc Instagram si nici nu planuiesc sa-mi fac un cont prea curand. In plus, Facebook imi cam satisface  (pentru moment!) necesitatea de photo sharing. Dar “tarat” (cu ‘â’), mai mult sau mai putin, de Oana cea Nicoleta, se face c-am participat si eu la marea adunare. Si m-am trezit inconjurat de somitati onlainistice. Unu’ mai chipes ca altu’, mai draga.

Evenimentul a fost gazduit de Casa TIFF, in curtea careia se fuma la lumina zapezii iar sala gazda era plina de mobile pregatite sa instagramizeze fiecare respiratie de vorbitor.

Si au inceput oamenii sa-si dea cu parerea.

Moderator: Robert Katai

Cica Secretar de Stat al Ministerului de Marketing, Blogger si Marketer.

Un baiat simplu, dupa vorba, dupa port. Pe final avea sa-ntoarca conferinta in favoarea-i. Si-a facut-o onorabil si frumos, zic.

Primul vorbitor: Marian Hurducas

Cica communication manager la ceva companie media, ex-jurnalist si #1 în topul celor mai buni autori de glume hurducaşiene (laturaţie maximă) de pe Twitter.

Ei bine, acesta spunea (la-nceput!) ca are sa faca o scurta desciere a Instagramului. Treaba e ca Instagramul despre care vorbea el era unul destul de serios filtrat prin propria-i opinie. Un Instagram vazut de el. Cu bunele si relele pe care le observase el. Chestiuni pe care, mai tarziu, avea sa ne confeseze ca-s la randul lor inspirate dintr-un e-book.

Am avut placerea sa-l combat si surpriza sa intalnesc in Marian un om coerent si corect in dialog si dezbatere. In general ma lovesc de super speaker, inzestrati de Dumnezeu cu atotcunoastere. Ei bine, omu’ era constient de unele formule defectuoase folosite in prezentarea-i, a fost receptiv si capabil sa gestioneze un mini debate starnit dupa momentu-i de speaker.

Am ramas cu: “Instagramul pentru fotograf e ceea ce reprezinta bloggerul pentru jurnalist.”

Al II-lea vorbitor: Dragos Ludusan

Cica fotografia e ca o magie.

Ei bine, Dragos Ludusan este un fotograf profesionist. Unu’ pasionat de instantanee, fotografii de strada si natura. Si cum viata de fotograf e destul de grea, omu’ activeaza pe piata fotografilor de nunti si tot felu’ de evenimente de familie (vorba vine).

Prezentarea lui mi-a placut cel mai mult. Simpla, onesta, fara stereotipuri sau false modestii. Pe fata lui se citea atat pasiunea pentru fotografie cat si sinceritatea cu care vorbea. Ne-a povestit cate ceva din experienta-i de foto jurnalist dar si din cea de fotograf de nunti si evenimente.

Am ramas cu gandu’ ca omu’ nu se pricepea prea tare la treaba cu Instagram dar, pe scurt, n-avea nici o frustrare vis-a-vis de aplicatie pentru ca nu-i un secret pentru nimeni faptul ca un numar relativ mare de fotografii au o problema cu aplicatia asta.

Si pauza! La fumat cu noi!

Al III-lea vorbitor: Dragos Alexa

Cica fondator al Ministerului de Marketing, autor al Cărții cu Secrete, blogger și speaker de marketing și branding.

Pa Dragos am avut placerea sa-l cunosct inainte de conferinta asta. Un om simpatic, umbrit de notorietatea fratelui sau, Luviu Alexa.

Ei bine, momentu’ lui a fost filtrat de profesia-i. Dragos Alexa a vorbit despre potentialul pe care-l are Instagram pentru marketeri. Una bucata power point, bine facut de altfel, si un speach tehnic asezonat cu nitel umor. Treaba buna dar nimic iesit din comun. Mi-ar fi placut sa-si iasa din tipar putin.

Am ramas cu gandu’ ca el e prea mainstream pentru mine 😉

Al IV-lea speaker, si ultimul: Alina Crancau (Florica de la TVDece)

Cica o pastila efervescenta de buna dispozitie.

Alina Crancau ne-a vorbit despre Farmec. Si cum a evolut Farmec Romania de cand a preluat sefia la PiaR. Si cum a facut Farmec tot felu’ de farmece prin online. Si cum a revolutionat Farmec treaba cu online-ul la nivel de companii romanesti. Si cum e ea foarte priceputa in toate cele.

Si se poate spune ca a facut cate ceva, io stiu?

Am ramas cu ideea ca Farmec.

Si la final toata prezentarea a luat o faina turnura cand Robert Katai a scos AS-ul din maneca, primul e-book din Romania despre Instagram, numit generic (dupa cum bine ati ghicit deja) Instagramology.

In concluzie si pe foarte(!) scurt:

*Nu, nu a fost prima conferinta despre Instagram din Romania! A fost o conferinta care s-a invartit in juru’ subiectului;

*Nu, nu am aflat nimic nou despre Instagram! Mi s-a confirmat doar potentialu’ aplicatiei, un potential pe care-l banuiam de mult;

*Nu, n-am nimic de reprosat organizatorilor! Evenimentu’ a fost ok si nu m-am chinuit sa caut acu’ in caru’ cu fan. Oamenii au facut o treaba faina.

*Nu, nu am sa ma mai duc la un astfel de eveniment! Recomand altor organizatori sa faca tot posibilu’ sa aduca pe cineva de la Instagram ori sa faca un slide cu chestii relevante si corecte in raport cu ce este Instagram la nivel juridic si civil pentru ca, in continuare, nu ne este foarte-n clar ce drepturi revendica Instagram de la utilizatorii lui.

*Nu, nu mi-au placut majoritatea articolelor aparute pe blogurile afiliate! Dar despre astfel de articole am scris deja.

P.S.: Mai multe pe instagramology.ro.

P.S.2: Pozele de mai sus au fost realizate de Oana cea Nicoleta care mi-a surprins, aproape perfect, entuziasmul 😉

 

Comments

comments

4 Comments

 1. Reply
  Oana cea Nicoleta December 15, 2012

  ba mai merem ! ca tre sa mai merem, ca-i fain sa merem !

 2. Reply
  Florin Ruşanu December 15, 2012

  Pula, nu te mai cheamă oamenii, păi te-ai dus acolo şi nu faci laba-n cerc?
  Să mă chemaţi şi pe mine la prima conferinţă despre Daemon Tools sau BitTorrent, ok?

 3. Reply
  Gabriel Gorgan December 15, 2012

  Mergem mai Oana, mergem. Da’l luam si pe Rusanu cu noi 😀

 4. Reply
  Mihnea Iuga December 16, 2012

  Entuziasmul tau este specific unei audiente la o initiativa. Puteti sa-l luati linistiti pe Rusanu, ca nu le zice asa cum le scrie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *