Da-i bani la Facebook sa mi te bage pe gat!

Despre Facebook se spun multe. Tot mai multe de rau.

Ei bine, in utlimu’ timp Facebook news feed a ajuns un teren minat. Mizerii care mai de care presarate la tot pasu’.

Treaba e ca de ceva timp vorbesc despre cat de irelevant incepe sa devina news flow-ul Facebook si tare recomand Twitter pentru acuratetea-i insa, acum mai mult ca niciodata, Facebook reuseste  performanta de a imbina, aproape perfect, irelevantu’ cu mizeru’. Si ma asteptam la asta, jur ca ma asteptam.

La ce nu ma asteptam? Ei bine, nu ma asteptam sa-si coboare atat de tare standardele in ceea ce priveste procesu’ de filtrare. Dincolo de faptul ca filtrele din news feed si-au pierdut de mult relevanta in timp si spatiu, ca doar nu i-am pus eu sa impuna timeline-ul si, in consecinta, sa-si impuna ei insisi un standard de relevanta in raport cu Big Ben-ul, incep sa-si piarda indemanarea (vorba vine) la plasarea articolelor sponsorizate si, implicit, a reclamelor.

Bottom line: Facebook este pe muchie de suriu, cum ar spune dramaturgii. News flow-ul este pe cale sa se transforme intr-o cutie a Pandorei iar mai toti cei angrenati in social media sunt pe cale sa devina adevarati Indiana Jones. Spun asta pentru ca experienta news feed-ului va fi o adevarata aventura iar revelatia fiecarui utilizator atunci cand va da peste ceva cu adevarat interesant va fi epica.

P.S.: Vrajeala cu setarile proprii si filtrele personalizate la care are acces fiecare utilizator nu tine. De ce? Pentru ca Facebook trece peste ele cu un tupeu sfidator. Si nu, nu dramatizez.

P.S.2: Un exemplu idiot din news feed-umi 😉

P.S.3: Pentru ca “Content and Context” e regula jocului 😉

 

Comments

comments

3 Comments

 1. Reply
  Mihnea Iuga January 29, 2013

  Azi m-a „lovit” și pe mine reclama… din aceea fără ”(your friend) likes this” 😐

  O reclamă tâmpă despre nimic ce ar avea vreo legătură cu mine, contextul navigării mele pe facebook; adică spam dar într-o altă formă.

 2. Reply
  Odeena February 2, 2013

  Nu mere’ sa scoti prostioarele sponsorizate cu Social Fixer sau AdBlock Plus?

  • Reply
   Gabriel Gorgan February 2, 2013

   E o solutie, nu foarte sigura, dar nu asta-i subiectul 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *