Modista de la coada vacii si baiatul cu lumanarea (EXCLUSIV)

Buei, de fiecare data cand trec prin Arad, fenomenalele mondenitati locale ajung si la urechea-mi. Si jur ca nu le dau prea multa atentie dar dat-am mai draga peste “elogiul” lu’ un anume redactor pe www, unu’ de mare angajament moral, etic si deontologic (nu spui cine) la un site de vanzare sfecla online (fara nici o intentie jignitoare, asa mi-a iesit) adus unei tinere domnite, “modista la coada vacii” (conform autorului!).

Ei bine, vazut-am multe mizerii la viata mea. Si multe nedreptati. Si multe insulte ori calomnii de balta insa “elogiul” lu’ nea redactor pe www, de care nu facem vorbire, este de rasu’ curcilor. De rasu’ curcilor din Santana, evident!

De ce din Santana? Pai, pentru o mai buna intelegere va atasez un print screen cu maiestuoasa opera a maistrului www-ist:

*mie-mi pute a love toata treaba asa ca mi-am permis sa asezonez imaginea cu niste inimioare

Bun!

In atentia lu’ redactoru’ la site-u’ de vanzare sfecla online:

Bravos maistre! Tine-o tot asa! Te-am banuit eu de meschine ganduri si marsave tehnici cand e vorba de feluriti insi dar maiestria-ti la dame n-am banuit-o. Pe fata lu’ nea Seran din Santana ai dat-o gata. N-o sa te uite prea curand fata, maistrule. Priceput nevoie mare. Si acum, tot neamu’ lu’ Scorilo, tata de Decebal, cunoaste amoarea pe care i-o purtai tinerei Oana. A fiert ce-a fiert amoarea aia si-a mai ramas doar moarea, licoare cu proprietati miraculoase daca e sa ne luam dupa google. Si matale porti in suflet o pasiune aparte pentru google, spune drept.

Oricum, era si timpu’ sa asterni astfel de cugetari, din nemarginita-ti intelepciune, si pe www-ul asta. Serios amu’. Pe www-ul cel vestic ai dat-o in romante si-n sonete de numa’ minorii mai misunau p-acolo in cautare de burice goale.

In atentia lu’ domnita cu onoarea patata:

Domnita draga, nu v-oi repara eu onoru’ ca nu-i responsabilitatea-mi. Si nici nu m-oi pune-n garda pentru un astfel de “elogiu” dar pot a spune ca ludicul a apus, joaca a luat sfarsit iar bunul simt capituleaza in fata mizerelor degete de batran miop. Drept e ca frustrarea zace in noi toti. Slabiciuni si negre ganduri ne incearca tot mai des insa avantu’ agresiv si senilitatea cu care maistru’ redactor pe www v-a atacat ma pune-n situatia de a va atrage atentia asupra faptului ca flirtu’ (aici cu sens metaforic), schimbul de priviri si zambete inocente ba chiar si simpla curtoazie cu astfel de personaje atrage dupa sine astfel de situatii. Anii au trecut si ati incurajat, indirect, oameni mediocri.

V-ati lasat flatata de cuvinte ieftine, cucerita de texte mizere aromate cu iz de publicitate gratuita si pozata alaturi de creatiile dvs. asa cum se lasa bordura maturata de apa ploii. Acest articol este rodul unei permisivitati neingradite iar acum nu mai e nimeni acolo sa o mai ingradeasca.

Sa-mi fie iertate cuvintele, ofense nu doresc sa va aduc insa, repet(!), acum culegeti rodul mediatizarii proaste, necorespunzatoare,  nespecifice domeniului dumneavoastra si, nu in utlimul rand, gratuite. Si fiti sigura ca au sa mai urmeze astfel de “elogii”.

Imi pare, la modul cel mai sincer, rau pentru acest conflict, pentru nulitatea valorica a cuvintelor si energiilor care se angreneaza intr-acolo dar cel mai rau imi pare pentru faptul ca maistru’ redactor pe www (zau ca nu spui cine) este doar unu’ dintre cei multi care au sa monopolizeze, in anii care vin, si asa mediocra breasla a presarilor aradeni.

A mi se ierta daca opinia-mi jigneste.

P.S.: Sa-ncheiem pe un gingas ton. Canta lautare!

Comments

comments

7 Comments

 1. Reply
  Călin January 13, 2013

  oi fi eu mai tălâmb de felul meu, şi poate de-aia nu reuşesc să pricep un lucru. dacă e vorba numa de kitsch, atunci cum se poate întâmpla că renumitul maistru de la www/ aprozar a stat numa vreo 5 anişori prin preajma “tinerei parvenite”, a fost la toate prezentările ei, dar numai acum i s-au deschis ochii?

  • Reply
   Mihnea Iuga January 13, 2013

   Bună întrebare, dar asta presupune că maistrul ar avea o retorică, că ar formula silogisme și ar expune ceva jurnalistic, pe când el … ”vinde sfeclă online”. Cred totuși că bine a pus Gabi inimioarele alea 🙂

 2. Reply
  Călin January 13, 2013

  scuze că am plantat acolo, fără să vreau, un link ce nu duce oricum nicăieri.

 3. Reply
  DubluQ (Silviu) January 13, 2013

  Maestre, bine punctata partea cu promovarea. Oricum alte domnisoare, tot creatoare de moda, se vor bucura in continuare daca vine Vasile sa le faca poze. Cu toate ca nu inteleg bucuria. Adica sa iti face poze cu telefonul si sa le pui pe FB personal iti aduc mai multa notorietate si apreciere decat niste poze facute in graba si descarcate direct pe un site (cum zicea “un clasic”) care face ceva trafic doar cand denigreaza pe cineva. Poate ca asa Aradul va iesi din stadiul de “sat” si lumea isi va da seama ca nu tot ce zboara se mananca si mai ales Vasile nu se mananca.
  PS daca mai scriam cateva randuri aproape ca merita sa imi dau, din nou, drumul la blog :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *