SOC: Patriarhia Roamana in pragul falimentului!

“Ocoleste-i Doamne pe Romani” serveste ca motto la un distins site de pamflet romanesc. Si am inceput cu acest motto pentru ca membrii fondatori ai lantului national, de mare succes si angajament moral de altfel, de case de monetizat “cuvantu’ Domnului” anunta, cu surle si trambite, ca sunt pe cale sa intampine mari dificultati financiare in urma pierderi contractului de exclusivitate cu firmele de procesat trupuri neinsufletite.

Drept e ca declaratia oficiala nu spune chiar asta dar, cu parere de rau, asa am dedus eu. Oficial, biserica (cu “b” mic, da) spune ca “sa te lasi incinerat, cand Biserica osandeste acest lucru si cand nu-si acorda, prin preoti, asistenta si rugaciuni, e ca si cum ai nesocoti Biserica si, implicit, crestinismul” de unde deduc, fara prea mult efort, ca renuntarea enoriasilor la serviciile bisericii, mentionate mai sus de catre oficialii lantului national -> asistenta si rugaciuni (!!!), servicii platite (!!!) si neimpozitate (!!!), va atrage dupa sine sustantiale pierderi banesti.

Gresesc in deductia-mi?

P.S.-uri:

1. Urmatorul mesaj al bisericii are sa fie, banuiesc: “Enoriasii trebuiesc arsi in focurile iadului nu in cele ale firmelor de incinerare”. Am eu o banuiala ca astia au un contract si cu necuratu’.

2. Astept ziua cand vom inlocui cimitiru’ cu borcanu’/ urna. Oricum suntem dusi ciclic pe la urne, de vot zic, de ce sa nu sfarsim la una?

Acest articol este un pamflet si trebuie tratat ca atare, zic.

Comments

comments

9 Comments

 1. Reply
  verdedeparis January 16, 2013

  Este o insulta la adresa inteligentei umane sa ai o institutie care nu plateste impozit pentru ca foarte multi oameni redusi considera ca exista un ceva. Iar acum, pe langa faptul ca este scutita de la orice, are tupeul murdar si jegos sa anunte ca are probleme financiare? Nici nu am putere sa incep sa explic cat e de fucked up toata chestia cu toate bisericile lumii si religia. Sa le fie rusine ca au case si aur si haine cu argint in timp ce ‘enoriasii’ lor merg la biserica nemancati. RUSINE! Pacat ca nu exista un dumnezeu sa ii pedepseasca pe toti.

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 16, 2013

   Vdp, care are “ca are probleme financiare” am dedus eu, zis-am in text 😉

 2. Reply
  verdedeparis January 16, 2013

  Wtf? Te scuzi ca ai o atitudine normala cand auzi ce mizerii scot aia pe gura?

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 16, 2013

   Nu ma scuz draga Vdp, incerc si io sa evit calomnia 🙂 )))

 3. Reply
  Călin January 16, 2013

  religia e o chestie, biserica-i alta. iar ăi de reprezintă biserica noastră dragă şi ortodoxă sunt, în marea lor majoritate, nişte nesătui. punct. eu vreau să ajung cenuşă, care cenuşă să fie împrăştiată în Retezat. dacă nu-i convine lu popa, nu am ce-i face.

 4. Reply
  Gabriel Gorgan January 16, 2013

  Niste nesatui? Asa soft?
  Hai mai Caline, chiar asa?

 5. Reply
  verdedeparis January 17, 2013

  Gabi, am inteles ca asa ai zis tu, nicio problema. Am citit cu atentie ‘pamfletul’. Nu ai de ce sa te intereseze de calomnie. Cat timp pe ei nu ii trage nimeni la judecata ca raspandesc o minciuna legata de existenta unui spirit fara nicio dovada, I think you’re safe 🙂

  • Reply
   Gabriel Gorgan January 17, 2013

   N-am barba asa lunga incat sa fiu protejat de calomnie, Vdp 😉

 6. Reply
  verdedeparis January 17, 2013

  Nu, religia e biserica. Nu mai despartiti aceste doua lucruri doar ca sa puteti scuza o credinta fara fond si sa va indepartati de chestiile negative. E acelasi lucru. Fac parte din aceeasi categorie, sunt inrudite, dependente si subordonate? Bun, atunci e clar, sunt la fel. Vrei sa spui spiritualitatea si biserica nu sunt acelasi lucru? Mmm.. sa zicem.. asta ar mai avea sanse sa fie separata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *