Il stii pe Bute? Ai auzit de Bute, ma? Acum da-ti o palma!

O istorisire

N-ai cum sa te plictisesti in Romania, frate. N-ai cum! La fiecare pas te-asteapta cate ceva, trebuie doar sa-ti deschizi ochii.

Bun. Si cum ma plimbam eu, la pas domol, prin fainu-mi cartier, trec, ca-n fiecare zi, pe langa mai toate aprozarele din zona-mi. C-asa-i in tennis. La fiecare cotitura e cate un bloc care gazduieste un shop. La fiecare shop e cate-o tanti vanzatoare si cate un nene care sta de zece, la supravegheat. Cel din urma apare, in genere, mai pe seara.

Si cum treceam eu, la pas domol (again), pe langa unu’ din aceste aprozare vad un nene care face dialog cu doi cetateni de etnie roma (niste tigani), cu domiciliu’ instabil (niste boschetari) si, evident!, liberi profesionisti (niste d-aia de cerseste). Cetateanu’ rom de sex feminin (piranda) statea pe-o treapta, pentru a-i lasa loc de gesticulat cetateanului rom de sex masculin, despre care s-ar putea presupune ca-i concubinu’, dar nu-i sigur.

Ei bine, nimic spectaculos pana aici. O mini tiganiada pentru o sticla de juma’ de Neumarkt. Cel putin asa am dedus eu.

Nenea de la aprozar, care se prezinta relativ atletic si destul de inalt in situatia de fata, se chinuia sa-i explice cetateanului de etnie roma ca nu doreste ca acesta sa-i mai calce pragu’. Cetateanu’ de etnie roma, vizibil deranjat si usor intimidat de prezenta impozanta a lu’ nenea asta, invoca drepturile fundamentale ale omului, la care anexeaza, cu maiestuoasa indemanare, fiecare fila din drepturile fundamentale ale minoritatilor nationale. Cetatean european, ce dracu’! Cetateanca de aceasi etnie, despre care presupunem ca-i concubina, facea backing vocal. Aparent, daca faci backing vocal de pe treapta obtii o reverberatie aparte, un ecou mai sonor (daca-mi permiteti formula), si esti ceva mai ferit(a) de posibile “vibratii” negative.

Si tocmai cand ma pregatam sa finalizez succinta analiza, si sa-indoi coltu’ gurii ca reactie la finul umor de situatie, urechile-mi aud urmatoarele:

Tiganu’ – Il stii pe Bute? Ai auzit de Bute, ma?

Tiganca – Da ma, Bute! Bute! Lucian! Lucian Bute!

Tiganu’ – Lucian Bute ala! Ala ce boxeaza, ma! Ai auzit de el? Mie nu mi frica de tine, ma! Io-l cunosc pe Bute!

Moment in care nenea ala de le explica cu trecutu’ pragului si-a pus mainile pe fata si-a facut un pas inapoi. Facepalm moment, cum ar zice 9GAG-istii! Si exact asa a fost. Pe sistemul “codru-i frate cu romanu’ si tiganu’ frate cu… Bute?!”

In semn de solidariate, mi-am scos dreapta din buzunar, mi-am tras si eu una si am mers mai departe, la pas domol, evident.

Comments

comments

2 Comments

  1. Reply
    Mihnea Iuga February 13, 2013

    Ahahahahhaha 😀 Cea mai faină narațiune citită de curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *