In 2013 Brancusi este la fel de neinteresant ca prin 1903

Da dom’le, Brancusi este neinteresant. Azi se fac (fix!) 137 de ani de cand s-a nascut probabil cel mai important sculptor contemporan din lume. Si nu cred ca exagerez. Sculpturile lui Brancusi au un limbaj particular, inconfundabil si unic(!). Lucrarile sale valoreaza milioane de dolari, francezii il idolatrizeaza si mai toti occidentalii il ridica-n slavi in timp ce noua ni se cam rupe. Chiar si de ziua-i.

Drept e ca Brancusi s-a prins prin 1903 ca-i neinteresant pentru romani si a luat-o la pas spre Europa occidentala dar eu ma-ncapatanez sa cred ca romanii nu-s chiar atat de ignoranti. Si cercetat-am presa, cateva site-uri mai sonore asa, sa vad si io cum e cotat Brancusi de ziua-i.

Si uite ce-am gasit, in ordine aleatorie (foto mai jos):

P.S.: Daca vreun presar cauta un motiv special pentru a-i acorda atentie lu’ Brancusi asta, dau eu unu’: 110 ani de cand s-a decis omu’ s-o taie spre Europa occidentala! E bun? Ha?

adevarul.ro
adevarul.ro
antena3.ro
antena3.ro
dcnews.ro
dcnews.ro

evz.ro 

evz.ro
jurnalul.ro
jurnalul.ro
libertatea.ro
libertatea.ro
realitatea.net
realitatea.net

In concluzie: Brancusi, esti neinteresant!

 

Comments

comments

3 Comments

  1. Reply
    Mihnea Iuga February 19, 2013

    Bun motivul tău. Și culmea(!) că s-ar încadra în niște teme actuale rerosite până la absurd în zilele noastre: ”britanicii nu vor români la ei în țară”, ”managerii străini ”USL trage România în afara UE”, ”doar PDL a păstrat în vara trecută țara în Europa”.

  2. Reply
    Mihnea Iuga February 19, 2013

    Dar ți-am mai zis că online-ul are public diferit față de varianta tipărită. Fac un print-screen mâine la ediția Jurnalului Național unde apare menționat Brâncuși 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *