Avem Papa negru!

Si daca motto-ul zilei de ieri a fost “HABEMUS PAPAM“, azi “HABEMUS IRONIA”. Ca cam pe toate canalele (asa am vrut!) de social media circula glume, ironii si tot felu’ de satire la adresa Suveranului Pontif. Unele-s chiar bune-bune, as adauga. 😉 Treaba e ca cine a pariat pe Papa negru a ramas cu buza umflata. Si ala care si-a pus toti banii pe ungur la fel. 😉
Personal, sunt inca impresionat de puterea lu’ Papa asta asupra catolicilor din toata lumea. Exista o chimie acolo, una cum numa’ la calugarii budisti mai vezi cu nota ca la Papa e mai ceva ca la un concert rock, in timp ce la calugarii budisti e cam ca la priveghi. Si cifrele difera, maxim!
Da’ cum ramane cu profetiile? Cu profetiile cum ramane, ha?
Ei bine, citit-am pe Facebook la Mana Ciutacu o treaba faina, apropo de profetii, si cat se poate de corecta dpdv tehnic: “Deci s-a adeverit și profetia cu ”Papa Negru”. Se spune ca superiorul-general al iezuitilor este numit asa, ”Negru” venind de la activitatile ascunse, malefice. Si ca acest superior ar fi dat intotdeauna ordine papei (celui care ocupa aceasta functie), ”Papa Negru” conducand, de fapt, Biserica Catolica. De-acum nu ar mai fi cazul ca Biserica Catolica sa fie condusa prin interpusi, ”Papa Negru” fiind una si aceeasi persoana cu Papa.”
QED! Avem Papa negru!
P.S.: Vis-a-vis de ce-am citit pe net, atat opinii cat si articole mai mult sau mai putin documentate, mi-am facut si eu o parere. Si eu cred ca nenea asta, Francist intaiul, e super tare. Chiar e. Si sunt unu’ dintre aia care a vazut scena balconului live, la teveu, da’ nu i s-au inmuiat genunchii. Eu la balcon am vazut un batranel foarte bine calculat, foarte echilibrat si deloc emotionat. Omu’ era acolo pentru ca acolo trebuia sa ajunga. Parea pregatit de mic. Si cand zic “pregatit” zic instruit ca-n armata. Omu’ stia exact ce are de facut, de zis, ca sa miste masele. Si parea sigur pe misiunea-i si pe faptu’ ca asta are sa schimbe lumea. Salutu-i catre Pope  Benedict the 16th a fost un fel de adio predecesorilor sai, un fel de-a spune: istoria se rescrie cu mine. Ah, si varsta are sa-l tare ajute pe Francisc asta sa-si pune planurile-n aplicare. Nu stiu cati cardinali au prins pozitia de Papa la o varsta atat de potrivita, sa zic asa, si intr-o forma fizica atat de buna. Pe bune acum. Prea calculata si prea armonioasa toata treaba. Zic si io.
Apropo: un argentinian la balconu’ Vaticanului?! Pe bune?! Pentru cine n-a vazut scena de ieri, voila:

sursa-i citata in text, zic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *