De cateva zile-ncoace Google. Si iar Google.

De cateva zile-ncoace Google este subiectul principal pe mai toate blog-urile. Si pe site-urile de stiri, doar ca acolo mondenu’ mioritic e greu de detronat iar cum Google n-are nici tate, nici echipa de fotbal si nici nu canta, nu prea-i de interes pentru popor.

Ei bine, una dintre stirile de top este decizia Google de a inchide Google Reader-ul. Aparent, una dintre cele mai eficiente unelte Google, conform avizatilor, este-n declin. Despre faptul ca numarul utilizatorilor de GReader se-mputineaza s-a mai scris insa eu n-am vazut vreo statistica pe tema asta ca sa deduc cat de dramatica-i treaba. Da’ treaba-i atat de dramatica incat serveste ca argument oficial pentru inchiderea lui.

google inchide google reader

Un alt subiect de top servit tot de Google, si cu spor manipulat pe toate blog-urile, este parteneriatul dintre UCMR-ADA si YouTube. Aici este vorba despre un contract de licenta intre asociatia compozitorilor si textierilor de muzica, asociatie care colecteaza si administreaza drepturile de autor pe teritoriul Romaniei, si YouTube, un site mare.

Ce-i misto la treaba asta? Pai, e misto faptu’ ca inca nu se stie cum va plati Google Inc. drepturile astea catre UCMR-ADA. La fel de misto este si faptul ca, odata cu lansarea oficiala YouTube in Romania, se va fragmenta continutul strain disponibil noua si viceversa. Ne vom lovi tot mai des de clipuri ce n-au acoperire la noi, la fel cum si in strainatate vor avea probleme utilizatorii cu licentele, si nu se vor putea bucura de Alex the Don, de Andra, de Banica Jr., de Adrian (Copilu’) Minune si alti artisti romani de succes. Pacat!

De dragu’ argumentarii:

youtube romania

In alta ordine de idei, eu n-am incredere in UCRM-ADA. Am vazut cum protejeaza drepturile astea prin birturi si m-am lamurit. Asociatia asta n-are nici o treaba cu nimeni si nimic. O mana de oameni ce colecteaza taxe in baza unor legi ridicole si cat se poate de neclare.

Articol inspirat de: manafu.ro, zoso.ro, wikipedia.org.

 

Comments

comments

2 Comments

  1. Reply
    Mihnea Iuga March 17, 2013

    ~YouTube, un site mare~ ahahahaha 🙂 Formulare de exceptie! De GoogleReader, putin imi pasa; lasa sa mai si lucreze internautii pentru informatia lor, nu tot cu mana intinsa la Stat 😀 Cealalta treaba cu drepturile de autor e tampita; de interes unde se duc banii colectati – in buzunarele celor de la UCMR-ADA, sau e altcineva mai implicat in treaba asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *