Pocaitii rup tacerea! Hristos este in control!

Da dom’le, pocaitii au rupt tacerea! S-au catarat pe-un varf de deal de unde arboreaza cu vitejie drapelu’ mesianic. Altii au decis sa se urce pe acoperisuri de blocuri. Cu digei si cameraman. Sau mai multi cameramani. Cei mai putin viteji au coborat prin ceva beciuri dar toti sunt pusi pe rimat, cantat si explicat mesaju’ lu’ cel mai maret si glorios si toate cele. Hristos este in control!
Drept e ca pe canalele pe care le urmarescu eu acest videoclip a fost viral ieri. Numarat-am zeci de share-uri, sute de comentarii si zeci de mii de views. Doua zeci si ceva daca e sa fim cinstiti dar cred ca s-or mai aduna cateva zeci pentru ca materialul n-are decat trei zile de cand e pe youtube si vreo 30 de ore (maxim!) de cand e viral.
Si har Domnului ca spatiu de mistocareala este. Pe bune. Au astia niste versuri si rime de-ti vine sa! Si-ti vine de mai multe ori, sa! Treaba e ca la mistocareala ne pricepem toti si cred ca-s zeci de bloguri si site-uri care i-au luat la misto pe saracii, si zeci de forum-uri pe unde-s ironizati maxim asa ca nu vad rostu’ sa m-apuc si eu sa dau cu pietre dupa ei. Ca nu-s far’ de pacat si conform manualului pe care-l citesc astia, cel far’ de pacat tre’ s-arunce prima piatra. Sau?
Oricum, eu am o singura problema cu gasca asta: ma baieti, daca tot sunteti voi niste smeriti, niste curati, niste neinfricati, nise propovaduitori si cuvantatori, de ce-ati blocat accesu’ lu’ oameni la comment-uri si aprecieri d-alea cu degetu-n sus sau jos? Hristos este-n control si restu’ e tacere, sau cum? Intreb si eu.

Hristos este in control

 

Si ca de la pocait la pocait: undeva prin Biblie scrie ca tre’ sa te opui vremurilor nu se te adaptezi lor. Zic.
Si da, uitat-am sa mentionez ca am si eu niste origini pocaite, d-alea. 😉
Si-n caz ca n-ati vazut deja clipu’, voila:

Comments

comments

43 Comments

 1. Reply
  Vlad Iuga March 9, 2013

  Nu cred domnule! Pocainta, pana nu e tardiv, ha? LOL

  Apropo, vechiul testament spune de rau si rele, ei merg dupa cel nou. Zic si eu, nu dau. Nimic :))

  • Reply
   Gabriel Gorgan March 9, 2013

   I’m gonna’ take a last minute flight, ca-i mai ‘eftin 😉

 2. Reply

  […] maret si glorios si toate cele, sa te relaxezi adica. Asta daca nu vrei sa te trezesti cu baiatii astia peste tine-n casa!  Oricum vara sunt mari sanse sa iei bataie si de la Mos Craciun. Dar statistic vorbind, nu-s […]

 3. Reply
  Victor March 11, 2013

  Tu cand te rogi,(daca obisnuiesti sa faci asta) asculti Parazitii sau cuvinte obscene?
  asta ca sa-ti raspund de ce au scos comentariile de la clip..

  Cat despre piesa si clip, foarte tare! In vremurile in care traim trebuie sa ne intoarcem si sa nu uitam ca Dumnezeu este in control.

  • Reply
   Gabriel Gorgan March 12, 2013

   Ascultat-am Parazitii, nu stiu cine-s “cuvinte obscene” dar nu vad logica lor in comentariu-ti, si am avut privilegiu’ sa-i aud si pe “Pocaitii”. Si ma mai rog si eu din cand in cand. Cand am un exces de sinceritate, nu cand trebe 😉

 4. Reply
  Florin Ruşanu March 11, 2013

  ‘noi ne-am pus nădejdea-n domnul/şi nu mă simt manipulat/mă simt din ce în ce mai liber’ pfahahaha! Adevăru-i că credinţa îţi lasă loc de gândit, filosofat, liber arbitru şamd.

  • Reply
   asdasd May 9, 2013

   Comentariu tipic oricarui alt ateu retard. Ca sa-ti explic, cand a zis manipulat s-a referit la manipularea illuminatilor si a celor ce conduc lumea, cei care vor instala noul guvern mondial. sunt sigur ca n-ai auzit de chestiile astea pt ca esti prea ocupat cu documentarea impotriva lui Dumnezeu, plan tot al illuminatilor. eu am o vorba, daca esti retard, nu critica, intreaba !

   • Reply
    Andreea May 12, 2013

    Asdasd, te rog sa nu te superi, dar nu e crestineste sa vorbim asa. Mai bine ne rugam pentru el/ei.

    Domnul Hristos sa ne ajute pe toti sa ne pocaim cu adevarat de pacatele noastre si sa incepem o viata noua alaturi de El, ca sa fim salvati de pacate si de iad vesnic! Viata cu Iisus e asa frumoasa!

    Domnul sa ne binecuvinteze pe toti!

 5. Reply
  Andreea March 11, 2013

  Hristos spune : “Veti cunoaste Adevarul, si Adevarul va va elibera”, “Deci daca Fiul va va face liberi, veti fi cu adevarat liberi” ;”Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni NU vine la Tatal decat prin Mine”, “Eu sunt Painea Vietii”, “Oricui va bea din Apa pe care i-o voi da Eu, in veac NU-i va fi sete”. Prin harul Sau, am experimentat aceste lucruri. Slava Lui! EL e Adevarul, Singurul Adevar!

 6. Reply
  Mihnea Iuga March 12, 2013

  ~In control~ imi aduce aminte de romanele SF (la acea vreme) ca 1984, A Brave New World, unde sunt descrise societati umane al caror parti sunt controlate in permanenta de alte parti mai bine organizate.

 7. Reply
  Mihnea Iuga March 12, 2013

  @Andreea,
  Interesant comentariul. Era mai puternic argumentat daca nu erau trunchiate citatele, deoarece contextul fiecarei spuneri conteaza; cel putin asta cred eu.

  Un singur lucru ma deranjeaza vizual… Singurul Adevar

  Etimologic, “Adevăr” provine din lat. ad de vērum sau ad ad vērum. Care era folosit drept adverb sau adjectiv, pana in sec.XVII (ex: atunci adevar afla-ne-vom bogati, inchinatorii cei adevarati) *SURSA DER 1958-1966* Transformarea “Adevarului” in substantiv comun concordă aspecte stiintifice, adica ceea ce corespunde realității (in opozitie cu visul, halucinatia, spre exemplu), independent de constiinta omului, demonstrabil prin obiecte sau procese fizice (ce apartin stiintelor naturale).

  Din punct de vedere istoric, “Adevăr” are semnificatii relative, susceptibil în permanență de transformări și perfecționări, exactitudinea informatiilor sau faptelor fiind cel mult aproximate.

  In termeni de continut al credintei religioase, “Adevarul” este reflecția realității spirituale ca obiect al credintei, dependente de conștiința omului. Cu alte cuvinte, fara omul care constientizeaza existenta obiectului/subiectului credintei, acesta din urma nu exista (in termeni demonstrabili prin obiecte sau procese fizice *ce apartin stiintelor naturale).

  Ca axiomă (in matematica), “Adevărul” este recunoscut drept ~singurul~, pentru că baza de referință este aceeași pretutindeni.

  Prin urmare, formularea Singurul Adevar este validata doar daca prin aceasta intelegi o axioma matematica.

  • Reply
   Andreea March 12, 2013

   Multumesc pt raspuns! Da, ai dreptate cu citatele, dar nu am vrut sa scriu prea mult, ca sa nu supar. Toate afirmatiile provin din Noul Testament, din Sf Evanghelie dupa Ioan, pe care ti-o recomand cu toata caldura.

   In ceea ce priveste expresia Singurul Adevar, nu stiam aspectul pe care l-ai mentionat. Multumesc pt explicatie. Am dorit doar sa accentuez faptul ca Hristos este Singura Cale catre Dumnezeu si Singurul care ne poate mantui, daca noi credem in EL si acceptam ajutorul Sau in a ne lasa de pacatele noastre (EL a facut aceste afirmatii). Prin harul Sau, m-a mantuit si m-a schimbat si pe mine si continua sa-mi vorbeasca, doar eu sa iau aminte.

   Iti doresc o zi binecuvantata de El!

   • Reply
    Monica March 12, 2013

    ….ok….
    (stiu, comentariu original, mai incerc unul)
    Ba, esti nebun!?

 8. Reply
  Monica March 12, 2013

  E clar, Andreea e PR-ul, va zic eu din experienta! Ruga-m-as pe hip-hop, sa ma rog!

  • Reply
   Gabriel Gorgan March 12, 2013

   Esti geniala! :)))))

  • Reply
   Andreea March 12, 2013

   @Monica : Nu trebuie sa ne rugam neaparat pe hip-hop, dar sa ne rugam! Si sa ne pocaim de pacatele noastre, prin puterea Duhului Sfant. Acesta este mesajul Scripturii. Putem sa nu fim de acord cu genul muzical, dar cuvintele pe care le canta Pocaitii aici sunt exact din Scriptura. Si cine se considera crestin si doreste sa mearga in rai trebuie sa citeasca Scriptura si sa o traiasca. Dar aceasta se poate face doar cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca singuri nu ne putem schimba, oricat am incerca. Biblia numeste aceasta schimbare “nasterea de sus” sau “nasterea din nou” si se refera la innoirea mintii, a inimii si a comportamentului omului de catre Dumnezeu. Este cea mai minunata schimbare pe care o poti vedea intr-o persoana – cum se intoarce de la intuneric la lumina, de la rau la bine, cum incepe o relatie personala cu Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Prin harul lui Dumnezeu, am avut parte de ea si cunosc si alte persoane care sunt schimbate. Totul sta in relatia cu Dumnezeu, nu in reguli sau ritualuri. Tot ce scriu eu este bazat pe Sfanta Scriptura, nu sunt lucruri inventate de mine. Cine este curios, ii recomand cu bucurie sa citeasca Sfanta Carte, dar rugandu-se Domnului sa-i deschida ochii si inima ca sa o inteleaga. Dumnezeu spune ca Se va descoperi celui care Il cauta sincer. Nu imi este rusine cu Hristos si cu Biblia, ci Il slavesc pentru ca m-a mantuit.

   Scriptura spune : ” Fiindca propovaduirea crucii (mesajul central al crestinismului) este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii; dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea lui Dumnezeu.
   19. Caci este scris: “Voi prapadi intelepciunea celor intelepti si voi nimici priceperea celor priceputi.”
   20. Unde este inteleptul? Unde este carturarul? Unde este vorbaretul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu intelepciunea lumii acesteia?
   21. Caci intrucat lumea, cu intelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu in intelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a gasit cu cale sa mantuiasca pe credinciosi prin nebunia propovaduirii crucii.
   22. Iudeii, intr-adevar, cer minuni, si grecii cauta intelepciune;
   23. dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie;
   24. dar pentru cei chemati, fie iudei, fie greci, este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu.
   25. Caci nebunia lui Dumnezeu este mai inteleapta decat oamenii; si slabiciunea lui Dumnezeu este mai tare decat oamenii.” (1 Corinteni, cap 1, v. 18-25)

   O seara buna!

 9. Reply
  Monica March 12, 2013

  Andreea, draga, intai de toate vreau sa iti spun ca eu cred ca Dumnezeu are simtul umorului si al ironiei. Apoi, comentariile la care raspunzi nu au legatura cu credinta, ci cu manifestarile ei. Poti sa copiezi toata biblia aici, putin probabil ca vei convinge pe cineva, dimpotriva. Credinta, ca si viata sexuala (e doar un exemplu!), este o optiune personala, cu manifestari strict personale (ok, si unele scapari pe alocuri :)) Ce e prea mult se numeste pornografie si nu toata lumea si oricand are…pofta de asta.

  • Reply
   Gabriel Gorgan March 13, 2013

   Geniala! Again. 🙂

  • Reply
   Andreea March 13, 2013

   Buna. Multumesc pentru raspuns. Prin harul lui Dumnezeu, nu vreau sa incerc sa castig o discutie sau sa conving pe cineva. Nu are rost, pentru ca nu acesta este scopul meu. Eu doresc doar sa arat dragostea lui Hristos. Doar Dumnezeu, prin Duhul Sfant ne poate convinge de pacatele noastre si de nevoia noastra urgenta de mantuire. Vreau doar sa subliniez ceea ce cred acesti “pocaiti”, si pocaitii in general … De fapt, ce afirma Sfanta Scriptura, pentru ca Ea prezinta aceste invataturi.

   Da, ai dreptate, Dumnezeu are simtul umorului, dar Lui nu Ii place sa vada ca batjocorim pe cineva. Credinta, cum ai spus, este o optiune personala, ori, din pacate acest articol tocmai aceasta ataca si critica – manifestarea credintei acestei formatii.

   Traim intr-o tara care se declara crestina de 2000 de ani si totusi peste tot intalnim avorturi, curvii, inselaciuni, furturi, minciuni … Tara este plina de vedete care se declara crestine si merg la biserica, dar videoclipurile si vietile lor sunt murdare si departe de Hristos. Si totusi, aceste persoane nu sunt criticate. Dar cei, care prin harul lui Dumnezeu, doresc sa traiasca o viata diferita, sunt judecati si batjocoriti.

   Nu cred ca lui Dumnezeu Ii plac aceste lucruri. El este de acord sa ne mustram intre noi, dar cu spirit de dragoste, nu de batjocura. El porunceste sa ne iubim chiar si dusmanii.

   In ceea ce priveste Sfanta Scriptura, cred ca oricine se declara crestin, trebuie sa o citeasca. Nu putem vorbi ce nu cunoastem.

   Nu doresc sa judec pe nimeni prin acest comentariu sau sa ma arat superioara. Nu sunt. Dumnezeu m-a mantuit doar prin harul Sau. Si prin harul Sau, vreau sa vorbesc pasnic. El te iubeste, El ne iubeste pe toti si doreste sa ne iubim si noi intre noi.

   Iti doresc o zi frumoasa! Daca nu mai doresti sa continuam discutia, e ok. Oricum, imi voi aminti de tine si ma voi ruga pentru tine.

   • Reply
    Monica March 13, 2013

    1. genul de muzica pe care “se roaga” formatia respectiva este din facerea lui unul agresiv, de revolta si cred ca de aici (si de la blocarea comentariilor) a pornit totul – critica (nu batjocura!) are legatura cu asta…vezi ironia? comentariile de aici nu se refera la ce spune biblia si nu vin din necunoasterea ei
    2. (intaresc) critica nu inseamna batjocura, dar inteleg ca asta ne face pe “noi” rai si e mai bine asa
    3. neexprimarea credintei nu inseamna ca nu o ai
    4. si, totusi, si ne-credinta este tot o optiune personala care, SI EA, trebuie respectata, iar respectul asta nu inseamna indemnarea constanta la pocainta, citit biblia, etc, etc;
    5. cand exprimi o optiune, de orice fel, public (vezi youtube!) si (dorit) artistic, este echitabil sa accepti si critica pentru asta. Altfel, e o mini-dictatura. Orice actiune publica are criticii ei la un moment dat, nu e nicio drama.
    6. daca nu accepti o parere diferita nu prea e semn de toleranta, cu atat mai putin daca nu ma lasi sa o spun (inteleg deranjul injuriilor, dar, din nou, ei s-au exprimat catre un public general, cu tot felul de manifestari si nivele de educatie…nasol! Iar asta nu e rugaciune, Victor, pe bune!?)
    7. un film bun, oarecum la subiect http://www.imdb.com/title/tt1510938/?ref_=sr_1
    8. da, Andreea, vreau sa ne oprim, iar daca vrei sa te rogi pentru mine, multumesc!

 10. Reply
  Andreea March 13, 2013

  Cu mare placere ma voi ruga! Si ma bucur mult ca am putut vorbi, chiar si asa! Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 11. Reply
  Gabriel Gorgan March 13, 2013

  Habemus Papam! 😀

 12. Reply
  Monica March 13, 2013

  Ne-am linistit! 🙂

 13. Reply
  Mihai S. April 16, 2013

  E o linie subtire intre credinta si fanatism.

  • Reply
   Andreea April 16, 2013

   Daca tot mi-a aparut commentul tau, nu ma pot abtine. Voi posta ceva care mi se pare potrivit. Nu e scris de mine, dar sunt de acord :

   “Multi oameni ne spun ca ‘am innebunit’…ca noi nu bem alcool, nu fumam, ca viata trece pe langa noi..pur si simplu ca suntem ‘nebuni’…si asa este…suntem ‘nebuni’ pentru Hristos…si pe El L-au facut in multe feluri…adevarul este ca toti oameni sunt ‘nebuni’…dar diferenta o face al cui ‘nebun’ esti….al lui satan sau al lui Hristos??
   Fiecare trebuie sa ne punem aceasta intrebare…sa ne uitam in viata noastra..la ‘nebunia’ noastra…si sa vedem ai cui ‘nebuni’ suntem??
   Eu sunt ‘nebuna’ lui Hristos, tu al cui ‘nebun’ esti???”

   Scuzati exprimarea, dar si Biblia foloseste cuvantul nebun.

   Preluat de pe : http://pomverde.com/forums/topic/57915/tu-al-cui-nebun-esti?mobile=1

   De asemenea, Scriptura spune : ” Fiindca propovaduirea crucii (mesajul central al crestinismului) este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii; dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea lui Dumnezeu.”

   O zi/seara binecuvantata!

   • Reply
    Mihai S. April 17, 2013

    Nu are legatura. Ce spun eu e ca poti fi credincios si fara sa urli in gura mare asta. Maine ma apuc si eu sa fac o piesa rock cu acelasi text si in felul asta promovez si eu prin mijloace moderne. Iisus Hristos nu e un “produs” sa Ii faceti reclama in felul asta.

    Credinta e pentru suflet, fanatismul e pentru stadioane. Se poate urla in gura mare Iisus Hristos si acolo, cu o vuvuzela si un banner mare, poate eventual o sa fie considerata o “Cruciada moderna”.

 14. Reply
  Andreea April 17, 2013

  Noi nu ne laudam pe noi, ci Il laudam pe Hristos, Care ne-a mantuit de si din pacate!Noi oricum nu avem niciun merit in mantuire. Dumnezeu ne mantuieste prin har, prin jertfa Sa, si chiar faptele bune facute DUPA convertire au fost pregatite mai dinainte de Dumnezeu ca cei care sunt cu adevarat copiii Sai sa umble in ele. Deci nu avem niciun motiv de lauda.

  Dumnezeu a PORUNCIT celor care L-au primit in inimile lor ca Mantuitor si Domn sa spuna si altora despre El si mantuire, ca si ei sa se pocaiasca si sa nu mearga in iad. Scriptura spune mereu sa cantam Domnului, sa Il laudam si sa facem cunoscute minunile Lui! De asemenea, Petru spunea : Caci noi nu putem sa NU SPUNEM ce am auzit si ce am vazut. Cum am putea tacea cand atatia oameni merg spre iad?

  Acum, stilul muzical nu il discut … Dumnezeu va judeca … Eu, personal ii cred pe Pocaiti (formatia) oameni sinceri. Dar Dumnezeu ne stie inimile tuturor. Dar daca sunt oameni care pot fi castigati pentru Hristos cu melodii de genul acesta, foarte bine.

  Cat despre mijloacele moderne, ele nu sunt rele in ele insele. Depinde cum le folosim noi.

  Vreau sa stii ca Dumnezeu te iubeste, dar El uraste pacatul. Toti trebuie sa ne pocaim de pacatele noastre si sa acceptam ca Hristos sa ne curateasca de ele si sa preia controlul vietii noastre. Doar asa ne putem numi crestini adevarati, care traiesc zilnic cu Hristos si au nadejdea raiului vesnic. Nu spun aceste lucruri ca sa ma mandresc. Sunt o biata pacatoasa pe care Dumnezeu a salvat-o.

  Iti doresc o zi binecuvantata!

 15. Reply
  Monica April 17, 2013

  Ah, cum nici eu nu ma pot abtine, desi suntem in post. Si credeam ca abstinenta e o virtute in credinta. Se pare ca nu imi iese nici mie, nici Andreei. Dar inteleg si ca, bieti pacatosi, suntem supusi greselii si iertarii. Deci…e ok. Ma mir doar ca “trebuie” sa ma pocaiesc cand mantuirea nu depinde, de fapt, de mine, ci pare sa-mi fie inscrisa (sau nu) intr-un destin gata creionat. Si serios ca am sa merg in iad daca nu cred la fel ca tine? Noi nu “trebuie” sa ne pocaim, noi trebuie sa vrem sa o facem. Fara impuse si porunci (liber arbitru sau dictatura?)
  Declaratia frapanta: “Dumnezeu uraste…” nici nu mai conteaza ce. Atunci, nu, merci. Eu raman sa cred in al meu, cere, cel mult, e mahnit de cate se scriu si se fac gresit in numele lui.

 16. Reply
  Andreea April 17, 2013

  Buna. Eu nu tin postul. Cred mai mult in postul negru decat in cel partial. Oricum, cred ca Dumnezeu doreste sa fim credinciosi Lui in fiecare zi, nu doar in post. Imi cer scuze, dar eu am scris acel comentariu urmarind un scop bun – sa fac pe cineva sa mediteze la sufletul sau si la vesnicie. Da, Dumnezeu nu ne obliga sa ne pocaim, putem dori sau nu, dar noi vom suporta consecintele. Eu NU imi prezint propriile mele idei, ci Dumnezeul Bibliei, Care este si Dragoste, dar si Sfintenie si Dreptate. El a spus ca cei care nu se pocaiesc vor merge in iad, nu eu. Nu cei care nu cred ca mine, ci cei care nu cred si nu asculta de Dumnezeu asa cum cere El in Scriptura. Dumnezeu ne iubeste atat de mult, a murit pentru noi, dar daca noi nu pretuim jertfa Lui si nu ne intoarcem la El cu pocainta, mergem singuri spre iad. El a facut totul, acum trebuie si noi sa ne facem partea noastra.
  Cat despre “Dumnezeu uraste pacatul”, tot Scriptura afirma acest lucru. O sa dau un exemplu din Biblie (ca sa arat ca nu vorbesc de la mine) :
  “Şase lucruri URĂȘTE Domnul, şi chiar şapte Îi Sunt URÂTE :
  ochii trufaşi, limba mincinoasă, mâinile… care varsă sânge nevinovat,
  inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele care aleargă repede la rău,
  martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stîrneşte certuri între fraţi.” (Cartea Proverbe, cap 6)
  Chiar daca e din Vechiul Testament, Dumnezeu e Acelasi si azi!
  In fine, nu cred ca mai are rost sa continuam. Eu nu doresc sa jignesc sau sa judec pe nimeni cu aceste mesaje. Imi cer scuze daca cineva s-a simtit asa. Eu doar doresc sa Il prezint pe Hristos si dragostea Lui, dar si sfintenia Lui. Eu nu castig nimic daca cineva se intoarce la Dumnezeu. Dar nu doresc sa fortez pe nimeni sa discute …. asa ca ma opresc aici.
  Cine doreste sa afle mai multe, poate citi Sfanta Scriptura.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 17. Reply
  Radu Dumitrescu April 18, 2013

  Dumnezeu sunt eu! Si tu, si tu, si tu, si ea, si el… noi toti suntem Dumnezeu. El nu exista fara noi, cum nu exista padurea fara copaci.

  • Reply
   Andreea April 18, 2013

   Vai de mine! In niciun caz!!! Cum am putea noi, niste fiinte atat de mici si care beau pacatul ca apa sa fim Dumnezeu? Dumnezeu este Sfant, Perfect, fara pacat … Apoi El mai este Atotstiutor si Atotprezent. Noi nu putem sti totul sau sa fim in mai multe locuri deodata. Dumnezeu este Duh si cine doreste sa I Se inchine trebuie sa faca acest lucru in Duh si Adevar – Adevarul revelat in Sfanta Scriptura. Dumnezeu a creat lumea, nu noi. Dumnezeu ne-a creat si pe noi. Dumnezeu L-a trimis pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre. Prin jertfa Sa, prin pocainta de pacatele noastre, noi putem deveni fii de Dumnezeu. Abia atunci cand ne vom recunoaste locul care ni se cuvine (de fiinte create de El si pierdute pentru vesnicie in iad fara El) si ne vom pocai inaintea lui Dumnezeu, El ne va ridica si ne va face copiii Sai.

   Este o infinita onoare sa fii chemat copil al lui Dumnezeu si sa Il ai ca Tata pe Creatorul Universului! Ar trebui sa fim foarte smeriti si sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru o asa onoare!

   Dumnezeu sa ne ajute sa ne intoarcem de la pacate spre El, ca sa fim mantuiti prin harul Sau si prin meritele Sale, castigate in urma mortii pentru noi.

   Iti recomand o carte pe tema asta, despre un fost hindus. Este superba. Se cheama “Moartea unui guru”, de Rabi Maharaj.

   Dumnezeu sa te binecuvinteze!

 18. Reply

  […] De departe cel mai interesant (sau neconvențional) proiect propus de CCJ – având în vedere existența și unicitatea unor festivaluri de film din țară, cum ar fi Timishort sau TIFF – rămâne festivalul de film crestin. Această nișă încă este una mai puțin cunoscută pentru consumatorul de artă sau cinefil, chiar dacă în ultimul timp au existat semne că „pocăiții rup tăcerea”. […]

 19. Reply

  […] ca nu mi-am luat destule borcane-n blog pentru articolu’ ala cu Pocaitii si al lor hit “Hristos este in control!“, zic sa va prezint un nou super hit crestin al unui prunc care descoperit-a pe Dumnezeu […]

 20. Reply
  Tiby September 4, 2013

  Andreea, esti o dobitoaca inchisa la minte.

  • Reply
   Andreea September 4, 2013

   Domnul sa te binecuvinteze! El te iubeste si te asteapta sa Ii dai Lui inima ta!

 21. Reply
  Karin September 4, 2013

  Am si eu o intrebare (pertinenta) pentru Andreea. Sa presupunem ca eu sunt o tanara care traieste “ca la carte”. Isi iubeste familia, isi ajuta aproapele, nu bea, nu fumeaza, nu injura..dar nu crede in Iisus…crede ea in Dumnezeu, dar nu in Dumnezeu despre care se vorbeste la biserica..batranelul cu barba alba care face si drege..ci crede in El ca intr-o forta suprema, creatoare..Cel care face rotitele sa se invarta..
  Intrebarea mea este..daca eu fac toate astea, mai ajung in Rai?

  • Reply
   Monica September 4, 2013

   Karin, depinde, crezi si in Rai? 🙂

   • Reply
    Karin September 4, 2013

    Hmm..noah, la asta nu m-am gandit 🙂

  • Reply
   Andreea September 5, 2013

   Imi cer scuze, dar acest mesaj va fi lung, dat fiind subiectul abordat.
   Acum, depinde ca la care carte vrei sa faci lucrurile. Daca le faci ca la Cartea lui Dumnezeu, Biblia, atunci e bine. Poti sa incepi sa o citesti cate putin (si eu fac la fel) si Il vei descoperi pe Dumnezeu, daca doresti chiar si Il cauti sincer. Celelalte carti sunt minciuni, te poti convinge singura – Coranul este o Biblie modificata (musulmanii au aparut dupa crestini, deci se explica), iar celelalte sunt mai mul legende (Vedele) sau incomplete (Tora de la evrei – adica Vechiul nostru Testament, cu unele modificari).
   Voi incepe, asadar, prin cateva versete din Sfanta Scriptura :
   “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. NIMENI nu vine la Tatal (Dumnezeu) DECAT prin MINE” (Evanghelia Ioan, cap 14, v.6)
   “În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer NICIUN alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi (decat Iisus Hristos)” (Faptele Apostolilor, cap. 4, v.12)
   Daca dorim sa ajungem in Rai trebuie sa cunoastem conditiile si standardele lui Dumnezeu pentru a fi cu El in vesnicie. Nu trebuie sa urmam ceea ce credem noi sau ne place noua, pentru ca ne putem insela foarte usor. In Sfanta Scriptura scrie : “Multe căi i se par bune omului, dar la urmă se vede ca duc la moarte” (Proverbele, cap. 16, v. 25), “Inima este nespus de înşelătoare şi de desnădăjduit de rea; cine poate s’o cunoască?” (Ieremia, cap. 17, v. 9) si “(…) nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina” (2 Corinteni, cap. 11, v. 14).
   Acum, care sunt conditiile? Sau cum se poate ajunge in Rai? Conform Cuvantului lui Dumnezeu, aceasta se face prin credinta in jertfa lui Hristos si pocainta de faptele rele si chiar de faptele “bune”, care sunt, in realitate fapte moarte (pentru ca sunt facute inainte de a-L cunoaste pe Hristos si vin dintr-o inima care nu a fost transformata de Dumnezeu). Dumnezeu nu le poate accepta daca mai inainte nu ne-am daruit inima si viata Lui pentru a fi schimbate de ele. El nu primeste rugaciunile si faptele pacatosilor care nu au nicio intentie de a se intoarce cu adevarat de la pacatele lor la El.
   Dumnezeu spune in Scriptura : “Toţi am ajuns ca nişte necuraţi, şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită” (Isaia, cap. 64, v. 6).
   Deci mantuirea NU se castiga prin fapte, ea a fost castigata de Hristos pe cruce. Acolo El S-a incarcat cu pacatele noastre si Dumnezeu Tatal L-a pedepsit in locul nostru. Oricat de multe fapte “bune” am face (asa ni se pare noua, ca sunt bune), nu putem sa Il imbunam pe Dumnezeu. Noi trebuie sa ne predam vietile si inimile Lui si El le va curati cu sangele Sau sfant si va locui in ele. Apoi, viata noastra va deveni noua : “Caci daca este cineva in Hristos este o faptura noua. Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi” (2 Corinteni, cap 5, v. 17). Deci in rai nu ajungi pentru ceea ce faci, ci pentru ceea ce ESTI (copil de Dumnezeu sau de diavol).
   Totusi, mantuirea este urmata de FAPTE, dar care sunt facute dintr-o inima noua, curatita, smerita. Ele sunt pregatite de Dumnezeu mai dinainte ca noi sa umblam in ele. Mantuirea este o relatie personala cu Hristos, pe care trebuie sa o pastram si sa o cultivam pana la sfarsit. Dar toate acestea se pot face doar prin puterea Duhului Sfant, care vine in inimile noastre nu la botez, asa cum se crede, ci atunci cand ne pocaim de pacate si ne daruim vietile lui Dumnezeu.
   Eu nu sunt mai buna ca nimeni. Desi Dumnezeu m-a gasit si mi-a schimbat inima si viata (eu nu vroiam mai deloc sa ma pocaiesc), inca am caderi si departari de El, dar este o lupta zilnica. Imi doresc mult ca El sa ma ajute sa pastrez relatia cu El pana la sfarsit! E mult de lucru si greu, dar daca noi Il lasam sa ne schimbe, va fi mai usor. Biblia spune : “suferinţele de acum nu sunt vrednice să fie puse alături de slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi” (Romani, cap. 8, v.18)” si “Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (
   Noi nu ne putem imagina cat de minunat este Raiul! Nu se compara cu nimic de pe pamant si nu merita sa Il pierdem pe Dumnezeu pentru niste gunoaie de pe acest pamant. De asemenea, nu ne putem imagina cat de oribil si infiorator este iadul si cat de usor se ajunge acolo!
   De ce? Pentru ca Dumnezeu ia viata de credinta foarte in serios, nu ca noi. El vrea ca noi sa fim nebuni pentru Hristos, pasionati de El, sa Il lasam pe El sa traiasca in noi. In Rai nu se ajunge doar citind rugaciuni si facan matanii sau aprinzand lumanari, ci pocaindu-ne si apoi ascultand de Hristos zilnic (e greu, dar cum am mai spus, e o lupta continua).
   Sa stii ca Domnul Hristos te iubeste enorm si doreste sa vorbesti cu El si sa Il chemi in viata ta. Iti multumesc pentru timpul acordat si pentru intrebare. Sper ca Dumnezeu sa iti vorbeasca, nu eu. Eu sunt jalnica, am mare nevoie de El, ca sa ma pocaiesc in fiecare zi.
   P.S. : Dumnezeu nu are varsta. El este vesnic. Este drept ca in cartea Daniel se face referire la El ca la “un Imbatranit de zile”, dar aceasta nu inseamna ca El are o varsta, ci e o expresie folosita pentru noi, oamenii, pentru ca noi nu putem intelege ce este vesnicia.

   • Reply
    Karin September 5, 2013

    Multumesc mult pentru raspuns, Andreea.

    • Reply
     Andreea September 5, 2013

     Dumnezeu sa te binecuvinteze, Karin! Lui sa Ii multumesti! Ma rog sa Il cunosti si tu cat e de minunat! Multumesc si eu pentru raspuns!

   • Reply
    Karin September 5, 2013

    Am inteles. OK, multumesc Andreei pentru raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *