Romanul, intre stereotip si stigmat

Aparent, aseara smecheria a fost sa scrii de bine de Steaua. Sa-i feliciti pentru ca (ATENTIE!) au tinut piept campioanei europei. Si eu care credeam c-au jucat fotbal.
Drept e ca nu ma pricep la fotbal. Da’ deloc-deloc. Nu am de gand sa comentez nimic vis-a-vis de prestatia echipei noastre sau echipei adverse. Da’ nu pot sa nu ma-npotmolesc in stereotip pentru ca romanu-i mester in arta stereotipului care, aparent, se tine de el ca un stigmat. Romanu’ tine piept si-atat. Romanu’ lupta cu darzenie fara vreun rezultat spectaculos. Romanu’ tinteste la ceva mai mult. El nu tinteste niciodata la varfu’ piramidei, el tinteste la treapta de deasupra ultimului roman care a indraznit s-o urce. Si romanului nu-i plac laurii internationali. Romanului ii place caldura din sanul familiei unde-i place sa se-ntoarca cu fiecare ocazie posibila.

Romanu’ pur si simplu nu-i un animal competitiv. Romanu’ este un animal de jug care trage ca prostu’ si se bucura de fiecare metru-n plus de parcela arata pe zi.

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] nisate pe un segment specific de audienta. Drept e c-am mai scris nasoale despre romani, aici si aici, insa pe cele de mai sus le-am dedus […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *