Ce spun reclamele tv despre roman?

Spun ca romanu-i un batran betiv, senil, impotent si neingrijit cu o nevasta sau consoarta iscusita(cu valoare peiorativa aici), carcotasa, lenesa si casnica mai tot timpul. Si cand spun “betiv” spun consumator pasionat de bere la pet, aproape exclusiv. Cand spun “batran”, “senil” si “impotent” ma raportez la gama de produse farmaceutice care se promoveaza. Si cand ma iau de nevasta sau consoarta roman’lui, ma refer la reclamele pentru doamne iar la capitolul asta vorbim despre detergenti, pateuri si plicuri cu prafuri miraculoase din care se nasc ciorbe “ca la mama acasa”, de unde si “lenesa”.

Si ati putea sa dati cu pietre dupa mine dar daca faceti o pauza de zapping printre posturi si stationati cel putin 90 de minute pe orice canal tv imi veti da dreptate. Imi asum totusi o marja de eroare de 30%. 20% pentru ca n-am inclus in statistica mea reclamele pentru copii, unde-i ceva mai grava situatia, si 10% pentru reclamele nisate pe un segment specific de audienta. Drept e c-am mai scris nasoale despre romani, aici si aici, insa pe cele de mai sus le-am dedus doar.

Nota: s-ar putea spune ca statistica mea-i facuta dupa ureche dar eu zic ca-i facuta dupa ochi si se raporteaza exclusiv la publicitatea de la televizor.

Si ma-ntreb totusi daca asta-i momentu’ ala in care “as vrea sa mor inainte sa devin inutil, un bunic pervers in baston si senil”?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *