De ce cred toti europenii ca suntem un popor de tigani

Bai, hai sa lamurim o treaba, problema-i cat se poate de simpla: avem doua tabere mari si late de insi care ne-ncurca! Pe de-o parte ii avem pe cei supranumiti manelisti/giboni/ghertoi/ciumpalaci/melteni, pe cealalta parte avem tiganii cu tot pachetu’ promotional de elemente care-i definesc ca neam de migratori. Culmea-i ca dupa ce-au migrat in Romania nu s-au mai dat dusi dar asta-i alta poveste. Bun! Ce au cele doua tabere-n comun? Cetatenia romana, bulentinu’/pasaportu’ cu tricolor. Ce altceva mai au in comun? Frivolitate maxima si lipsa de orice forma de responsabilitate fata de canoanele societatii.
Unde vreau sa ajung? Pai, hai sa cumulam reprezentantii celor doua tabere si hai sa vedem care felie din tort e a lor. Adica, cat la suta din 100% romani reprezinta cele doua tabere cumulate. Sansele sunt ca procentul sa depaseasca 50+1%, procent care defineste majoritatea unui stat, majoritate care intr-o democratie moderna este suverana. Prin reducere la absrud, se poate spune de 50+1% e toti.

Important de-nteles este ca una din taberele astea recruteaza constant! Nu spui care. ­čśë

P.S.: Personal, astept momentu’ in care tiganii se vor dezice de noi, pentru ca e pe vine si un astfel de moment. Pana si tiganii se dezic (uneori) de┬ámanelisti/giboni/ghertoi/ciumpalaci/melteni.

#numazic

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *