De ce nu-mi place noul Facebook timeline

De ce nu-mi place noul Facebook timeline? Pentru ca cititul se face de la stanga la dreapta, simplu! Legea-i de cand timpul si valida-n mai toate culturile lumii. Ne nastem cu ea, de aceea-mi pare nenatural faptul ca facebook a plasat informatiile, pozele si activitatile pe stanga si content-ul user generated pe dreapta. Pe scurt, zic.

Drept e ca schimbarile acestea nu le decidem noi, utilizatorii, desi noi asiguram content-ul, fie el text sau multimedia, care asigura dinamica Facebook-ului pana la urma. Gratis! Asa cum si Facebook ne lasa sa misunam pe tarlaua-i tot gratis. Prioritatile insa si le face Facebook de capu-i, si ceva-mi spune ca repozitionarea are stransa legatura cu noua politica de advertising, cea mult contestata si controvesata, iar asta nu-i treaba buna. Astept totusi sa vad cum are sa pozitioneze reclamele acum, pentru ca, asa cum am spus si mai sus, jumatatea din stanga a monitorului este mult mai vizualizata de catre ochiul uman decat cea din drepata si asta pornind de la simpla regula a scrierii si citirii. Sau si-a propus sa ne-ndrepte privirile mai spre dreapta asa, pentru ca acolo-s reclamele?

Oricum, schimbarile recente par sa nu deranjeze prea multa lume. O mare parte din utilizatorii de Facebook privesc aceasta schimbare ca pe un soi de refresh, o schimbare necesara care se cere intr-un mediu social media atat de activ precum Facebook. Sper doar ca modificarile care au sa prioritizeze advertising-ul sa nu ingradeasca prea tare aspectele user friendly care au dus Facebook-ul pe culmile pe care sta acum, precum vulturul plesuv si usor dezechilibrat ca-n bancu’ ala, stiti voi.

Cat despre celelalte subiecte, ala cu mesajele pe bani la utilizatorii care nu-ti sunt pe lista de prieteni si Graph Search-ul, nu spui nimic pentru moment. Pe tarlau lu’ Zuckerberg apar aproape la fel de multe taxe cat pe tarlau lu’ Basescu. Exagerat-am putin aici dar ati prins ideea. Si oricum, aparut-au atat de multe nume noi pe tarlau lu’ Zuckerberg incat nici nu mai stiu daca-i corect sa-l aratam tot pe el cu degetu’ pentru fiecare slova. Oricum, ceva ma face sa cred ca taxa pentru mesaje-n afara cercului de prieteni a pronit de la abuzurile facute de feluriti “specialisti social media” care spam-eaza maxim si care nu se feresc sa foloseasca orice unealta pentru a atrage atentia oricarui utilizator din reteaua facebook.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *