BOR face lobby pentru fonduri europene pana trec taranii puntea

Si nici n-a inviat Hristos bine ca Preafericitul (too happy-ul) Parinte Daniel, patriarh (CEO) al BOR-ului, se avanta-n trebuintele Cezarului. 

Stirea mi-a zgariat timpanu’ stang dis de dimineata, cand zis-am sa dau drumu’ la un canal de stiri, pe live stream, sa vaz si eu ce se mai intampla-n tara. Si crezut-am ca-i o proasta interpretare a prompteristilor de la A3 astfel ca zis-am sa rasfoiesc site-ul cu stiri feribiti, hotnews.ro, ala de-si culege informatiile direct de pe rafturile autoritatilor ca de la mama lor de acas’.

Si uite ce zice pe site-ul cu surse sigure:

Preotii vor promova la sate masuri de sprijinire a agriculturii, precum instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale, dupa ce luni seara ministrul Agriculturii Daniel Constantin si Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, semneaza un protocol de colaborare, relateaza Mediafax.
sursa

Aparent, de data asta, hotnews citeaza pe fratele-i mai mare, Mediafax.
Articolul mai zice si ca (ATENTIE!)Protocolul prevede, printre altele, promovarea prin intermediul Bisericii a masurilor pe care le ia Ministerul Agriculturii“. Nu stiu voi dar mie nu-mi suna bine treaba asta cu “promovare prin intermediul Bisercii“, zic. In plus, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica zice, tot pentru hotnews, ca “este vorba de sustinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, in special cele pe fonduri europene. Oamenii de la tara sunt circumspecti atunci cand este vorba sa primeasca ceva gratis, asa cum se intampla in cazul fondurilor europene. In zona rurala preotul este printre intelectualii satului si enoriasii ii cer sfatul cu privire la diverse probleme”.

Important de inteles este ca treaba asta se va face pro bono(!) si nu voluntar(!) iar bonus(!) “la fiecare slujba preotii au incluse rugaciuni pentru recolte manoase. Sunt rugaciuni de ploaie, cand este seceta, sau de contenire a ploii, cand ploua prea mult”.
MEGA CADO! in vorbele unui mare clasic in viata.

Tot conform sursei, parteneriatul se semneaza azi, 13 mai 2013,  la ora 19. Sa fie cu noroc!

Eu astept momentul cand preotii au sa vanda si asigurari auto si de locuinte, asigurari insotite de o sfanta rugaciune d-aia de sa te fereasca Bunu’ de accidente, incendii si alte chestii care mai apar pe polita de asigurare. Da’ oare afise la party-uri, festivaluri si alte cele ne-o lasa astia sa punem la avizierele lor? Sau pe “corturile” alea unde se pun lumanari pentru morti si vii? Intreb.

P.S.: Acum pot linistit sa-mi updatez, la zi(!), lista cu cele 20 dintre cele mai importante activitati ale Bisericii Ortodoxe Romane.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *