Inveti arzand-o!

Ieri, cam pe la ora asta, fost-am luat pe sus de Silviu Cozma si dus la mare sindrofie, mare, pe mosia lui Bucatar Maniac, probabil singurul blog culinar din Romania a carui poze le poti si mirosi, si gusta. In sensul ca ochii ti-s atat de excitati de bunataturi de-ti joaca creierul feste. Eu, spre rusinea-mi, l-am scos pe om din news feed. Adica, ajung si eu acasa, unde ma asteapta un pateu si-o felie de paine uscata in timp ce. pe facebook, imi zambeste jovial o friptura marca Bucatara Mania. Pai, asa ceva?

Revenind. Am ajuns si la mosie, dupa ce era sa iesim din localitatea gazda. Acolo treburile erau aranjate, ustensilele lustruite si bunataturile puse-n stand by. Eram gata sa “Learning by Burning“, cum zice si-n titlu! In cerul gurii mele se aduna apa, sa ploua se pregatea. Am fost invitati la un pahar de vin. Pentru inceput, un vin alb, sec! Un ottonel matur care m-a cucerit din prima. Vinul ne pregatea pentru o portie de branza de capra (de la Delaco) cu nuci invelita in frunze de vita de vie. O delicatesa!

branza de capra cu nuci invelita in frunze de vita de vie

Trebuie mentionat ca de la primul firicel de frunza de vita de vie intins pe gratar, toate lentilele si-au facut aparitia in jurul bucatarului.  Si nu exagerez!

bucatar maniac

Si tot asa au tinut-o fotografii la fiecare fel servit, dar eu nu pot sa nu fiu de-o maxima sinceritate si sa nu va spun ca mancarea a fost de zeci de ori mai buna decat arata-n poze. Serios! Maniacul gateste cu daruire si m-am tare bucurat sa fiu unul dintrei invitatii lui la acest festin. Unde mai pui ca unul dintre platoruile pozate si ras pozate a fost devorat de mine? 😀

Pe scurt, ca sa nu va mai tin in espectativa, va spun c-am mai servit si:

Saltimboca alla romana din piept de pui (de la Agricola Bacau) cu salata de cruditati

Saltimboca alla romana din piept de pui cu salata de cruditati

Cotlet intreg cu coaste marinat si afumat pe gratar cu garnitura de mazare – din carne de porc de cea mai buna calitate (de la Peris)

Cotlet intreg cu coaste marinat si afumat pe gratar cu garnitura de mazare - din carne de porc de cea mai buna calitate

Si-am finalizat cu frigarui de capsuni in bacon si ardei iuti umpluti cu crema de branza (Cevafin), toate stropite cu ciocolata

frigarui de capsuni in bacon si ardei iuti umpluti cu crema de branza toate stropite cu ciocolata

Toate bunataturile au fost asezonate cu vinuri din familia Corcova. Nu vi le enumar acum pe toate dar va arat o poza graitoare, mai jos:

corcova

Si trecand peste toate cele umane si povestite-n graiu-mi, trebuie spus ca v-am povestit despre seminarul “Learning by burning“, organizat de Grill Society si posibil datorita partenerilor: OutdoorChef GrillsCampingGrill.roAgricola BacauCorcovaPerisDelaco si DonMarcos BBQ Rubs. Pozele l-am furat de pe la DubluQ, Adrian(dinArad) Rotar, Claudia Ilia si una-i de pe facebook-ul lui Je!

sponsori learning by burning

Tare multumesc Diana si Cristian Borod pentru invitatie, gazduire si tratatie!

Comments

comments

2 Comments

  1. Reply
    Inveti arzand-o! May 29, 2013

    […] “Ieri, cam pe la ora asta, fost-am luat pe sus de Silviu Cozma si dus la mare sindrofie, mare, pe mosia lui Bucatar Maniac, probabil singurul blog culinar din Romania a carui poze le poti si mirosi, si gusta. In sensul ca ochii ti-s atat de excitati de bunataturi de-ti joaca creierul feste. Eu, spre rusinea-mi, l-am scos pe om din news feed. Adica, ajung si eu acasa, unde ma asteapta un pateu si-o felie de paine uscata in timp ce. pe facebook, imi zambeste jovial o friptura marca Bucatara Mania. Pai, asa ceva?” Sursa: Entertrainer.tv  […]

  2. Reply

    […] mai scris: Daniel Mitre: Cultura vietii incepe de la “a manca”! Gorgan Gabriel:  Inveti arzand-o!  Angela Lapadat: Learning by burning- cea mai delicioasa zi din ultimul timp! Foto Silviu Cozma: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *