Fa ce zice blogger-ul, nu ce face blogger-ul, ba!

Citesc un articol despre omu’ de otel, aka superomul, pe blogu’ lu’ Toma Nicolau. Nu stiu exact cum am ajuns pe articolul lui, neesential oricum, insa printre randurile-n care spunea (cu mult elan) nimic, citesc urmatorul pasaj:

toma nicolau blog

Ei bine, nu stiu daca e o gluma treaba cu “neaparat pe banii vostri, ca sa aveti voie sa va spuneti parerea dupa” insa nu pot sa nu remarc un trend in online, trend care ingradeste (cumva) libertatea de exprimare raportandu-se la moneda. Adica, daca-ti face gagica cadou o prajitura si nu-ti place, taci dracu’ din gura ca nu tu ai dat banii pe ea! Sau daca te duce gasca, sau gagica, sau mama, sau verisoru’ de-a doua la film si nu ti-a placut, taci dracu’ din gura! Again! Sau Doamne feri sa primesti vreo invitatie sau vreo gratuitate la vreun eveniment si sa nu-ti placa mangleala, ca n-ai decat sa-ti ti gura, saracie! Si jur ca nu inteleg fenomenu’! De cand dracu’ e parerea mea, sau a ta, oricine ai fi, conditionata de suma de bani pe care o dau/ dai pe un oaresice?

Partea cea mai amuzanta la articolu’ lu’ baiatu-n cauza este asta:

toma nicolau

Articolul serveste (decat!) ca reclama pentru Toshiba. Conclud hipstereste: tz tz tz, Toma Nicolau!

Si nu vreau sa se interpreteze c-am sarit la beregata omului de dragu’ hartei. Nici vorba! Spun doar ca exista un fenomen in blogosfera, unul relativ pathetic, prin care niste posesori de www-uri mai www-uite urecheaza si instruiesc plebea intru bun simt civic. La baza fenomenului insa, stau niste nu foarte de urmat exemple, ca sa ma exprim elegant.

P.S.: Acest articol reprezinta parerea mea proprie si personala, e scris tot de pe un Satellite, pe banii mei. Nah!

aici articolul sursa

Comments

comments

5 Comments

 1. Reply
  Alex Mihăileanu June 22, 2013

  E aluzie la articolul ăsta al meu 🙂

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 23, 2013

   Se prea poate, dar prea putin ma intereseaza daca-i aluzie la articolu-ti ori ba.
   Eu spui ca nu zice bine omu’, si cam atat! 😉

  • Reply
   Vlad June 24, 2013

   Bine Alex, dar cat de elegant, ai mai atras cateva vizite pe blogul tau 😛 LOL

 2. Reply
  verdedeparis June 30, 2013

  @Vlad: Lol :)) Esti fin, bravo, asta a fost primul gand care m-a fulgerat cand i-am vazut link-ul ahaha :)))

  @articol: Gabi, hai spune adevarul odata! Recunoaste ca blogosfera romaneasca e de … si ca toti agramatii si frustratii au blog. Sa fiu sincera, pe mine nici nu ma deranjeaza ca au opinii bune pe bani, ma deranjeaza ca se asteapta a fi cititi ca si cum parerea lor, pozitiva sau negativa, ar conta. Care sunt oamenii aceia care verifica parerea unui blogger roman inainte de a viziona un film sau cumpara un laptop? Pai cu nspe mii de forumuri de specialisti si ‘nerzi’ la dispozitie, eu verific ce spune Xulescu din Ferentari? Haide bre.. putina seriozitate. In concluzie, pot continua astia sa plateasca pe cine vor ei ca oricum nu conteaza pentru un om sanatos la etaj.

  P.S: Si eu scriu de pe un Satellite L775 ahhaha si de un an jumatate nu am avut nici macar o problema minuscula :)) Tot pe banii mei! Ce la moda e Toshiba, n-as fi crezut :)))

  • Reply
   Gabriel Gorgan July 1, 2013

   Da mai, recunoaste ca blogosfera romaneasca e de “…”. Dar nu pot sa nu spui ca este si niste bloggeri decenti p-acolo. O mana de ei, e drept, dar sunt, si conteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *