Presa-i plina de mult prea multa

Mult prea multa informatie afectiva sau emotionala daca vreti. Scurt!

Se spun multe despre presa din Romania insa problema de baza este aspectul afectiv al informatiei. Retetele de tip ”faca-se vorbire!”, solutiile virale adica, sunt duse mult prea la extrem. Acum ca treaba cu ”SOC! SENZATIONAL! EXCLUSIV” si ”CLICK AICI!” nu mai dau rezultate, prioritizam aspecte afective ale unei informatii, aspecte care provoaca reactii imediate. Radicale chiar. Cu timpul, informatia reala, pragmatica, concreta, cuantificabila va suferii cosmetizari ireversibile. Important de mentionat este ca cu cat mai afectiva informatia, cu atat mai mediocru si iresponsabil emitatorul si cu atat mai labil emotional receptorul ei!

Exista insa si aspecte amuzante ale trebii si aici ma refer la prompteriste, fete mai putin dotate intelectual, care mult prea des dau chix la interpretarea informatiei. Un astfel de exemplu supus-am discutiei pe Facebook:

Presa-i plina de mult prea multa

Comments

comments

2 Comments

 1. Reply
  Mihnea Iuga June 11, 2013

  Nu crezi că trebuie luat în considerare și canalul? Adică, nu cumva este nevoie de această supralicitare a afectivității pentru ca informația transmisă pe TV și website-uri să reușească să-și atingă receptorul. Nivelul de stimulare care declanșează reflexul atenției depinde poate de altceva decât poate „piața” media să regleze.

  • Reply
   Gabriel Gorgan June 11, 2013

   Eu facut-am o remarca, restu-i analiza sau studiu de caz. Dupa caz. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *