Cand iti ignori cititorii de dragul unicilor. Studiu de caz: Antena3.ro

Ieri ma pregateam sa scriu despre un articol marca Antena3.ro, site al Intact Media Group, trust de mare angajament. Articolul l-am gasit pe facebook, intr-o postare a paginii oficiale a site-ului mai sus mentionat, si era decat ridicol. Ba nu, era decat penibil pentru ca ridicolul are si el o limita. Important de inteles insa este ca nu-mi propun sa ma alatur grupului de hulisti Antena3. Nici gand. Si nici macar nu mi-am propus acest articol azi, culmea! Acest articol ia fiinta la nici cinci click-uri de surfuit site-ul celor mai presari dintre prompteristi, mai rock star dintre jurnalisti si mai autoritari dintre moderatori.

Bun. Sa-ncepem cu inceputul. Vazut-am pe facebook urmatoarea postare:

antena3 facebook

Dat-am click ca fomistul de senzationale, recunosc.

antena3Articol scris cu maiestrie de artistul sau artista “P.I”, editorialist crescut la fabrica de aschii IMA. Intamplarea face ca acest articol n-a fost citit doar de unici. Ca sa vezi!

comentatori antena3

 

Si lasat-am articolul asta in pace. Si mi-am continuat ziua. Si dracu m-a pus de-am revenit azi. La nici doua scroll-uri, pe site gasit-am mai multe cancane decat la parintele bullshit-ului romanesc si advertoriale cu adevarat mesianice. Articole scrise cu degetul mijlociu de la piciorul stang. Ridicole formulari care imbalsameaza subiecte cretine cu tot felul de miresme ipocrite. Stiri non sens preluate de pe fundul tomberonului public. Si cum am promis in titlul, facem studiu de caz. Uite ce se intampla cand iti ignori cititorii de dragul unicilor pe care-i redirectionezi cu momeli dintre cele mai imputite.

Pentru delectarea dvs, mai jos va atasez trei articole crop-uite partial (cu sursa) in partea de sus a imaginii si reactiile cititorilor in partea de jos. Articolele au fost publicate azi iar reactiile vorbesc de la sine.

antena3 studiu de caz

sursa

studiu de caz antena3

sursa

articole antena3

sursa

sursa mama: Antena3.ro

Comments

comments

2 Comments

 1. Reply
  Mihnea Iuga July 23, 2013

  In interviul cu Mircea Badea, directorul Jurnalului National, Marius Tuca, spunea ca nu-i place sa vada pe website-ul ziarului astfel de `articole`, dar cei de la marketing au incheiat tot felul de intelegeri si backlinkuri (catre libertatea sau alte can-can-uri), pentru a-si asigura norma de vizitatori pe site. Aici vad urmatoarele neajunsuri si mai grave lipsuri decat traficarea unicilor in detrimentul cititorilor:
  – faptul ca inca mai exista companii care dau bani in schimbul unor `numere brute`, acei vizitatori unici, necaracterizati de… nimic;
  – si tu ai click-uit, in calitate de cautator de senzational, pe acele titluri si astfel ai incurajat (numeric) aceasta practica (comentariile conteaza cat de putin in raportul emis catre companiile de la punctul anterior, mai ales cand conturile alea de facebook pot fi usor demonstrabil – false);
  Antena 3 trece (ca tot trustul Intact de altfel) printr-o ~criza~ de finantare, in mare parte ca urmare a asa-zisului embargou de publicitate. Eu in acest context as interpreta ignorarea cititorilor.

  • Reply
   Gabriel Gorgan July 23, 2013

   Eu judecatam in termeni ceva mai generali. Cat despre finantare and stuff, cred ca management-ul trustului nu administreaza bine treaba. Vorbim totusi de institutii media puternice si bine ancorate in subiect. Exista si alte solutii.
   #parereamea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *