EXCLUSIV! Vezi aici probele de la BAC 2014!

Nu mai pot cu toate exclusivitatile, news alert-urile, breaking news-urile si alte “-urile” care tot apar prin presa, de unde si titlul asta ridicol la articol. Nu pot sa cred ca la nu stiu ce liceu din Bucuresti face ancheta SRI-ul! Au ajuns procurorii sa anchetezi elevi de liceu, politistii sa-i perchezitioneze pana la piele si jandarmii sa vina cu duba dupa ei, sa-i duca la parchet. Si nu garantez ca-s bagate toate organele bagate-n troaca asta de porci dar preiau si eu din gura satului.

Cu cativa ani in urma radeam toti de reforma lui Funeriu. Se scandalizau mame pe la portile liceelor pentru treaba cu camerele de filmat si huleam prin toate birturile rezultatele slabe aparute dupa toata nazdravania specialistului in bio mecanica. Ca la meci. Acum traim un si mai ridicol episod al bacalaureatului.

Si nu-mi mai vine a rade, am mai spus-o, doar ca nu pot sa nu spui ca prevad astfel de probe la bacalaureat, in viitorul apropiat:

Si ati putea sa-mi bateti obrazul si sa-mi spuneti: dar vai Gorgane, ce glume proaste ai in program! Zic sa va ganditi mai bine. La Evaluarea Nationala, la proba matematica de anul asta a fost un scandal intreg pe margine unei probleme de tip (ATENTIE!) “Ana are mere”. Da, Ana are mere! Am scris deja pe tema asta si mai toti presarii si-au uns o felie de pita cu sibectul asta asa ca, mai rumegati putin. Diferenta intre numaratoarea de galeti din clipul de mai sus si numaratoarea de mere din deja legendara problematica filosifica “Ana are mere” nu chiar atat de mare.

Cat despre istorie, spui ca nu mai e mult pana cand ea va arata asa:

Cursurile de limba romana vor suna ca primele cinci secunde din piesa asta:

Si tot ce vor putea spune autoritatile pe tema asta va fi:

Concluzia trageti-o voi!

 

Comments

comments

2 Comments

 1. Reply
  verdedeparis July 13, 2013

  Eu sunt mai intarziata, dar cand am putin timp liber, citesc tot din urma asa ca scuzati-ma ca ma scandalizez atat de tarziu.

  Dumnezeule mare al naturii si stiintei. Unde s-a ajuns? Eu nu inteleg ce te deranjeaza pe tine, faptul ca elevii fura, ca subiectele sunt tampite sau ca SRI-ul ii verifica? Nu prea am reusit sa descifrez, insa eu ma bucur ca exista camere. De ce nu? Sa vina si SRI-ul si oricine, am mai spus asta, daca ii lasi sa fure la capacitate si BAC, vor fura toata viata pentru ca ‘merge’. Asa ii obisnuiesti, asa ii ai. O generatie de tampiti, cur*e, fotomodele si jurnalisti wannabee. Din partea mea sa nu treaca niciunul BAC-ul, care e problema? Trend-ul invatamantului de calitate indoielnica e mondial, nu putem sa nu concluzionam ca guvernele vor oameni prosti pe care sa ii conduca. Am atatea ganduri legate de subiect incat nu pot sa le asez in ordine, dar deznodamantul acestei situatii va fi profund negativ si e f bine, de ce sa ne mintim ca toata lumea poate invata si toata lumea trebuie sa faca facultate si toata lumea vrea acces la educatie? Cand cu un Mercedes prinzi un fund bombat si cu un fund bombat prinzi un Mercedes. Educatia a devenit irelevanta in Romania, superflua, penibila, e anacronica si oricat de mult ne dorim sa gasim scuze oricarei parti implicate, ele nu exista. Profesorii ar trebui sa isi ia meseria in serios indiferent cati bani le aduce asta pentru ca e o profesie care te cheama, ti-ai asumat o responsabilitate imensa de a forma viitorul, responsabilitate care nu vine si pleaca odata cu zerourile de pe fluturas (ca si medicii aia care nu iti salveaza viata fiindca au salariul doar 15 milioane). Si cate si mai cate.. minister, parinti, elevi.. nu exista scuze. Asa ca sa nu mai pierdem timpul cautandu-le, mai bine ne distantam de problema si asteptam sa vina, EXACT ceea ce spui tu, o alta forma de totalitarism. Ne-o meritam.

  • Reply
   Gabriel Gorgan July 13, 2013

   Toate cele mai sus enumerate de tine ma deranjeaza! Cumulat. 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *