hipMenu – pentru hipsterii din Cluj!

Smartphone am, puntintica Android stiu, decat recenzie sa fac mai trebuie – sunt premizele de la care am pornit dupa ce-am vazut ca nu prea se-ngesuie lumea la provocarea lui Chinezu, provocare lansata exclusiv Clujenilor. Despre ce-i vorba? Pai, in articol se face vorbire despre o aventura care l-a dus pe Chinezu la Cluj si, ajuns p-aicea, nu m-a scos la bere. Glumesc, evident! Dar nu pot sa nu ma iau putin de Chinezu. 😉

Ei bine, treaba-i ca de curand a fost lansata o aplicatie de mobil pentru clujeni. Aplicatia se numeste hipMenu si dupa cum probabil ati ghici din primele secunde, e un soi de meniu virtual. Un meniu hip, pe care l-as imparti in doua pentru ca parte e meniu cu restaurante, parte meniu cu preparate. Preparate ale restaurantelor incluse in hipMenu, evident! As fi curios sa stiu daca, si cum poti sa-ti incluzi si tu restaurantul in acest menu sau daca, si cum s-a facut selectia pentru aceasta aplicatie. Dar asta-i mai mult o curiozitate personala.

Bun! Eu fiind posesor de smarphone care functioneaza pe baza de Android, cautat-am prin sertarele Google Play sa downloadez aplicatia. Mi-a luat decat vreo doua secunde s-o gasesc.

hipMenu G play

Si nu, n-am downloadat-o imediat, ca un gurmand de aplicatii noi. Mi-am rezervat un minut pentru a vedea care-i miscare. Fiind o aplicatie relativ noua, sigur gasesc ceva picanterii inainte de-a lua coletu’ de pe rafturile Google Play.

hipMenu Google Play

La nivel de stelute, pare-se ca majoritatea-i dau punctaj maxim. Buna treaba, zic! Hai sa vedem cine/ce comenteaza.

hipMenu on Google Play

hipMenu GPlay

Ok! Aplicatia fiind la inceput, scepticii reactioneaza primii. Misto faptul ca CLOUD TREATS, originatorii aplicatiei deduc, au reactionat foarte rapid, politicos si util. In general reactiile proprietarilor de aplicatii se lasa asteptate, nu sunt dintre cele mai politicoase si mai toate sunt deloc utile. Si nu spui ca-s mare utilizator de aplicatii dar prietenii mei, cei care folosesc zeci si poate chiar sute de aplicatii, se mai plang de ele si de lipsa de reactie din partea companiilor care le produc.

Acestea fiind spuse, hai sa dam jos aplicatia. Asa cum am mai recomanda, nu odata, e bine sa arunci un ochi si peste ce-ti cere aceasta.

hipMenu download

Nu prea-mi plac mie permisiunile pe care ti le cer aplicatiile de mobil dar pare-se ca aceasta aplicatie s-a rezumat la treburi standard. Dat-am accept si pornit-am smecheria! Meniul principal arata cam asa:

Menu hipMenu

Simplu. Practic. Usor de swipe-uit. Cu simboluri inteligibile si unelte practice. Reactia aplicatiei la tap e foarte buna. Nu stiu cat la suta tine de aplicatie si cat la % tine de internet, ca sa pot sa comentez, dar mie nu-mi trebuiesc reactii mai rapide de-atat. Mi-as pierde degetele-n tab-uri, nu alta.

Si pentru c-am vazut prin comentarii cum ca aplicatia Marty a dat chix, treaba pe care nu v-o pot confirma, zis-am sa vad cum se misca Marty pe aplicatia aceasta asa ca luat-am aplicatia la puricat.

Si uite asa arata restaurantul Marty, pe hitMenu:

hip Menu Marty (4)

Un platforma comuna cu toate restaurantele. Un meniu care se-nvarte ca discu’ de telefon, dar in sens opus acelor de ceasornic. Grafica e simpatica. Culorile sunt personalizate la fiecare restaurant in parte. Si ai un partatel “i” pe bara de sus, in dreapta, unde gasesti informatii de baza. Fara povesti sau descrieri pompoase izvorate din falsa modestie.

Pentru ca stiu ca mai intra si gagice, domnite si venerabile doamne pe acest blog, mi-am permis sa va prezint pagina Cheesecake din meniul digital Marty, meniu prin care cu usurinta swip-uiesti dreapta-stang:

Cheesecake Marty

Poze frumoase. Simple. Luminoase. In coltul din drepata, sus, apare si pretul produsului, cu o stelunta de-a dreapta. Treaba cu steluta, in genere-mi dispalce insa in cazul unei aplicatii cu o baza de date dinamica, steluta-i bine venita. E de pus pe gura bagatorilor de vina, zic!

Eu selectat-am un Caramel Cheesecake, sa vaz ce-mi ofera:

Caramel Cheesecake Marty

Descrierea pozei spune tot. De unde incepe pretul stim. Hai sa “luam in considerare”:

hip Menu Marty (12)

Bun! Si de aici poveste se lungeste un pic. Aplicatia are functii tip chelner. Toate intrebarile posibile, gramajele si preturile in functie de gramaj si toate cele. Se misca repede, nu-ti pierde timpul si nici nu te-nvarte-n cerc.

Nu vad nici un motiv pentru care n-ai folosi o astfel de aplicatie, mai ales atunci cand esti debusolta si-n afara timpului si spatiului propriu. Aplicatia te indruma simplu si elegant, si poate cu usurinta inlocui un meniu de restaurant. Nu stiu cum se face dar pare mai simpatic decat un meniu standard.

Si ma gandesc sa fac si o comanda test, dar asta intr-un articol viitor, cum ar spune gazetarii.

Aaaaa, si era sa uit! Aplicatia-ti permite sa share-uiesti aproape tot meniul si sa-ti faci un profil personal. Pentru ca restaurantele sa-si cunoasca clientii mai bine, cred!

hipMenu Profile

hipMenu share

Si daca tot ati citit pana aici, va mai spui ca-i implicat in proiectul asta si Adi Hadean, un blogger pe care cu mult drag il citeste gagica-mea! Si ca aici gasiti provocarea lui Chinezu, aia de care va povesteam la inceputul articolului.

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] Pe scurt (pentru că pe lung o să revin cu o postare zilele următoare), câştigătorul este Entertainer. Mulţumesc celorlalţi participanţi, ţinem legătura […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *