If the internet is for PORN, Facebook is not?

Income Magazine este de departe una dintre cele mai proaste reviste de pe piata romaneasca. Nu mai spui si ca pe nisa ei e un dezastru dar gasit-am, intamplator, un articol care mi-a atras atentia si el se intituleaza: “Decizie DURA luata de Facebook”. In genere nu sar cu click-ul pe subiecte formulate astfel dar zis-am sa vaz si eu ce revelatii gasit-au income-istii. Ei bine articolul este decat plictisitor si spune-n mai mult de 20 de randuri aproape nimic, citeaza nici o sursa directa si ne da niste randuri preluate de p eun anume “blogul sau”, al Facebook-ului. Aparent, decizia dura invocata-n titlu, si care are sa adune click-urile, spune ca Facebook are sa ingradeasca tot mai tare post-urile cu continut vulgar, sexual sau violent si ca treaba are sa se implementeze de azi, intai al lui iulie. Ah, si ne mai spune ca va face toata treaba asta manual.

Bun, ceva-mi spune ca-i o informatie fictiva iar preluarile sunt niste speculatii de pe tabloidele online insa nu spui ca-i chiar eronata treaba. Algoritmii Facebook sunt intr-o continua “dezvoltare”, timeline-ul urmeaza sa sufere noi modificari iar paginile isi pierd tot mai mult din relevanta. Eu cred ca proprietarii Facebook au o mai mare problema cu advertising-ul ilicit (sa spun asa) decat cu pornografia, violenta si vulgaritatea iar algoritmii noi au sa ingradeasca tot mai mult reach-ul paginilor. In plus, eu incept sa pun tot mai tare la indoiala statisticile oferite de Facebook pentru proprietarii de pagini si business-uri online. Unde mai pui ca cifrele pe care ti le garanteaza, cifre pe care nu ti le mai poate garanta nimeni in lume, nu cu atata acuratete cel putin, ma fac sa cred ca nu mai sunt singurul administrator al contului meu. Si drept e ca niciunde nu scrie ca esti proprietarul contului dar pana de curand era prevazut in acrodul cu utilizatorul ca esti unicul administrator, cel putin in cazul profilelor personale. La pagini se schimba putin problema insa drepturile de aministrare revin integral administratorilor de drept. Problema e ca nu o data m-am trezit fan al unor pagini de care n-am auzit in viata-mi si asta m-a pus pe ganduri.

Si inteleg perfect nevoia de a vinde mai eficient reclama insa refuz tot mai mult sa accept faptul ca si Facebook, care se vrea un site dinamic si uber user friendly, ascunde marsave ganduri in spatele unor politici de protejare a utilizatorului. Astfel de pledoarii ma duc cu gandul la politica si mizerabila-i lume iar daca Facebook continua sa aplice astfel de tehnici de comunicare, eu unul am sa migrez spre rigidele optiuni oferite de Google Inc. Prefer oricand o politica rigida, restrictiva dar clara peste o politica mai mult haotica decat dinamica, mai mult teoretica decat pregmatic sau transparenta si plina de neprevazut.

Si nu uitati copii:

mai mult sau mai putin sursa

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *