ATENTIE PR-isti! Mail-ul in alb = BIG NO-NO!

Nu stiu cine dracu i-a invatat pe unii, care cica se ocupa de PR-ul unor artisti, sa trimita mail-uri in alb. Ma trezesc tot mai des cu felurite comunicate de presa trimise in format: mail in alb + atasament word. Si da, nu stiu nici cand si nici cine le-a zis astora ca-s site de presa sau anunturi evenimente. Drept e ca am avut o serie de colaborari cu diferite evenimente si festivaluri dar asta-i alta poveste.

Acum, formula: mail in alb + atasament word este probabil una dintre cele mai insipide si inodore formule de comunicare. Este o tehnica care (asa am vrut) a fost gandita, cel mai probabil, de un it-ist sictirit, care a vandut-o mai apoi ca metoda de eficientizare a muncii de creatie unui hr-ist prost, care a livrat mai departe treaba asta in vreun training pe la poalele muntilor. Si cum prin eficientizare poporul intelege reducere, treaba s-a prins de copii ca guma de par. BIG NO-NO!

Pe scurt: cand incerci sa comunici treburi in sfera media, prin e-mail, fie formulezi un comunicat de presa, succint si lipsit de vlaga ca portocala de pulpa, fie gasesti formulari inedite care sa atraga atentia receptorului. Formule inedite, nu formule magice sau libidinoase dulcegarii! Sau cumperi spatiu publicitar si gata! Asta de pe urma e oricum parte dintr-o alta poveste, iar acolo vorbim de felurite forme de parteneriat media. In cazul nostru, nu-i cazul. ­čÖé

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *