In atentia tuturor patronilor de baruri, cluburi si cafenele

Bun. Si v-ati deschis bar. Sau club. Sau cafenea. Si venea lumea la cafea. Si se-ncingea aparatu’ ala de la atata cafea lunga cu lapte de-ti venea s-o pui de un gratar pe el. Si tot asa pana cand a venit criza care n-a pus inca nici un bar fain pe butuci, culmea. Lumea inca merge la cafele. Cafeaua-i tot cam cinci lei peste tot si uite ca viata merge mai departe. Sau?

Pai, sau! Treaba e ca am observat ca tot mai multe localuri isi schimba cafeaua. Pornit-au cu Illy, Lavazza, Segafredo (care nu prea-mi place, de altfel), brand-uri cu care si-au cucerit cafegii pana la urma si vazand ca nu se mai misca lucrurile ca odinioara (vine vorba) s-au gandit sa schimbe cafeaua. Sa incerce ceva mai ‘eftin. O Fortuna. Un Ford. Un River. Trecut-au de la cafeaua de 1, 00 – 1, 70 lei intrare, la una de 0, 20 bani. Dar hei, daca asa vrea partonul, n-ai ce-i face!

Ce n-au facut insa e sa-si informeze clientii, sa schimbe canile si, CEL MAI IMPORTANT,  sa reduca si pretul pentru consumatorul final, cafegiul! Si uite aici problema mea cu tot mai multe localuri si cu tot mai multi patroni. Cafea mizerabila, vanduta in canile cafelei cu care si-au inceput business-ul, la EXACT ACELASI PRET ca cafeaua (asa am vrut!) buna pe care obisnuiau sa o serveasca. Unde mai pui ca-n cele mai multe meniuri inca figureaza un brand de cafea buna?

In concluzie: dati-o dracu de treaba! Refuz sa mai dau bani pe cafea proasta in oras! Si asta recomand cafegiilor! Am cinci lei si nu-mi e frica sa-i folosesc, in avantaju-mi, fie-va motto, cafegiilor!

Comments

comments

5 Comments

 1. Reply
  Vlad Iuga August 7, 2013

  Foarte bine! Spune lucrurilor pe nume: unde ce si cum :). Update this post constantly 😉

  • Reply
   Gabriel Gorgan August 7, 2013

   N-am vrut sa dau nume dar uite o idee. Sau pun aici toate birturile in care ma lovesc de astfel de probleme, da! 😀

   Danke, Vlad!

 2. Reply
  Mihnea Iuga August 7, 2013

  Da, parcă e mai interesant mai puțină filosofie abstractă și mai multă filosofie aplicată! SHARE, LIKE, +1, și TWEET

 3. Reply
  Ivona Maris November 13, 2013

  Pai da ma Gabi, dar uite, astia rezista! Daca aplicam si eu toate “ponturile” astea…. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *