BREAKING NEWS: tehnologia anilor ’80/’90 interzisa in scolile din Romania!

Ei bine, asta inteleg eu dintr-un titlul de stire publicat pe site-ul realitatea.net, titlu care zice asa: “AN SCOLAR 2013-2014: Telefoanele mobile, walkman-urile şi săruturile sunt interzise în şcoli”. In articol gasim un “indrumar pentru intocmirea regulamentului de ordine interioara” in scoli, o caricatura de lucratura. O imbarligatura intre “vezi vezi” si “mai vedem noi ce ai tu voie sa faci aicea”. O lista de non-sensuri pe care nu v-o redau ca va luati de cap. Va redau doar cea care se leaga de titlul acestui articol, si care spune asa: “in interiorul scolii este interzisa  utilizarea mijloacelor sonore (de exemplu, walkman, telefon mobil)”.

Pe scurt: walkman-ul este piesa de muzeu. Prototipul a aparut in ’78 si a devenit faimos in ’80. Telefonul mobil este o conventie depasita. Acum avem gadget-uri multitasking, cu ecrane tactile, senzori si dracu mai stie ce. Unde vreau sa ajung? Simplu! Oamenii care inca folosesc acesti termeni nu ar trebui sa conceapa un “indrumar pentru intocmirea regulamentului de ordine interioara”. Punct!

Si rogu-va nu veniti cu replici de tipul “hai ma ca ai inteles si tu ce vrea sa zica autorul”, ca innebunesc! Nu, dragilor! Astfel de regulamente nu se scriu cu metafore si personificari! Nu-i beletristica! Nu-i o manea care se canta dupa ureche dar parca suna la fel de fiecare data! Nu, nu si iar nu!

Apropo de walkman, sursa. Articolul Realitatea.net, aici.

Comments

comments

One Comment

  1. Reply

    […] se îmbăia în mulțime. Din toate aceste motive, poate ar trebui să privim mai cu atenție unele titluri spectaculoase în ceea ce privește proiectele de lege guvernamentale. Am impresia că față de ultimii locatari […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *