Ce a vrut sa ne spuna deputatul Victor Cristea ieri

Sunt ferm convins ca la el acasa, in intimitatea-i sau printre tovarasii lui, discursul tinut ieri in Parlament de deputatul Victor Cristea suna cam asa:

“Cu cateva luni in urma am vazut cu un tovaras de-al meu un film, ‘Pozitia copilului‘. M-a futut la nervi! Dupa un timp aud ca este premiata porcaria asta. Am vrut sa opresc proiectia cand a inceput filmul…. Cu atatea cacaturi…. Noi ne chinuim sa ne indoctrinam copii la scoala si in filmul ala numai pula mea, mortii ma-tii, cacaturi d-astea… Copilul catre mama: du-te-n pizda ma-tii, imi bag pula-n tine de dobitoaca si nu mai zic ca proasta si dobitoaca-i la ordinea zilei, de parca ma-sa i-ar vrea raul. Nu cumva isi bat pula de noi strainii cu premiul asta? Si noi venim sa-i mai dam cacanarului astuia… Pe ce bani?… Sa-l si legiferam sa zica ce vrea pula lui.

Cu ce bani a facut acest film, l-a facut cu banii lu’ ma-sa, din salariul lui de cacat? Cred ca trebuie sa-i inchidem gura lui si altora ca el. In Constitutie iti zice sa muncesti, sa-ti iei banii si sa zici mersi in mortii ma-tii. In Europa mergeti cu ce vi se spune nu cu ce vrea pula voastra, ma!

Textul inrosit este interpretarea mea. Parerea mea. Pentru ca-n 2013, pot! Si pentru ca dincolo de toate porcariile care ni se servesc zilnic, discursul de ieri nu doar ca nu-si are locul pe scena politica romaneasca din 2013, ci imi reconfirma, a 1000-a oara, ca nimic nu s-a schimbat si c-ar trebui sa ne fie frica si de politicienii tineri, politicieni crescuti “la umbra nucului batran”. Indiferent de ce declaratii au aparut dupa si cine si cum s-a scuzat, samanta e acolo si vor mai trece inca 40 de ani pana sa ne trezim si noi la realitate si sa ne reprezinte si pe noi cineva “acolo sus”.

Da-i ok, dormiti linistiti, deputatul Cristea inca voteaza pentru voi! El si toti prietenii lui!

P.S.-uri:

1. Un reportaj (+video) foarte bun pe tema asta a fost realizat de digi24, aici. Urmariti cu atentie tonul si gesturile deputatului Victor Cristea. Da, incep sa ma uit la digi ca cu restul televiziunilor nu se mai poate!

2. Textul original:

“Cu câteva luni în urmă am văzut cu un coleg de al meu Filmul “Poziția copilului“. M-a impresionat foarte mult… După un timp aud că a fost premiat acest film. Am vrut să ies din sală când a început filmul. Plin de înjurături și bătaia de joc la adresa învățământului românesc. Păi și noi venim să îi mai dăm și bani artistului ca să ne denigreze și să ne facă inculți și profesorii care au facut un nume țării acesteia și noi venim acum sa îl și apărăm ca el să înjure învățământul românesc. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în filmul ăla numai nişte obscenităţi, trivialităţi, înjurături. Copilul către mamă, îi spunea tot felul de lucruri urâte.

Cu ce bani a facut acest film? Cu banii lui, din salariul lui? Cred că trebuie mai multă atenție. Eu știu că în Constituție este dreptul de exprimare, dar dreptul de exprimare prin muncă, prin roadele muncii. Noi mergem în Europa să ne vindem inteligența și nu să ne vindem înjurăturile și să îi învățăm și pe aia să înjure,” sursa

3. Daca printre randuri textul original cititi, interpretarile mele usor gasiti (cum ar zice Yoda).

Comments

comments

6 Comments

 1. Reply
  Călin September 25, 2013

  tovarăşu deputat se crede încă în iepoca de aur; de fapt, parcă tot cam aşa ceva vor să facă şi politrucii de acum

 2. Reply
  Octa Khan September 25, 2013

  blană gabi. by far cel mai motherfucker articol care l-ai scris! kudos 😉 😀

 3. Reply
  Cristina September 26, 2013

  Mai rezisti, mai rezisti? 🙂

  Nenea asta e un rezultat grotesc, deci pentru noi, familiar, al fenomenului explicat fain aici: http://totb.ro/numele-prostilor-pe-toate-gardurile/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *