Cu urechea la strada

Si mi-am tras pe mine o pereche de izmene zdrentuite, un sfeter negru si un sacou, o sapca si o pereche de tenisi murdari si-am plecat de dimineata spre Grand Hotel Napoca. Mi-am rezervat o ora de plimbat un pahar de carton cu cafea prin Parcul Central si am mers la mare sindrofie.

Vai de capu’ meu! Si cand spui ‘vai de capu’ meu’, o spui la propriu pentru ca chelia mea (asa am vrut!) n-avea ce cauta printre toate frizurile alea. Serios! Ma simteam ca un negru intr-o hala de albi. Noroc cu inspiratia-mi divina de a purta o sapca, ca altfel serveam ca reflector in public. Dar hei, am o barba de invidiat!

Fost-am tarat de forta benevola la un eveniment/seminar Wella (ca mai mult nu stiu) unde Pop Academy era tare implicat. Si va spui sincer ca nu stiu prea multe nici despre Pop Academy dar va pot spune ca am fost de vreo doua ori la ei, cu domnita care-mi tolereaza toanele, si ca niciodata nu m-am simtit ciudat. Nimic opulent, nimic strident si nici o fita ieftina nu umbla pe coridoarele Pop Academy. Zambete largi si frizuri faine te intampina mereu. Si e de apreciat.

Am ajuns putin dupa ora doua. Am fost intampinat de o zburdalnica fata, Daya pe numele-i de scena, care m-a ghidat printre frizuri si pasionati de frizuri. Am fost terifiat, va spui sincer! Din pas in pas cate-o freza, cate-o suvita, cate-un zambet si-o tendinta (nah, rima!). Fac eu pe interesantul dar n-am simtit prea multa opulenta nici aici. S-a strans lumea si a inceput sindrofia. Topicul? Cum sa prevenim caderea parului. Nah, fain! Ajuns-am unde trebe, doar ca la mine nu se mai pune vorba de preventie. La mine s-a dus de mult, acum arhivez ce a ramas. Vorbit-au frumos, si elegant, si degajat baietii despre caderea parului, aproape ca m-a fascinat subiectul. Ma simteam ca la funerarii. Un fel de, puteam sa-l salvam dar ati venit prea tarziu. S-a dus de tanar. De par vorbesc, evident. Unde mai pui ca vazand si tot felul de poze si frizuri aveam impresia ca asist la funerariile unei frizuri faine de care n-am mai avut parte. Nah, ce sa-i faci! Dar repet, imi permit aceasta ironie pentru ca oamenii au vorbit atat de degajat si echilibrat incat sunt convins ca n-au sa dea cu borcane dupa mine pe strada. Sper!

IMAG6525

In culise se pregateau niste faine gagice. Una mai colorata ca cealalta. Zane dintr-un SF modern. Cu putina scenografie pe niste ritmuri faine prezentat-au frizuri fain asortate la tinute. Sau tinute fain asortate la frizuri? Oricum, se completau bine, zic. Creatiile vestimentare apartin unei studente de la UAD, careia nu i-am retinut numele, sa-mi fie cu pardon, iar frezele si machiajul poarta semnatura echipei Pop (cum suna asta!) Academy. Instagram era la el acasa, mai nene mai! Puhoi de celulare, sapuniere, tablete si DeSeLeReuri s-au strans la scena pentru a fura din spiritul creatiilor. Eu, undeva in spatele lor, pozam puhoiul. Evenimentul clar nu face parte din fenomenele pe care le urmaresc cu interes dar aspectul social media n-aveam cum sa nu-l remarc.

IMAG6581

All in all, treaba buna! Desi, spre rusinea-mi, nu stiu prea multe date tehnice vis-a-vis de acest eveniment, din culise ies frumoase zvonuri. Din fata scenei nimic de reprosat desi nu pot sa spun ca n-am remarcat cateva erori organizatorice dar asta pentru ca, din cate am observat, evenimentul a fost organizat integral de niste stilisti. Si le mai scapa oamenilor.

Cu ce am ramas? Am ramas cu ideea ca stilistii stau cu urechea la strada. Ca noul se misca printre noi, nu mai este directionat mai mult sau mai putin cu forta, si ca frumosul se naste acolo unde mai putin te astepti. Si cu asta-s d-acord!

Punct!

IMAG6536

IMAG6544

IMAG6557

IMAG6563

IMAG6588

Pop Academy Cluj

Comments

comments

2 Comments

  1. Reply
    CrazyMan September 3, 2013

    Noh amu.. eu ce să cred? Că ți-a căzut PARUL sau PĂRUL?
    La una din probleme îți pot spune eu că e ok. Și eu sunt posesorul unei chelii dese 😀
    La cealaltă … vorba poetului: „Nașpa, bă!” :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *