Radio Guerrilla nu moare! “Licenta o sa o ia probabil tot Mihaiu si Dobro, ca doar cine mai vine cu Vantu in spate?” – Marius Vintila

Nu stiu ce arde mai tare azi, licenta RMGC sau licenta Radio Guerilla? Cert e ca Radio Guerilla nu o sa moara! Si nu pentru ca ar avea nu stiu ce performante, ci pentru ca e nevoie de niste propaganda si pentru hipsteri, si cine sunt mai potriviti s-o faca decat Miahiu si Dobro(volschi). Asta cred eu despre cei doi. Cat despre motivele pentru care Radio Guerrilla nu va muri, aici ma las pe mana lui Marius Vintila, care, luat de val, explica cu lux de amanunte (vorba vine) cate ceva despre eliberadio:

Ca bine zice Simona Tache. Licenta o sa o ia probabil tot Mihaiu si Dobro, ca doar cine mai vine cu Vantu in spate ? ( ma scuzați pentru gluma ) M-am bucurat prea devreme se pare. Neoficial, din surse bine ascunse, toată smecheria e o manevra prin care domnu Vantu își ia înapoi licența Guerrilla din curtea Realitatea unde o pusesera Catavencii in goana lor dupa bani si glorie. Deci acum Realitatea pierde licența dar o sa o ia … Vantu prin avatarurile lui, Dobro si Mihaiu pe cine stie ce firma noua si fara datorii. Ocazie cu care probabil se va declara si o mică insolventa a firmei Expresiv SA, pe care evolueaza radioul acum, care are deja o groaza de datorii, încă de acu 2 ani cand eram si io inca pe acolo. Dar ma rog, e posibil sa ma insel. Ce stiu eu … Nu ? Radioul societății civile … Sinistra gluma. Mai bine scriam despre Rosia Montana cum îmi propusesem.

Cat despre zvonurile cu Rosia Montana, tot de la Vintila citire:

A, iar acum înțeleg ca s-a lansat zvonul ca le-ar fi luat licenta din cauza de Rosia Montana…ma scuzați dar cand eram acolo am strâns semnături pe post pentru Salvati Rosia timp de o saptamana … si nu mi-a spus nimeni nimic. In afara de Mihaiu care mi a scris un e mail ca s-a saturat de Rosia Montana si sa incetez. Dar desigur el se intorsese din Noua Zeelanda de relativ curând, unde fusese cu RMGC ul si avea fusul moral dat peste cap. Pardon … Orar.

“Mai vrem, mai vrem!” poporul striga, si Marius Vintila se conforma:

Mai vreți ? Explicatii ? Of, Doamne…94,8 e frecventa Fun Radio, pe care a luat-o Guerrilla. Guerrilla s-a unit cu Catavencu si B-24 si Cotidianul într-un cochet trustuletz, in care a lucrat si Simona. Trustuletz pe care l-a luat Realitatea, iar frecventa a luat-o tot ea. Si au trecut anii…Elan Schwartzenberg a cumpărat el Realitatea si a văzut Vantu ca e bine. Căci ei erau prieteni. Guerrilla funcționa într-un fel ciudat, la marginea legii. Așa am lăsat-o eu. Dar între timp domnu Gusa s-a incordat, a dat Realitatea in judecata ( si cine il poate condamna, nici mie nu imi convine realitatea uneori ) ca pasamite era cu multe datorii la d-lui. Si atunci se baga Realitatea in insolventa. Acu vreo doi ani jumate. Apoi d Gusa a vrut ca sa desființeze radioul si sa ii ia frecventele, acum câteva luni, daca îmi aduc aminte, care radio prin Expresiv SA, era controlat tot de d Vantu. Dar Expresiv SA era si ea cu datorii grele, așa grele ca desi radioul era de vanzare de vreo doi ani, nimenea nu voia sa il cumpere ca sa nu i-l dea d. Vantu cu tot cu datorii. Si atunci, fiindca trebea sa scape cumva fara sa le plătească, cineva de la Realitatea face o “greșeală”, Realitatea pierde frecventa, dar ce sa vezi, peste 45 de zile, aceiasi minunati Mihaiu si Dobro vin cu o firma noua nouta, fara datorii, poate a lor, poate a dlui Vantu, si iau frecventa înapoi, conform declaratiei data deja de d-na presedinta a CNA, Laura Georgescu. Si desi aceste fapte sunt toate publice, punerea lor cap la cap pentru cine are nevoie de explicatii va însemna probabil ca nu voi mai lucra o vreme in presa româna – PLINĂ DE MINCIUNA !!! Vorba lui Villon tradus de Vulpescu – atâta rău ...”

Declaratia completa a Laurei Georgescu, Presedinte CNA: 

Noi apărăm realizatorii Radio Guerrilla. CNA îi va apăra să nu fie jecmăniți de bani, iar ei vor rămâne cu Radio Guerrilla. Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi trebuie să facă radio și vor face.

Nu mă interesează Ponta și Hrebenciuc, eu îi recunosc ca valori incontestabile pe Liviu Mihaiu și Mihai Dobrovolschi. Atâta timp cât eu voi ocupa un loc în CNA, ei vor putea face radio

Si cam atat! Dar pana sa se adevereasca treburile astea, ma duc sa-mi pregatesc o cascheta pentru borcanele pe care o sa mi le iau daca spusele lui Marius Vintila nu se adeveresc. Hipsterii vad speranta in acest articol, totusi! 😉

P.S.: Ca sa nu ne auzim vorbe prin culise, am citit si articolele celor care deja duc doliu, si mai toate vorbesc despre un “dor de muzica Guerrilla“. Si asta nu spune nimic bun despre postul de radio. Ba chiar din contra!

sursa

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *